Θεραπείες Λάμψης

Από τον πλαστικό Χειρουργό Απόστολο Γαιτάνη!


Θεραπείες εξπρές 

Βρίσκεστε στο παραπέντε για την επίσημη έξοδο και αναρωτιέστε πώς θα προλάβετε να αποκτήσετε μια ανανεωμένη και λαμπερή εμφάνιση μέσα σε τόσο λίγο χρόνο. Η αισθητική ιατρική προσφέρει άμεσες λύσεις ανανέωσης… για να είστε όπως έχετε ονειρευτεί την ημέρα του ρεβεγιόν και μάλιστα με μη επεμβατικούς τρόπους.

Botox για εξάλειψη των ρυτίδων γύρω από τα μάτια

Για να σβήσουμε τις ρυτίδες γύρω από τα μάτια (πόδι της χήνας), το μεσόφρυο και το μέτωπο, τότε εφαρμόζεται το botox. Με μια λεπτή βελόνα, το δημοφιλές ενέσιμο προϊόν εγχύεται στα σημεία που χρειάζεται και ακινητοποιεί τους μυς που προκαλούν τις ρυτίδες. Ένας μικρός ερεθισμός υποχωρεί 30 λεπτά περίπου μετά την εφαρμογή, ενώ μπορείτε να επιστρέψετε αμέσως στις καθημερινές σας δραστηριότητες. Μέσα σε 7-15 μέρες φαίνεται το τελικό αποτέλεσμα. Σε 6 μήνες περίπου μετά η βοτουλινική τοξίνη αρχίζει να «φεύγει» από τους μυς, ενώ αν δεν επαναληφθεί η διαδικασία, το δέρμα επανέρχεται στην αρχική του κατάσταση.

Υαλουρονικό oξύ για διόρθωση ρινοπαρειακών ρυτίδων και όγκο στα χείλη

Για να γεμίσουμε επιφανειακές αλλά και πιο βαθιές ρυτίδες στο πρόσωπο ή για να δώσουμε όγκο σε χείλη, ζυγωματικά και βαθουλωμένα μάγουλα, εφαρμόζεται το υαλουρονικό οξύ. Το ενέσιμο αυτό υλικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί ποικιλοτρόπως ενισχύοντας την επιδερμίδα και τα χαρακτηριστικά του προσώπου, ενώ παράλληλα βελτιώνει τις ρυτίδες γήρανσης «γεμίζοντάς τες». Η διόρθωση είναι άμεση ενώ για 2-3 μέρες μπορεί να υπάρχει στην περιοχή ελαφρύ πρήξιμο, κοκκινίλα ή ήπια ευαισθησία, τα οποία όμως, υποχωρούν στη συνέχεια. Όλες οι θεραπείες με ενέσιμα, μπορεί να προκαλέσουν κάποια μελανιά, γι’ αυτό καλό θα είναι να υπάρχει ένα περιθώριο ασφαλείας 7-10 ημερών πριν από κάποια επίσημη εμφάνιση. Το αποτέλεσμα δείχνει πολύ φυσικό και έχει διάρκεια από 8-12 μήνες.

Μεσοθεραπεία με υαλουρονικό για λάμψη

Η Μεσοθεραπεία ενυδατώνει, συσφίγγει, τονώνει και αναπλάθει το δέρμα, δίνοντάς του μια πιο νεανική όψη. Επίσης, βελτιώνει την μικροκυκλοφορία, την οξυγόνωση των κυττάρων και την αποβολή των τοξινών, γι’ αυτό και θεωρείται η αποτελεσματικότερη μέθοδος κατά της κυτταρίτιδας. Πρόκειται για μια θεραπεία που γίνεται με την έκχυση πολυβιταμινούχου, συσφικτικού και αναπλαστικού σκευάσματος στο μεσόδερμα, προλαμβάνοντας και αντιμετωπίζοντας αισθητικά προβλήματα όπως είναι η δερματική χαλάρωση, η γήρανση του δέρματος, οι ρυτίδες του προσώπου, η κυτταρίτιδα και άλλα.

Έτσι η μεσοθεραπεία μπορεί να γίνει σε διάφορες πάσχουσες περιοχές, τόσο στο σώμα όσο και στο πρόσωπο (λαιμός, μέτωπο, ρινοπαρειακές πτυχές, ζυγωματικά, καθώς και στα σημεία του σώματος που υπάρχει κυτταρίτιδα κ.α.). Η εφαρμογή γίνεται με σύριγγες που έχουν μια πολύ μικρή και λεπτή βελόνα, ώστε τα συστατικά να εισχωρούν καλύτερα μέσα στον λιπώδη ιστό και να έχουν άμεσα και ορατά αποτελέσματα. Αποτελεί μια εντελώς ανώδυνη μέθοδο και τα πολυβιταμινούχα σκευάσματα – φαρμακευτικές ουσίες που χρησιμοποιούνται είναι απόλυτα ασφαλή.

Η θεραπεία τόσο στο πρόσωπο όσο και στο σώμα, διαρκεί περίπου μισή και μπορεί να επαναληφθεί μετά από 5 μήνες περίπου.

 1486617_10202255661249432_1767425735_n

* Ο Πλαστικός Χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης, MD CCST, είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS, www.agaitanis.gr βρίσκεται & στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης (επόμενες επισκέψεις 16-17 & 23-24 Ιανουαρίου 2014).

 



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!