ΘΕΜΑ: Παγκόσμια Ημέρα Μπριζόλας και Πεολειχίας

Η ανδρική εκδοχή του Αγίου Βαλεντίνου!


Ας αρχίσουμε με τα γνωστά: η Παγκόσμια Ημέρα Μπριζόλας και Πεολειχίας (Steak and Blowjob day) είναι η ανδρική εκδοχή της Ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου και γιορτάζεται στις 14 Μαρτίου, ακριβώς ένα μήνα μετά την επέτειο του Αγίου.

Η ημέρα θεσπίστηκε το 2002 με πρωτοβουλία του παραγωγού Τομ Μπέρτσι του ραδιοφωνικού σταθμού 103.7FNX, που εδρεύει στο Ρόουντ Άιλαντ -και δεν είναι τυχαίο πως ξεκίνησε απ’ την Αμερική, τη χώρα όπου πριν 18 χρόνια μια πεολειχία στο Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου έβαλε σε μπελάδες ολόκληρο πλανητάρχη.

Το «εθιμοτυπικό» προβλέπει την γυναίκα να μαγειρεύει στον σύντροφό της μία ζουμερή μπριζόλα (δεν μας ενδιαφέρει αν είναι χοιρινή ή μοσχαρίσια) και κατόπιν να του κάνει στοματικό έρωτα.

Σημειολογικά μιλώντας -και παραβλέποντας για λίγο το ότι το όλο θέμα ξεκίνησε εντελώς για πλάκα- δεν γίνεται να αγνοήσουμε πως ακόμη και οι ίδιες οι ημέρες εορτασμού συνεχίζουν να απηχούν κοινωνικά στερεότυπα.

Εν προκειμένω, η Παγκόσμια Ημέρα Μπριζόλας και Πεολειχίας αντικατοπτρίζει την καθεστηκυία άποψη για τον άντρα ως ενός σαρκοφάγου δίποδου που, αφού φάει, κάθεται ληθαργικά στον καναπέ του, σαν λιοντάρι, περιμένοντας με τη σειρά του από την γυναίκα-λέαινα να προχωρήσει στο «παρασύνθημα».

Κι αντιθέτως, η ημέρα του Άγιου Βαλεντίνου φυσικά παρουσιάζει εδώ και δεκαετίες τις γυναίκες ως τρυφερές υπάρξεις που αναμένουν εναγωνίως την 14ηΦεβρουαρίου για να ζήσουν και λίγη… ρομαντζάδα -και σε μια απέλπιδα προσπάθεια να τονωθεί η εμπορική κίνηση στη «νεκρή» περίοδο του Φεβρουαρίου.

Για να προχωρήσουμε λίγο κι εμείς με τη σειρά μας το αστείο: Τι γίνεται με τους άντρες που δεν τους αρέσουν οι μπριζόλες; Ή η πεολειχία;

Γιατί, ας πούμε, η ημέρα δεν αποκαλείται «Παγκόσμια Ημέρα Πιτόγυρου και Doggie Style»; Είναι σαν να τσουβαλιάζουμε όλους τους άντρες συλλήβδην ως λάτρεις των κοψιδιών.

Λες και χάθηκαν τα φαγητά. Ή η σεξουαλικές στάσεις.

Τέλος, είναι και το άλλο: Πώς θα ένιωθε ένας άντρας αν του επέβαλαν μια αντίστοιχη ημέρα, ας πούμε στις 14 Απριλίου, που θα ονομαζόταν Ημέρα Σαλάτας κι Αιδοιολειχίας; Πόσες δικαιολογίες θα έβρισκε άραγε για να αποφύγει την φυσική του παρουσία στο σπίτι;

«Για μένα, το πιο ανησυχητικό όσον αφορά στην συγκεκριμένη ημέρα είναι η ομοιότητα που έχει με την γενικότερη αντίδραση των αντρών απέναντι στην ιδέα του ίδιου του φεμινισμού: βλέπουν δηλαδή τα δικαιώματα των γυναικών να έχουν ενσωματωθεί μέσα στο φεμινιστικό κίνημα, με τον ίδιο τρόπο που βλέπουν την έννοια του ρομαντισμού να πηγαίνει χέρι-χέρι με την ημέρα του Άγιου Βαλεντίνου. Οπότε, απορρίπτουν την 14η Φεβρουαρίου και δημιουργούν κάτι δικό τους», γράφει η αμερικανίδα φεμινίστρια συγγραφέας και μπλόγκερ Νόρα Σάιλχάιμερ.

«Προσοχή γυναίκες: ζούμε σε μια πατριαρχική κοινωνία όπου κάθε μέρα είναι Παγκόσμια Ημέρα Μπριζόλας και Πεολειχίας. Επίσης, ας μην ξεχνάμε πως η ημέρα του Άγιου Βαλεντίνου δεν είναι μόνο για τις γυναίκες, αλλά και για τους άντρες. Αν και τα δυο άτομα που αποτελούν το ζευγάρι δεν αποκομίσουν κάτι ωραίο από την ημέρα εκείνη, τότε είναι σαν να μην γιορτάστηκε καθόλου», σημειώνει το γυναικείο μπλογκ The Jane Dough, που ανήκει στο Styleite.com.

Όσοι πιστοί, λοιπόν, προσέλθετε, να γιορτάσετε την συγκεκριμένη ημέρα.  Απλά, μην την πάρετε και πολύ στα σοβαρά γιατί ως αστείο ξεκίνησε κι ως αστείο πρέπει να αντιμετωπίζεται.



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!