Τα Μουσικά Μυστικά της Σοφίας Βόσσου είναι ΄΄κρυμμένα΄΄ στην Παλιά Σοφίτα


Αυτό είναι το δικό μου ρεπορτάζ… Είδα…Άκουσα και έγραψα !!

Είναι και αυτά τα μαγαζιά που τα ξέρουν μόνο κάποιοι που πιθανόν να τους πεις ψαγμένους. Μόλις τα επισκέπτεσαι μένεις λίγο αποσβολωμένος μπροστά στην απλότητα του καλού, λιτού φαγητού και του φιλικού περιβάλλοντος που δεν χρειάζεται ιδιαίτερο ντεκόρ για να εντυπωσιάσει. Ένα τέτοιο μαγαζί είναι η Παλιά Σοφίτα στο Περιστέρι όπου κάθε Παρασκευή και Σάββατο είναι η μοναδική Σοφία Βόσσου στο τιμόνι της διασκέδασης.

Είναι κάτι τέτοια μαγαζιά, για τα οποία καμιά φορά φοβάσαι να μιλήσεις τριγύρω μήπως η αυξημένη πελατεία τα ”χαλάσει” και τα κάνει ένα με όλα τα άλλα τυποποιημένα της Αθήνας… Αλλά εδώ δεν γίνεται να μην το πείς σε όλους πόσο ωραίο στέκι είναι … (θα το τολμήσω λοιπόν γιατί αξίζει να το μάθουν όλοι)

Μια βόλτα θα σας πείσει και εσάς. Αυτή είναι η αλήθεια.

Στην αρχή λίγο, μου φάνηκε περίεργο αλλά όλα ήταν συνωμοτικά φτιαγμένα τελικά. Ένα μαγαζί εκπληκτικό με πολύ μεράκι φτιαγμένο, και από ότι έμαθα από πολύ όμορφες και ταλαντούχες Γυναίκες τις οποίες και γνώρισα.
Είναι από αυτά που πας για πρώτη φορά και θέλεις να ξαναπάς (σημαντικός λόγος για να δεις ένα μαγαζί)

Μια ατμόσφαιρα μοναδική, γεμάτη χαμόγελα, και όχι ξινισμένα μούτρα, όμορφους ανθρώπους, που παρόλο που ήταν γεμάτο το μαγαζί δούλευαν με πολύ κέφι και όρεξη. Μιλούσαν ευγενικά, είχαν χιούμορ, ακόμα κι αν γινόταν κάτι λάθος. Τα γκαρσόνια εκπληκτικά να σε βοηθήσουν σε ότι θέλεις και να σκεφτούν για σένα πριν από εσένα. Οσο για τα κορίτσια που έχουν το μαγαζί εκπληκτικά !!

Η ορχήστρα εκπληκτική. Από εκείνες που δεν έχουν ύφος αλλά φωνάρες. Με μπουζούκι και κιθάρα ακούς τα πάντα ξεκάθαρα. Με την αγαπημένη Σοφία Βόσσου που όχι μόνο ανατριχιάζεις όταν την ακούς αλλά θέλεις πάντα κι άλλο λίγο παραπάνω να ακούσεις. Είναι μαγική και ξέρει πολύ καλά να κάνει το μυαλό σου και την ψυχή σου να ταξιδεύει !!


Είναι μαγικό όλο αυτό που συμβαίνει σε αυτό το μαγαζί. Έχει τα πάντα έχει τα αγαπημένα μας τα λαϊκά, ελληνικό σινεμά, τα ωραία ελαφρολαϊκά, έχει καλοκαίρι, έχει έρωτα, έχει χιούμορ, συγκίνηση και αυτό είναι που το κάνει να ξεχωρίζει και να είναι μοναδικό.

Το Σάββατο ήταν εκεί και η Πωλίνα

Με την Κατερίνα Κότση ιδιοκτήτρια της Παλιάς Σοφίτας (και πλέον φίλη μου) και την μοναδική Σοφία Βόσσου που εκτιμώ και αγαπώ πολλά χρόνια



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!