Θέμα της πόλης – Τα 10 καλύτερα Tattoo Studios στην Αθήνα

Το τατουάζ είναι μια πανάρχαια τέχνη με ρίζες που έχει εξελιχθεί σε μόδα των τελευταιών δεκαετιών. Κι από ότι φαίνεται, από το γεγονός ότι εννιά στα 10 κορμιά διαθέτουν και από μια ζωγραφία, ήρθε για να μείνει.


 

 

1.1

Άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό κατά το 2005 και από τότε έχει συγκεντρώσει μια ομάδα που αποτελείται από δέκα tattoo artists, ειδικευμένους σε διαφορετικά είδη και στυλ. Ο Κυριάκος ξεκίνησε να πηγαίνει ως πελάτης και κατέληξε να γίνει tattoo στο σώμα κάποιου άλλου πελάτη που ζήτησε από την Ρόζα να του το χτυπήσει. Ο Captain από την άλλη ισχυρίζεται πως δεν του ζητάνε τίποτα εξωφρενικό αφού αναλαμβάνει μόνο old school και  traditional φάσεις.

Sake tattoo crew, Κολοκοτρώνη 9 & Γκίνη, Χαλάνδρι, 210 6814681

2.2

Δεν νιώθει μπάρμπας στο χώρο, απλά το όνομα προέκυψε από ένα inside joke που καταλαβαίνουν μόνο οι φίλοι του. Ο Παρθένος στο ζώδιο Χρόνης επιβεβαιώνει το ωροσκόπιό του προτιμώντας τον ρεαλισμό σε αυτή την τέχνη,  αλλά θεωρεί παράλογο ότι το να περιορίζεται κανείς σε ένα και μόνο στυλ. Σε κάθε ταξίδι χτυπάει και από ένα με αγαπημένο του ένα λουλούδι συνοδευμένο από τον αριθμό  του λεωφορείου που έπαιρνε για να φτάσει στην θάλασσα και να πιεί τα coctails του.

Uncle Chronis, Μεσογείων 248, Χολαργός, 211 4007736

3.3

Ο Διονύσης έχει βαρέσει σε πελάτη στίχους του Τερλέγκα με αραβικούς χαρακτήρες αλλά κατά τα άλλα προτιμά τα κυβιστικά  και γραμμικά σχέδια. Από την άλλη ο Κίμωνας έχει εμμονή με τα piercing, με τα οποία πειραματίζεται από τα δεκατέσσερά του χρόνια. Το τρίο συμπληρώνει ένα Γαλλικό μπουλντόγκ, ο κουραμπιές που κάνει ασταμάτητα βόλτες έξω από το μαγαζί. Όπως λένε δεν τους αρέσει να ζητούν πολλά λεφτά για δουλειά δύο λεπτών, γι’ αυτό κάθε μήνα πραγματοποιούν τα hit and run sessions επιλέγοντας ένα απλό σχέδιο και δίνοντας τη δυνατότητα στους πελάτες τους να το κάνουν με μόνο 20 ευρώ.

Berlin tattoo, Ελβετίας 19, Αγία Παρασκευή, 210 6008773.

4.

5

Στη τζαμαρία που βλέπεις πριν μπεις στο studio γράφει το ρητό “ancient as time, modern as tomorrow”, μάλλον για να σε προδιαθέσει για την custom δουλειά των τεσσάρων  καλλιτεχνών του, οι οποίοι λειτουργούν με μότο τους το bright, solid and neat. Ο εμπνευστής του Honest, Τάσος, θέλει να κοσμεί τα σώματα με κλασσικό τρόπο, έντονες γραμμές, μαύρο και χρώματα. Τα όριά του στις περίεργες επιλογές σχεδίων που ενδεχομένως κάνουν ορισμένοι πελάτες του είναι ιδιαιτέρως ευέλικτα και είναι πολύ ευχαριστημένος με το ότι ο κόσμος που τον προτιμά με το πέρασμα του χρόνου γίνεται ολοένα πιο ενημερωμένος και ανοιχτός σε προτάσεις.

Honest tattoo Λεπενιώτου 21 & Ήβης, Ψυρρή, 210 3225336

5.6

Την εποχή που για να είχες tattoo έπρεπε να είσαι είτε φυλακόβιος είτε ναύτης, o Τζίμης σκέφτηκε πως σε είκοσι χρόνια θα είναι πλέον μόδα και δεν θα αναγκάζετε να βαράει σπίτι του σε Αμερικανούς στρατιώτες που είχαν αγκαλιά τις μπύρες τους. Τα παιδιά του, ο Παύλος και η Άννα έμαθαν από μικροί δίπλα στον πατέρα και σήμερα κρατούν την επιχείρηση. Δηλώνουν τυχεροί που πρόκειται για οικογενειακή υπόθεση, αφού τότε, αν μάθαινες δίπλα σε έναν μάστορα, δύσκολα έφευγες για να ανοίξεις ένα δικό σου μαγαζί και αν τελικά το έκανες δεν σε υπολόγιζαν στην πιάτσα ή ζούσες ακόμη πιο βάναυσες στιγμές.

