TUS: Η Μου/κή Βιομ/χανία είναι γεμάτη Δ/σιες σχέσεις, marketing και μόδα. Κανονικά θα έπρεπε να είναι γεμάτη από ταλέντα, μουσική, και ιδιαίτερους καλλιτέχνες”

Ευγενικός αλλά και κατά καιρούς εριστικά επιθετικός. Αυτές οι αντιφάσεις στο χαρακτήρα του με γοήτευσαν, και κάναμε μια όμορφη συνέντευξη. Μιλάει για όλα και αποκαλύπτει τα πάντα με την μουσική του. Είναι ερωτευμένος είναι έτοιμος για όλα και πραγματικά αξίζει να κάνει τα όνειρα του !!


Περίεργος τύπος ο TUS . Όσο περίεργη είναι και η καλλιτεχνική του δραστηριότητα. Ανοιχτός αλλά και κλειστός χαρακτήρας συνάμα. Κάποιοι τον λένε Κάφρο, εμείς θα τον πούμε ευαίσθητο παιδί.

Ευγενικός αλλά και κατά καιρούς εριστικά επιθετικός. Αυτές οι αντιφάσεις στο χαρακτήρα του με γοήτευσαν, και κάναμε μια όμορφη συνέντευξη.

Μιλάει για όλα και αποκαλύπτει τα πάντα με την μουσική του. Είναι ερωτευμένος είναι έτοιμος για όλα και πραγματικά αξίζει να κάνει τα όνειρα του !!

Απολαύστε τον σε μια συνέντευξη Αληθινή !!

Να ξεκινήσουμε με το τι ετοιμάζεις αυτό τον καιρό και που μπορεί να σε δει ο κόσμος;

Πάντα ετοιμάζω διάφορα κομμάτια με διάφορα είδη μουσικής και θεματολογίας.  Μου αρέσει να πειραματίζομαι και να κάνω είτε καινούρια, αλλά και διαφορετικά πράγματα. Είμαι στις συζητήσεις με κάποια μαγαζιά αλλά ακόμη δεν έχω κλείσει κάπου στάνταρ. Κάνω διάφορα εξτρά και μπορεί ο κόσμος να μαθαίνει τα πάντα από τις σελίδες μου στα κοινωνικά δίκτυα.

Έχεις κάνει πολλά τραγούδια με γνωστούς τραγουδιστές. Είναι απόφαση σου ή το κάνεις πιο πολύ γιατί στο ζητάνε;

Για τους γνωστούς και κύριος λαϊκούς τραγουδιστές αποτελούσα πάντοτε μια αρκετά safe λύση καθώς είμαι ιδιαίτερος στο είδος μου, έχω κάνει αρκετά σουξέ με λαϊκά στοιχεία και εκτός από ένα rap part στο κομμάτι τους που θα μπορούσε αν μη τι άλλο να το κάνει οποιοσδήποτε θα προσέφερα και ένα νέο κοινό για το εκάστοτε τραγούδι τους. Παρόλα αυτά αρκετές από τις συνεργασίες μου ήταν και δικές μου επιλογές κυρίως κάποια remix 80’s – 90’s  τραγουδιών που έχω κάνει κατά καιρούς οπότε η αλήθεια βρίσκετε κάπου στη μέση.

Έχεις συνεργαστεί κατά καιρούς με πάρα πολλούς παραγωγούς και Djs… Μέσα σε αυτούς και ο Φοίβος; Ποιες ξεχωρίζεις και τι έχεις να πείς για αυτές τις μεγάλες σου συνεργασίες;

Η αλήθεια είναι ότι έχω συνεργαστεί με πάρα πόλους παραγωγούς, και σίγουρα ο Φοίβος ήταν μια από τις πιο επιτυχημένες μου συνεργασίες όχι όμως και η μοναδική. Ξεχωρίζω την συνεργασία μου με τον Γιάννη Φουστέρη (FUS) γιατί έχουμε κάνει εξίσου μεγάλες επιτυχίες μαζί και επίσης έχουμε αρκετή χημεία τόσο στο τομέα της παραγωγής ενός κομματιού όσο και στο χαβαλέ εν ώρα εργασίας. Επίσης τον Γιάννη Θάνο ο οποίος είναι ένας σχετικά ανερχόμενος παραγωγός που έχει αποδείξει πολλά στο χώρο και είμαι σίγουρος ότι θα αποδείξει ακόμα περισσότερα.

Έχεις ακούσει κατά καιρούς διάφορα σχόλια Πως αντιδράς; Τι πιστεύεις ότι θέλει ο κόσμος από εσένα;

Καλύτερα να σε μισούν παρά να σε αγνοούνε. (γέλια πολλά) Δε μπορείς να ευχαριστήσεις όλον τον κόσμο ότι και αν κάνεις, οπότε οι περισσότεροι καλλιτέχνες κοιτάνε να πάρουν το μεγαλύτερο κομμάτι από την πίτα. Εγώ δε δούλεψα ποτέ έτσι πάντα έκανα αυτό που μου αρέσει άσχετα αν ήταν εμπορικό, αντιεμπορικό, σοβαρό, σατιρικό, hardcore, καυστικό, rap, pop, rock, τσιφτετέλι.  Κοιτούσα πάντα να δίνω ένα κομμάτι του εαυτού μου που να καλύπτει τις ανάγκες του εκάστοτε κομματιού και αν κάποτε κληθώ να το αντιπροσωπεύσω κάπου ζωντανά να νιώθω καλά πάνω στη σκηνή με αυτά που λέω.

