Το όραμα της επιστροφής των μαρμάρων απο τον Οίκο Τρανούλη με την συλλογή Take me Home στο Ζάππειο


Η οικογένεια Τρανούλη είναι αγαπημένη μου. Πέρα απο αυτό όμως, η δυναμική, η αξία και το μέλλον του Οίκου Τρανούλη είναι κάτι που μας αφορά όλους. Με δύναμη ψυχής αλλά και μεγαλείο πηγής έμπνευσης καταφέρνουν πάντα να μας συγκινούν και να μας κάνουν να βλέπουμε κάποια πράγματα πολύ πιο απλά και ίσως κάποιες φορές να μας κάνουν πιο δικά μας. Αυτό Ζήσαμε μαζί τους στο Ζάππειο την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου … Πάρτε μια μικρή γεύση απο όλο αυτό που εμείς έχουμε μέσα στα μάτια μας !!


Το «Take me home» είναι ένα κίνημα, μια δυνατή ιδέα που έγινε πραγματικότητα μέσα από τον οίκο Τρανούλη. Μέσω της μόδας επιχειρεί να πετύχει αυτό που μανιωδώς θέλουμε εδώ και δεκαετίες, ένα δύσκολο όραμα που προσπάθησε να κάνει πραγματικότητα η μεγάλη Μελίνα Μερκούρη, αλλά δυστυχώς δεν πρόλαβε.

Μας άφησε όμως μία τεράστια παρακαταθήκη για να συνεχίσουμε το έργο της!

Όπως έχει πει και ο ίδιος Θεόδωρος Τρανούλης η συναναστροφή του με τη Μελίνα Μερκούρη, τον Ζυλ Ντασέν, καθώς και με τον σκηνοθέτη Γιάννη Διαμαντόπουλο τον έκανε να ενστερνιστεί τον σκοπό και να οραματιστεί την ιδέα της επιστροφής.

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων Αθήνα 2018-Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του Δήμου Αθηναίων , πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο η πρώτη επίσημη παράσταση του κινήματος Take Me Home, σκοπός του οποίου είναι η επιστροφή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Ο Οίκος Μόδας Τρανούλη, μέσα στα 30 χρόνια επιτυχιών και σοβαρής παρουσίας στο χώρο της υψηλής ραπτικής , ξεκίνησε μέσω της μόδας το κίνημα και μας παρουσίασε ένα θεατρικό δρώμενο του καθηγητού Τηλέμαχου Μουδατσάκη ,σε χορογραφία του Μιχάλη Γκούση και στο ρόλο της θλιμμένης καρυάτιδας η Φιλίτσα Καλογεράκου.

Οι συντελεστές της παράστασης φορούσαν την συλλογή Athena by Tranoulis.

Το συγκρότημα Saos, του συνθέτη Ηφαιστίωνα Βαξεβανέρη πλαισίωσε μουσικά τη βραδιά και παρουσιάστρια της βραδιάς ήταν η Κλέλια Χαρίση. Αρωγός της βραδιάς ήταν ο εκδοτικός οίκος Who is Who.


Στο τέλος της βραδιάς ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του διεθνούς διαγωνισμού ποίησης με θέμα την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα, που διοργάνωσε ο όμιλος για την Unesco Πειραιώς και Νήσων σε συνεργασία με τον ΕΠΟΚ. Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού ήταν ο πρόεδρος του Ζαππείου μεγάρου κύριος Γεώργιος Χρήστου.

Anastasios TranoulisAthina TranouliThodoris Tranoulis

Gepostet von Anna Tsialta am Mittwoch, 3. Oktober 2018

Στο Ζάππειο μέγαρο τίμησαν με την παρουσία τους τον οίκο Τρανούλη τραγουδιστές, ηθοποιοί, επιχειρηματίες, φωτογράφοι και πολλοί δημοσιογράφοι καθώς και πολιτικοί απο όλους τους χώρους.

Maria TranouliAnastasios TranoulisThodoris Tranoulis#takemyhome

Gepostet von Anna Tsialta am Mittwoch, 3. Oktober 2018

Φωτογραρφικό Υλικό – Απο τον φωτογράφο του www.bizznews.gr Γιάννη Γκογκόπουλο



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!