Jimmy’s tattoo, Αδριανού 72, Πλάκα, 210 3219741

6.7

Και από τον παλιό στο κουρμπέτι πάμε στον φρέσκο. Σε ένα καταγάλαζο κτίριο στον Κεραμεικό – από το οποίο όμως απουσιάζει η ταμπέλα του μαγαζιού και ίσως δυσκολευτείς να το διακρίνεις-  ο Νίκος, ο Ηρακλής και ο Serkey  ειδικεύονται τόσο στην old όσο και σε στην new school τεχνοτροπία καθώς επίσης και σε αυτή του ρεαλισμού.  Αν βέβαια την ώρα του ραντεβού πιάσεις την κουβέντα για τα καλά και φτάσεις να λες μέχρι και για την «τρολοσκηνή” του ελληνικού hip hop, σίγουρα δεν θα σου πάει η καρδιά να φύγεις ποτέ από εκεί μέσα.

Heroink tattoo, Μυκάλης 26, Κεραμεικός, 213 0289475

7.8

Τα Εξάρχεια έχουν την τιμητική τους εδώ αφού θα δεις το κασκόλ του Αστέρα σε περίοπτη θέση και το free press ” Εξαρχειώτης”. Αγαπημένο tattoo του Γιώργου είναι η κορώνα που έχει στο πόδι του και μάλλον είναι ο βασιλιάς των περίεργων σχεδίων, αφού κάποτε του είχαν ζητήσει να χτυπήσει μια παιδική ζωγραφιά και μια άκρως ρεαλιστική κατσαρίδα. Ο φρέσκος ακόμη Μάριος κατέληξε από την σχολή καλών τεχνών στο γνωστό τατουατζίδικο του κέντρου έπειτα από την γνωριμία τους, που προέκυψε όταν τους πήγαινε καθημερινά το πρωινό τους καφεδάκι από το απέναντι μαγαζί στο οποίο εργαζόταν.

Medusa, Σολωμού 7, Εξάρχεια, 210 8254593

8.9

Από το 1999 έχει διακριθεί πολλάκις, με πιο πρόσφατη βράβευση στο τελευταίο convention της Αθήνας. Μέσα σε αυτό τον ξύλινο χώρο υποδοχής και τα αμέτρητα κάδρα του , ο  Τόλης ασχολείται κυρίως με tribal και traditional, ενώ  ξεκίνησε έχοντας φτιάξει μόνος του ένα μοτεράκι για να χτυπάει σε άλλους. Θεωρεί ακραία μόνο τα σχέδια που προσβάλουν έναν άνθρωπο ως οντότητα και πιστεύει πως στον χώρο του tattoo κυριαρχεί ανά περιόδους μία τάση, με την new traditional να είναι στα πάνω της τελευταία.

Eightball tattoo, Πατησίων 28, 210 8214780

9.10

 

O πρώην ακροβάτης σε τσίρκο Dobi αποφάσισε να ασχοληθεί με το αγαπημένο του χόμπι όταν αναγκάστηκε να σταματήσει την προηγούμενη δουλειά του εξαιτίας ενός ατυχήματος. Λατρεύει τις ασπρόμαυρες γκραβούρες και το να αφήνει ο πελάτης στα χέρια του τα πάντα. Τον πλαισιώνουν η Ελισάβετ που είχε ως πρότυπο τον θείο της και τα αυτοσχέδια tattoos του και ο κομίστας Παύλος, ο μόνος από όσους συζητήσαμε που δεν δηλώνει ταγμένος στην συγκεκριμένη τέχνη από μικρή ηλικία αλλά του προέκυψε το ενδιαφέρον μετά το πέρας των σπουδών του.

Ironbrush, Μεσογείων 63, Αμπελόκηποι, 213 0066777

10.11

 

Εκεί που πας για tattoo και βγαίνεις μορφωμένος σε περιμένει μια ομάδα νέων παιδιών, που σχεδιάζουν ασταμάτητα γύρω από το ξύλινο τραπέζι τους, έτοιμη να ακούσουν τι θες και να δημιουργήσουν ένα σχέδιο αποκλειστικά για σένα και στα μέτρα σου. Αν σου αρέσει το ατελείωτο κουβεντολόι, τα έντονα χρώματα και αν νιώθεις κοντά στο ”Think positive, think big, give love” το οποίο υποστηρίζουν, τότε μάλλον θα συνεργαστείτε άψογα.

One Love, Ψαθά 21, Μελίσσια, 210 6096163

propaganda.gr

 



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!