Σταύρος Νικολαίδης: ”Ο άνθρωπος ωριμάζει, εξελίσσεται γίνεται καλύτερος. Αυτό πιστεύω για μένα και προσπάθησα να αποτινάξω κάποιες εσφαλμένες γνώμες”


Είναι πολύ γνωστός πια. Ο Σταύρος Νικολαίδης είναι πιο ώριμος από ποτέ και ίσως ο πιο γλυκός μπαμπάς που θα γνωρίσετε.

Μας μιλάει για όλα μέσα από συνέντευξη Χείμαρρο για όλα έχει ζήσει έχει νιώσει και έχει βιώσει.
Για τον έρωτα που νιώθει για την γυναίκα του και τον γιό του αλλά και για όλα όσα θα άλλαζε σε αυτή την ζωή αν είχε ένα μαγικό ραβδί.

Απολαύστε τον σε μια εξομολόγηση λίγο πρίν την μεγάλη πρεμιέρα η Νεράιδα και το Παλικάρι!!

Θα ξεκινήσουμε από τα θεατρικά. Που σε βρίσκουμε τώρα;
Έκανα τις δύο τελευταίες παραστάσεις που εκκρεμούσαν από την καλοκαιρινή μου περιοδεία στις “Καραμέλες Ούζου”, ένα έργο του Γιάννη Γαλανόπουλου, ενός νέου δημιουργού που το σκηνοθέτησα εγώ και συμπρωταγωνιστούσα μαζί με τον Δημήτρη Καμπόλη και τον Αλέξανδρο τον Τρανουλίδη.

Είχα χρόνια να σκηνοθετήσω και μου άρεσε πολύ γιατί πήγε πάρα πολύ καλά. Ήταν το δεύτερο καλοκαίρι και ενδεχομένως να συνεχίσουμε και τρίτο. Όσο κλείνονται παραστάσεις, δεν θα πούμε όχι.
Κωμωδία;
Είναι κωμωδία μυστηρίου με κοινωνικά μηνύματα, για το bullying για τα ψυχοφάρμακα και έχει και ένα ανατρεπτικό και κάπως δραματικό φινάλε. Έχουμε πολλά μηνύματα εποχής!

Ετοιμάζεσαι για Μπροντγουαίη

Ετοιμάζομαι για Μπρόντγουαιη, μεγάλη παραγωγή του Γιώργου Βάλαρη, σκηνοθεσία διασκευή και παραγωγή του ίδιου και του Γιώργου του Λυκαρδόπουλου “ Η νεράιδα και το παλικάρι”, αυτή η μεγάλη ιστορική ταινία.
Είμαστε μια υπέροχη ομάδα. Μαζί μας και η Χρυσούλα Διαβάτη ο Γιώργος ο Κωνσταντίνου, Mαρία Κορινθίου, ο Παναγιώτης Πετράκης ο Πέτρος Ξεκούκης, ο Σπύρος Μεργιανός, ο Αντρέας Κωνσταντινίδης Η Ευτυχία Φαναριώτη Ο Κοσμάς Ζαχάρωφ, και ο Νίκος Ζωιδάκης σε guest εμφάνιση.

Πότε ξεκινάτε;
Ξεκινάμε 27 Νοέμβρη θα γίνει μία avant premiere, θα πάμε σχεδόν μέχρι το Πάσχα, γιατί κάποιες βδομάδες πριν έχουμε κανονίσει να πάμε Κρήτη, λόγω θέματος και Θεσσαλονίκη.

Τι συναισθήματα σου βγάζει όλο αυτό που θα παίξεις στο θέατρο μια ταινία με τόσο μεγάλη επιτυχία; Σε φοβίζει;
Εγώ δεν το φοβάμαι. Έχω ξανακάνει παλαιότερα με το ΔΗΠΕΘΕ Βορείου Αιγαίου και την Ηρώ Μανέ. Είχαμε κάνει την χαρτοπαίκτρα όπου έκανα τον ρόλο του Βουτσά, του γιού.
Εγώ πιστεύω πως όλοι οι ηθοποιοί από επιλογή, είναι εξαιρετικοί και νομίζω όλοι θα κάνουν την διαφορά
Ο Βάλαρης δίνει πολύ σημασία στο casting, ενώ γνωριζόμαστε χρόνια, όλο το γύρω φέρναμε να δουλέψουμε Μαζί και σε άλλα κείμενα. Τώρα ήρθε και έδεσε.