Τι είναι αυτό που σε κάνει ευτυχισμένο στην ζωή σου;

Ίσως ακουστεί λίγο κλισέ ή ότι το λέω για λόγους marketing αλλά δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια το μόνο πράγμα που με κάνει να ξεχνιέμαι και να νιώθω ευτυχισμένος είναι ξεκάθαρα το να κάνω μουσική!

Δεν εννοώ να τραγουδάω live και λοιπά, εννοώ το να δημιουργώ ένα κομμάτι από το μηδέν, να γράφω στίχους να τους ηχογραφώ και μετά να κάθομαι να ακούω τι ακριβώς έφτιαξα.

Υπάρχει κάτι που θα άλλαζες αν είχες την ευκαιρία να πήγαινες το χρόνο πίσω;

Την ημερομηνία γέννησης μου.

Ξεκίνησες δειλά σε αυτό τον χώρο ή ήταν ένα όνειρο για σένα να τον κατακτήσεις;

Ξεκίνησα για την πλάκα μου, και έτσι συνεχίζω, δε πίστευα ποτέ ότι θα καταφέρω τόσα πολλά με τη μουσική μου αλλά δε πίστεψα και ποτέ ότι δε μπορώ να καταφέρω ακόμα πολλά περισσότερα.

Τι είναι αυτό που θέλεις να κάνεις και να σε βρει ο χρόνος με οικογένεια παιδιά; Ή να συνεχίσεις μόνο σου τον δρόμο αυτό της κορυφής;

θα ήθελα το πρώτο αλλά με κόβω για το δεύτερο. (γέλια πολλά)

Έχουν χρησιμοποιήσει για σένα διάφορες εκφράσεις. Ποια ήταν αυτή που σε πλήγωσε ποιο πολύ και ποια ήταν αυτή που σε πείσμωσε πιο πολύ;

Όταν αυτά που λένε έχουν βάση δεν με στεναχωρούν και δεν με πεισμώνουν. ‘Όταν αυτά που λένε δεν έχουν βάση πως να με στεναχωρήσουν;  χαχαχα

Η έμπνευση των επιλογών σου πως γίνετε; Ποιος είναι ο κυρίαρχος για σένα λόγος έμπνευσης;

Γενικά είμαι αρκετά καλός στο να εξελίσσω ένα θέμα αλλά καθόλου καλός στο να βρίσκω τι θέμα θα εξελίξω οπότε αναγκαστικά εμπνέομαι από τα πάντα γύρω μου μπορεί να είναι μια ατάκα, ένα βίωμα, μια ιστορία που σου εξιστόρησε κάποιος, μια θεματολογία που κάπου διάβασες είδες ή άκουσες, υπάρχουν βέβαια και κάποιες περιπτώσεις που η παραγωγή – ενορχήστρωση του κομματιού που καλείσαι να γράψεις στίχους σου γεννάει από μόνη της feelings και ιδέες για το τι πρέπει να γράψεις πάνω της οπότε εκεί αποτελεί έμπνευση για μένα η ίδια η μουσική

Τι σημαίνει για σένα Μουσική βιομηχανία;

Είναι γεμάτη δημόσιες σχέσεις, marketing και μόδα.  Ενώ θα έπρεπε να είναι γεμάτη ταλέντα, μουσική, και ιδιαίτερους καλλιτέχνες.

Χρήμα ή Δόξα θα διάλεγες στην ζωή σου;

όπως έλεγε και ο μεγάλος Νίκος Καζαντζάκης

«Ανάμεσα στο χρήμα και στη δόξα, διαλέγω το χρήμα γιατί η δόξα με κάνει να κινούμαι στα πλαίσια, που εκείνη θέλει»!

Υπάρχει έρωτας στην ζωή σου;

Έρωτας μόνο για την μουσική. Αυτός είναι ο έρωτας της ζωής μου.

Δεν δημοσιοποιείς κάποια  πράγματα  για την προσωπική σου ζωή. Από επιλογή ή είναι κάτι που εσύ θέλεις να κρατάς για σένα;

Κάποια πράγματα είναι καλό να τα κρατάς για σένα. Ο κόσμος ενδιαφέρεται για την μουσική μου όχι για τα προσωπικά μου.

Πιστεύεις πως το διαδίκτυο πλέον είναι η δύναμη σε αυτό τον χώρο που είσαι;

Είναι αναμφισβήτητα το πιο δυνατό όπλο για όλους πια τους τραγουδιστές.

Θα μας κάνει μια ευχή για να κλείσουμε όμορφα την συνέντευξη μας. Και μια ευχή στον κόσμο που ίσως σε κάποιους είσαι λίγο πιο παρεξηγημένος.

Για τους μεν θα κάνω μια ευχή, να είναι καλά με υγεία που θεωρώ ότι βασικότερο στην ζωή μας…. Και  Για τους δεν…  να πάνε στην ευχή!!

Συνέντευξη στην Άννα Τσιάλτα

Ευχαριστούμε πολύ το ΕΝΖΟ στο Μπουρνάζι για την φιλοξενία και την φωτογράφηση στον χώρο του.

Φωτογραφίες Γιάννης Γκογκόπουλος

 

 

Kαι το βίντεο από την πρόσφατη  συμμετοχή του στους 10 Μικρούς Μήτσους του Λάκη Λαζόπουλου 



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!