Αν είσαι ψαγμένος… πας Παράγκα ….


Ίσως μια αντισυμβατική επιλογή περιοχής για τη δημιουργία ενός μαγαζιού με τέτοια φιλοσοφία αλλά όταν οι γυναίκες αποφασίζουν να δημιουργήσουν τελικά με μια εξίσου ενδιαφέρουσα και αντισυμβατική– φιλοσοφία για την κουζίνα, τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά αλλά και πολύ ωραία !!
Υπό αυτή την οπτική έγινε και το μαγαζί ΠΑΡΑΓΚΑ και δεν θα μπορούσε να μην είναι ιδέα Της φίλης μου Σκιαδοπούλου Παναγιώτας !!

Είναι όμως και αυτά τα μαγαζιά που έχουν ένα στυλ μοντέρνας ταβέρνας, από αυτές που σου έχουν λείψει, και το μόνο σίγουρο είναι ότι τα ξέρουν μόνο κάποιοι που πιθανόν να τους πείς ψαγμένους. Μόλις τα επισκέπτεσαι μένεις λίγο αποσβολωμένος μπροστά στην απλότητα του καλού, λιτού φαγητού και του φιλικού περιβάλλοντος που δεν χρειάζεται ιδιαίτερο ντεκόρ για να εντυπωσιάσει.
Είναι κάτι τέτοια μαγαζιά, για τα οποία καμιά φορά φοβάσαι να μιλήσεις τριγύρω μήπως η αυξημένη πελατεία τα ”χαλάσει” και τα κάνει ένα με όλα τα άλλα τυποποιημένα της Αθήνας….

Το βρήκα λοιπόν αυτό το μαγαζί όχι μετά από ψάξιμο γιατί η τύπισσά είναι από μόνη της ψαγμένη … Η Παναγιώτα λοιπόν το αποφάσισε και μας έκανε όλους πολύ τυχερούς που την βρήκαμε.
Το εκπληκτικό αυτό μαγαζάκι είναι στα Άνω Πετράλωνα και το σύνθημα είναι ένα … Πάμε Παράγκα;
Ένα μαγαζί εκπληκτικό με πολύ μεράκι φτιαγμένο, και από αυτά που πας για πρώτη φορά και θέλεις να ξαναπάς (σημαντικός λόγος για να δεις ένα μαγαζί)
Μια ατμόσφαιρα μοναδική, γεμάτη χαμόγελα, και όχι ξινισμένα μούτρα, όμορφους ανθρώπους, και παρόλο που μόλις άνοιξε … ήταν γεμάτο με πολύ κέφι και όρεξη. Μιλούσαν ευγενικά, είχαν χιούμορ, ακόμα κι αν γινόταν κάτι λάθος. Τα γκαρσόνια εκπληκτικά να σε βοηθήσουν σε ότι θέλεις και να σκεφτούν για σένα πριν από εσένα.

Η ιστορία αυτού του μαγαζιού είναι απλή όπως μυστικά ξέρω απο την Παναγιώτα, έναν άνθρωπο γλυκό αληθινό που ξέρει τι θέλει και αυτό που θέλει το έκανε πραγματικότητα.
Αυτή είναι μια Μυστική μας συζήτηση όταν την ρώτησα … ρε φίλη τι έγινε με την παράγκα;; Τι θα κάνεις; Θα το ανοίξεις;

Η απόφαση για τη παράγκα ήταν τόσο σύντομη όσο ένας πρωινός καφές.. πάντα εκεί κάνει τα μεγάλα όνειρα της και δημιουργεί τις νέες φανταστικές συνταγές της. Το πάθος της για την μαγειρική την ωθούσε να γεμίζει με όμορφα συναισθήματα τους ανθρώπους που επιλέγουν να γευματίσουν σε εκείνη, και όλο αυτό γιατί μπορεί να μεγάλωσε σε μια μικρή ταπεινή γειτονιά αλλά η μαμά της ήταν από την Πόλη …. άρα τα μυστικά είναι μαμάδιστικά και πολλά !!

Η ίδια μου λέει … (δεν ξέρει οτι θα το γράψω ) και ελπίζω να μην θυμώσει (χαχχα)
”Το όνειρο μου ήταν να διαδοθεί η Κουζίνα μου με όλα αυτά τα όμορφα συναισθήματα σε περισσότερο κόσμο, η κατάσταση όμως με το COVID έπληξε πολύ το δικό μου κλάδο έτσι έχασα και τη δουλειά μου.. πήρα μια γενναία απόφαση, να μην πάψω να ονειρεύομαι και έτσι έφτιαξα στο μυαλό μου τη παράγκα, ήθελα να βάλω το χρώμα που λείπει από τη ζωή μας και να δώσω την αίσθηση ότι έρχεται κάποιος να φάει σε ένα ζεστό περιβάλλον.. κάθε μέρα δούλευα με τους εργάτες πολλές ώρες μέχρι την ημέρα που άναψα τα φώτα κατάλαβα πως έφτασα στον στον ιδανικό προορισμό!!

Άνοιξαν και είναι έτοιμοι να σας υποδεχτούν …
Είναι το μαγαζί που θα γίνει σίγουρα το στέκι σου .. είναι σίγουρο πως θα το πετύχει αφού οι βραδιές που ετοιμάζει είναι μοναδικές.

Μην το χάσετε Με την πρώτη ευκαιρία να το γνωρίσετε – Καλισθένους 42 και Υπερίονος τηλ. 2114185369
Και δεν σας είπα και το καλύτερο… Απίθανα καθαρά ποτά και σούπερ οικονομικές τιμές ..από εκείνες που ξέρουμε όλοι μας ότι Αξίζει !!ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!