Φοβάσαι την σύγκριση;
Είναι κακό να μπαίνουμε σε σύγκριση, το αν καλός ηθοποιός, ο άλλος η αν θα το κάνει καλά.Μπορείς να το πεις για μια οποιαδήποτε παράσταση
Είναι καλό και μ’ αρέσει να μεταφέρονται στο θέατρο τέτοιες ταινίες, γιατί οι νέες γενιές δεν μεγάλωσαν όπως εμείς, που μαζευόμασταν γύρω από την τηλεόραση και βλέπαμε τις ελληνικές ταινίες όλοι μαζί το Σάββατο και μαθαίναμε αυτούς τους πολύ ωραίους ηθοποιούς και αυτά τα πολύ ωραία θέματα και κείμενα. Αυτός λοιπόν είναι ένας τρόπος να τις μάθουν. Είναι στο dna του Έλληνα αυτές οι ιστορίες και είναι και απολύτως ελληνικές γιατί να μεγαλώνουν μόνο με ξένες ταινίες

Τηλεόραση; Κάνεις ;
Τηλεόραση δεν έχω κάτι να σου πω. Είχα κάνει πέρσι γκέστ κάποιων αρκετών επεισοδίων στο “ Έλα στην θέση μου” με τον αστυνόμο Μίχοπουλο. Μου έχουν πει ότι μάλλον θα ξαναβγεί ο ρόλος φέτος, άλλα δεν ξέρω πότε

Γιατί δεν είσαι σε κάποιο τηλεοπτικό, που γίνονται διάφορες σειρές;
Δεν μπορώ να σου πω γιατί. Δεν είχα κάποια πρόταση.

Πιστεύεις ότι η τηλεόραση έχει πέσει πολύ;
Η τηλεόραση είχε πέσει πολύ άλλα δείχνει χρόνο με τον χρόνο να ανεβαίνει πάλι γιατί ο κόσμος αγαπάει τα ελληνικά σήριαλ, ακόμα κι αν είναι ξένα format όπως είναι τα περισσότερα, αλλά θέλει να βλέπει αγαπημένους ηθοποιούς να μιλάνε την γλώσσα του φτάνει πια με τα τούρκικα.

Δεν υπάρχουν χρήματα για παραγωγές;
Δεν υπάρχουν λεφτά αλλά έχουν πέσει τόσο πολύ οι απαιτήσεις και οι δικές μας και όλων των συντελεστών που μπορούν πια να γίνονται με την ίδια ευκολία που γίνονταν

Θέατρο ή τηλεόραση προτιμάς πιο πολύ;
Τον Ρόλο. Ωραίο ρόλο και ωραίες συνεργασίες, αυτό με νοιάζει. Να περνάω καλά στην δουλειά που πηγαίνω. Είμαι αρκετά μεγάλος πια. Έχω κάνει αρκετά πράγματα δεν θέλω να πηγαίνω και να γίνονται τα νεύρα μου τσατάλια ή να γυρνάω σπίτι και να κλαίω, όπως συνέβαινε παλαιότερα. Θέλω να περνάω καλά εκεί που είμαι με ανθρώπους που αγαπάω και μιλάμε την ίδια γλώσσα.

Η αναγνωσιμότητα που έχεις αποκτήσει σ’ αρέσει; Σου δημιουργεί στον δρόμο συναισθήματα που σε βλέπουν νεα παιδιά που σε γνώρισαν από τις επαναλήψεις;
Η αγάπη του κόσμου δεν μπορεί να μην σου αρέσει. Δεν μπορεί να σε ενοχλεί η αγάπη.
Έχει τύχει να ΜΕ εξυπηρετήσουν σε κάποια υπηρεσία, σε κάποια τράπεζα, ίσως με περισσότερο χαμόγελο ή περισσότερη διάθεση επειδή τους έχω χαρίσει γέλιο στην τηλεόραση μου είπαν.

Δεν έχεις θέμα μ’ αυτό ή με τον κόσμο να σταματάς, να σου μιλάνε;
Δεν είμαι και ο Ρουβάς, να είναι σ’ αυτό το επίπεδο τόσο ενοχλητικό (γέλια πολλά)
Αλλά όλο αυτό είναι όμορφο.

