Θεραπείες ομορφιάς νέας γενιάς πριν τις γιορτές

Θέλετε να βελτιώσετε την εμφάνισή σας αλλά φοβάστε να υποβληθείτε σε μια επέμβαση πλαστικής χειρουργικής; Μάθετε τα πάντα εδώ στο bizznews.gr !


Θέλετε να βελτιώσετε την εμφάνισή σας αλλά φοβάστε να υποβληθείτε σε μια επέμβαση πλαστικής χειρουργικής; Προτιμήστε τότε μια από τις θεραπείες ομορφιάς χωρίς νυστέρι, που είναι εντελώς ανώδυνες αλλά έχουν εξίσου θεαματικά αποτελέσματα και γι’ αυτό άλλωστε έρχονται πρώτες σε ζήτηση, από όλες τις γυναίκες που θέλουν να λάμπουν στο ρεβεγιόν.

Αν πιστεύατε ότι το νυστέρι είναι το μεγαλύτερο «όπλο» στη μάχη για την παράταση της νεανικής όψης του δέρματος και τη διόρθωση των ατελειών της φύσης, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσετε την άποψή σας. Ο παραπάνω τίτλος ανήκει δικαιωματικά στα λέιζερ «νέας γενιάς», που πετυχαίνουν θαύματα, με την προϋπόθεση βέβαια ότι εφαρμόζονται από έμπειρους γιατρούς. Ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης (μέλος της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS) εξηγεί σε τι υπερτερούν έναντι των παλιών λέιζερ και προτείνει την κατάλληλη λύση για κάθε πρόβλημα, ώστε να επιλέξετε τη θεραπεία που ταιριάζει καλύτερα στην περίπτωσή σας και να λάμπετε από ομορφιά τις μέρες των γιορτών.

Γενικά, τα λέιζερ πραγματοποιούν εξάχνωση στην επιδερμίδα ή προκαλούν σύσφιξη κάτω από το δέρμα, ώστε να αντιμετωπίζουν τη χαλάρωση και τις ρυτίδες χωρίς τις ανεπιθύμητες ενέργειες, που είχαν προ δεκαετίας. Τα κύρια προβλήματα των παλιών φωτεινών δεσμών ήταν ο υπερβολικός ερεθισμός – που εκδηλωνόταν με έντονο κοκκίνισμα – η δημιουργία πανάδων και η παροδική εμφάνιση μιας «κρούστας» πάνω στο πρόσωπο η οποία υποχρέωνε όσες γυναίκες υποβάλλονταν σε τέτοιου είδους θεραπείες να μείνουν κλεισμένες τουλάχιστον για μια εβδομάδα στο σπίτι τους.

Σήμερα, χάρη στην πάροδο της τεχνολογίας, ο γιατρός έχει τη δυνατότητα να ρυθμίσει την ένταση της ενέργειας που κλείνουν μέσα τους τα λέιζερ ώστε να περιοριστούν αισθητά τα ανεπιθύμητα σημάδια τους. Έτσι, η ερυθρότητα υποχωρεί μέσα σε μια μέρα και το μόνο που χρειάζεστε είναι να αποφεύγετε την έκθεση στον ήλιο και να φοράτε total block αντιηλιακό για μικρό χρονικό διάστημα και όσο σας συμβουλεύσει ο γιατρός.

Οι θεραπείες που γίνονται με τη βοήθεια των νέων λέιζερ περιλαμβάνουν καταρχήν ένα ελεγχόμενο πίλινγκ, κατά τη διάρκεια του οποίου αφαιρούνται με εξάχνωση τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και έτσι σβήνουν οι λεπτές ρυτίδες και τα σημάδια από σπυράκια. Η συγκεκριμένη θεραπεία λέγεται «erbium pixel» και μπορεί να επαναληφθεί, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα.

Για την αντιμετώπιση της χαλάρωσης και τη βελτίωση του οβάλ του προσώπου ο κύριος Γαϊτάνης προτείνει λέιζερ με ραδιοσυχνότητες, που γίνεται σε ένα διάλειμμα από τις καθημερινές υποχρεώσεις και επιτρέπει στην «ασθενή» να επιστρέψει αμέσως σε αυτές καθώς δεν αφήνει κανένα ανεπιθύμητο σημάδι στο πρόσωπο.

Η θερμότητα που μεταφέρεται κάτω από το δέρμα βοηθάει την αύξηση της κυκλοφορίας του, ενώ με τη βοήθεια της ελεγχόμενης αυτής θερμότητας προκαλείται συρρίκνωση στα λιποκύτταρα.

Επίσης με τις ραδιοσυχνότητες διεγείρονται οι ινοβλάστες, οι οποίοι παράγουν περισσότερο κολλαγόνο, με αποτέλεσμα σε διάστημα 2-3 μηνών το δέρμα να φαίνεται πιο νεανικό, σφριγηλό και λείο. Το σύστημα του Accent Laser διαθέτει το πλεονέκτημα να παράγει δύο ειδών ραδιοσυχνότητες μονοπολικές και διπολικές. Οι διπολικές ραδιοσυχνότητες με την ειδική κεφαλή εφαρμόζονται για να θερμάνουν τους ιστούς του προσώπου πιο επιφανειακά (π.χ. γύρω από τα μάτια, στην περιοχή του λαιμού). Ενώ με την μονοπολική ραδιοσυχνότητα η θερμότητα μεταφέρεται μέσα από την ειδική κεφαλή πιο βαθειά, σε περιοχές όπως είναι τα μάγουλα. Ο γιατρός παρατηρώντας τις ανάγκες της επιδερμίδας που έχει η κάθε γυναίκα αποφασίζει αν θα χρησιμοποιήσει την μονοπολική ή την διπολική ραδιοσυχνότητα για να πετύχει το καλύτερο αποτέλεσμα.

* Ο Πλαστικός Χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης, MD CCST, είναι Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS, ενώ βρίσκεται & στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης μία μέρα κάθε μήνα (επόμενη επίσκεψη Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013). www.agaitanis.gr

 



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!