Ο Άνθρωπος Διονύσης Ζάχος πίσω από τον Ηθοποιό…


Ίσως δεν είμαι η πιο ιδανική να μιλήσω για to θέατρο και τους εκπρόσωπους της.
Θεωρώ πως είμαι ειδική στο να μιλήσω για αυθεντικότητα, ταλέντο, ανθρωπιά, ρόλους ζωής και ότι άλλο μπορώ βλέποντας ένα θεατρικό βίντεο και ειδικά αυτές τις μέρες της απόλυτης μπόχας αλλά και του ξεκαθαρίσματος.
Προσωπικά δεν κρύβω πως οι γνώσεις μου περιορίζονται στα απολύτως βασικά και ως εκ τούτου δεν μπορώ να εκφέρω εμπεριστατωμένη γνώμη.

Μπορώ όμως να μιλήσω και να περιγράψω τις καταστάσεις και τα συναισθήματα που μου δημιουργεί ένας καλλιτέχνης όταν τον βλέπω, όταν τον ακούω, όταν η πρόοδος του όλα αυτά τα χρόνια είναι αυθεντική χωρίς κυκλώματα και κλίκες παρά μόνο …. ΜΕ ΦΙΛΟΥΣ !!

Ένα συγκλονιστικό βίντεο που δημιούργησε ο φίλος μου Διονύσης (για μένα είναι ο Διονύσης) για όλους τους άλλους ίσως είναι… ο Ζάχος .. ο Μίμος, το ταλέντο… η Ρένα η Μελίνα η Ζωζώ… (και όλοι του οι απίθανοι ρόλοι)
Μπορεί κάποιος να σχολιάσει ότι ο Διονύσης Ζάχος είναι φίλος μου, χρόνια τώρα, ότι τον αγαπώ και τον στηρίζω, που αυτό μεταξύ μας είναι και αμοιβαίο γιατί το ίδιο κάνει και εκείνος. Όμως την άποψη μου για αυτό το βίντεο που είδα, δεν επιτρέπω σε κανέναν να την αμφισβητήσει, πόσο μάλλον να την κρίνει (θα μπορούσα να πω και μην τολμήσει αλλά είπα να είμαι ευγενική)!!!

Έπαιξε 6 λεπτά με όλο του το ΕΙΝΑΙ … Ένας μονόλογος μοναδικός, καθηλωτικός με κάθε βλέμμα του να με καθηλώνει, να με πηγαίνει πίσω σε σκέψεις του έρωτα, της αγάπης, της λεκτικής βίας, της ψυχικής βίας που πολλοί άνθρωποι δεν παραδέχονται καν ότι την βιώνουν…

Δεν μπορεί κανείς να μείνει ανέπαφος σε αυτό που βλέπει … από την αύρα, την ενέργεια και το πάθος του (χωρίς βοήθεια χωρίς κλίκα χωρίς καμία παραγωγή) μόνο δυο εξαίρετους επαγγελματίες ανθρώπους να τραβάνε βίντεο, τον Αργύρη Διαβολίκη κια τον Γιάννη Σιγάλα και έναν αγαπημένο φίλο που μας παραχώρησε το άδειο θέατρο (έτσι απλά γιατί γούσταρε)

Το σώμα και το πρόσωπο του καλλιτέχνη πάλλονταν στους ήχους της ζωής, της βίας, των συναισθημάτων, τρέποντας τα σε πομπούς μίας τόσο δαιμονισμένης όσο και αγγελικής ενέργειας η οποία διαπερνούσε όλα τα κύτταρα του μυαλού, του δικού μου αλλά, θέλω να πιστεύω και όσων το είδαν.

Η κάθε λέξη σε καθήλωνε σε ένα εκπληκτικό κείμενο σε σκηνοθεσία της Στέβης Μπουζιάνη που ξέρει το δράμα καλύτερα από τον καθένα.

Και ΝΑΙ ρε φίλε μου αγαπημένε Θα τολμήσω να το πω με όλο μου το είναι, με όλο τον θαυμασμό και τον σεβασμό μου απέναντι στους ηθοποιούς …πως μπορεί ο τεράστιος Χόρν να είχε πει πως Καλλιτέχνης σημαίνει φως αλλά θα κρατήσω μόνο το ηθοποιός και θα πω, πως Ηθοποιός πίσω από τον ρόλο είναι ο Άνθρωπος… και εσύ το υπογράφεις με τον καλύτερο τρόπο σε μια από τις πιο δύσκολες εποχές του Θεάτρου !!!

Δείτε το βίντεο και βγάλτε τα συμπεράσματα σας !!!



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!