Βλέπω στα social που ανεβάζεις φωτογραφίες με τον γιό σου. Λατρεία;
Είμαι πολύ ερωτευμένος. Πολύ. Εγώ ερωτεύομαι πρώτα απ’ όλα, ερωτεύομαι δουλειές, ρόλους, ερωτεύομαι πρόσωπα, όπως ερωτεύτηκα την γυναίκα μου και είμαι ακόμα ερωτευμένος μαζί της, δεν θα μπορούσα να μην είμαι ερωτευμένος με την δημιουργία μου, τον γιο μου!!

Φαίνεται από τις φωτογραφίες η ενέργεια που βγάζει η αγκαλιά σου, παρατηρούσα κάποιες φωτογραφίες και έβλεπα αυτό το πλάσμα. Πόση αγάπη βγάζει η αγκαλιά μέσα από μια φωτογραφία

Η γυναίκα μου, μου λέει “εσύ δεν μπορούσες να μην γίνεις πατέρας” και πολλές φορές μου λέει κάτι που το θεωρώ πολύ τιμητικό “ εσύ δεν είσαι ακριβώς πατέρας, είσαι δεύτερη μάνα”
Μεγάλη κουβέντα

Ναι γιατί προσπαθώ να συμμετέχω στα πάντα, θα τον αλλάξω, θα τον ταΐσω, θα παίξω ώρες μαζί του και θα τον κοιμίσω. Είναι δύσκολο ένα παιδί που είναι στον θηλασμό – γιατί είναι δεκαέξι μηνών ακόμα – να κοιμάται με άλλο πρόσωπο και επειδή είχαμε και κάποιες ιστορίες στο παρελθόν, αυτό έκανε την λαχτάρα μας ακόμα μεγαλύτερη.
Αυτό που λένε κάποια πράγματα, για κάποιον λόγο γίνονται, Μπορεί να πονέσαμε πολύ που χάσαμε τρεις ψυχούλες, αλλά αυτό μας έδωσε περισσότερη δύναμη και αντοχή και υπομονή στις δυσκολίες που πάντα έχει ένα μωρό.


Σας έδεσε πιστεύεις πιο πολύ όλο αυτό;

Μας έδεσε σαν ζευγάρι, άλλα και στις δυσκολίες ενός παιδιού, όπως καλά ξέρεις κι εσύ που είσαι μάνα και επειδή εμείς είμαστε δύο άνθρωποι, που δεν έχουμε βοήθεια, από κανένα, φροντίζουμε και συνδυάζουμε τις δουλειές μας έτσι ώστε ο ένας να φύγει ο άλλος να προλάβει να έρθει. Πολλές φορές συναντιόμαστε στο δρόμο και αλλάζουμε στο αυτοκίνητο, από το ένα καθισματάκι στο άλλο. Αυτό φέρνει μία ένταση και μια κούραση που χρειάζεται αντοχή και μια υπομονή, να μην εκνευρίζεσαι να μην ξεσπάς και να μην έχει τέτοια ερεθίσματα το παιδί.
Θεωρώ ότι όλο αυτό που έχει γίνει μας έχει δώσει μεγάλη δύναμη.

Προσπαθώντας πάντα να βάζουμε όρια στο παιδί και περισσότερο τώρα που μεγαλώνει και καταλαβαίνει, γιατί όπως λέει και ο Ματθαίος Γιοσαφάτ, αυτή είναι η ηλικία που πρέπει να μπαίνουν όρια στο παιδί για να μην σε καβαλήσει και σε κάνει ότι θέλει.
Το ίδιο είχε γίνει και με το σκυλί μου, όσο κι αν φαίνεται περίεργο το σκυλί σου και το παιδί σου όπως το μάθεις.
Το σκυλί μου το μάλωνα και μετά πήγαινα στο μπάνιο κι έκλαιγα και το ίδιο έχει γίνει και με τον γιό μου.

Που σημαίνει ότι ήσουν όχι απλά έτοιμος για πατέρας, ήρθε την πιο κατάλληλη στιγμή στην ζωή σου το να κάνει ένα παιδί.
Θα μπορούσε να είχε γίνει λίγο νωρίτερα γιατί είμαι αρκετά μεγάλος ηλικιακά, παρόλο που δεν μου φαίνεται. Είμαι 48 χρονών και έχω αρχίσει να σκέφτομαι, πόσο θα τον προλάβω, πόσο θα ζήσω ακόμα μαζί του, όταν θα παντρευτεί θα είμαι μεγάλος.

Το σκέφτεσαι για δεύτερο;
Το σκεφτόμαστε και το θέλουμε, η αγωνία μας και τον άγχος μας είναι αυτό που σου είπα πριν, το ότι είμαστε τελείως μόνοι μας.

Έρωτας; Μου είπες πως ερωτεύτηκες πολύ την γυναίκα σου.
Πως μπήκε όλος αυτός ο έρωτας στην ζωή σου; Είστε πολλά χρόνια μαζί;
Είμαστε εννιά χρόνια μαζί.

Δεν έχει κάποια σχέση με τον χώρο;

Όχι, αισθητικός είναι ασχολείται γενικότερα με τις γυναίκες

Τις κάνει πιο όμορφες;
Ναι τις κάνει πιο όμορφες. Τους φτιάχνει τα νύχια και το μακιγιάζ

Πως γνωριστήκατε;
Μου έκανε πεντικιούρ ήταν η πρώτη φορά στην ζωή μου που έκανα.

Εκπληκτικό. Σε πρόσεχε δηλαδή;
Δούλευε σε μια γνωστή αλυσίδα. Τότε ήμουν με μία άλλη κοπέλα που με παρακίνησε να πάω για πεντικιούρ. Δίπλα από την δουλειά της υπήρχε αυτό το μαγαζί που σου είπα και πήγα. Μου έκανε πεντικιούρ την είδα μου άρεσε, ανταλλάξαμε και δύο κουβέντες.

Χαθήκαμε για λίγους μήνες γιατί έχασε τον πατέρα της, στο μεταξύ χώρισα κι εγώ. Κάποια στιγμή μου έστειλε ένα μήνυμα μέσω facebook, τηλεφωνηθήκαμε, γιατί εγώ βαριέμαι την επικοινωνία μέσω facebook, είμαι της παλιάς σχολής. Θέλω τηλέφωνο και αμέσως μετά βγήκαμε, γιατί πολύ ωραία τα λέμε, αλλά από κοντά;; Στο δεύτερο ραντεβού, το επόμενο πρωί της είπα “αν είσαι αληθινή είσαι η γυναίκα που έψαχνα”

Τελικά αποδείχτηκε ότι ήταν η γυναίκα που έψαχνες;
Ναι ήταν. Κι εκείνη φοβόταν πολύ στην αρχή λόγω του ότι ήμουν ηθοποιός, στην αρχή με παίδεψε πολύ τους τρεις πρώτους μήνες, με χώριζε συνέχεια και εγώ την κυνηγούσα.

Τελικά είδες καμιά φορά το επάγγελμα σας μπορεί να φοβίζει μια γυναίκα ή το ανάποδο

Δεν είχε και άδικο γιατί είχα αρκετές σχέσεις στην ζωή μου και μικρές και μεγάλες, και πολύ μικρές, και άλλο γάμο έχω κάνει, εγώ όμως από αρκετά νέος, έλεγα πάντα, έψαχνα να βρω μια γυναίκα ν’ αράξω
Και να κάνεις οικογένεια φαντάζομαι;

Ναι ίσως επειδή δεν μεγάλωσα σε ιδιαίτερα αρμονικό περιβάλλον με τους γονείς μου οι οποίοι είναι δύο άνθρωποι που δεν έπρεπε ποτέ να είναι μαζί. Ξέρεις άλλα παιδιά , αυτά που ζουν στις οικογένειές τους επηρεάζονται έτσι ώστε να το μιμούνται και να καταλήγουν στο ίδιο μοντέλο, εγώ ήθελα να πετύχω το ακριβώς αντίθετο και δόξα το Θεό μέχρι στιγμής το πέτυχα.

Ξέρω ότι σε έχει στιγματίσει ένας ρόλος αυτό του γνωστού Μιχαλάκη και ξέρω ότι σε ρωτάνε όλοι οι δημοσιογράφοι, άλλα δεν μπορώ να μην ρωτήσω, γιατί είναι κάτι που έχει μείνει, ήταν ένα σίριαλ
τόσο αγαπημένο ακόμα και τώρα μετά από τόσα χρόνια, παίζονται ατάκες στα σόσιαλ.

Μεγαλώνει γενιές και γενιές σαν τις ελληνικές ταινίες
Μου λένε άνθρωποι ότι μαζεύονται και βλέπουν τα “Εγκλήματα” και λένε τις ατάκες πριν ακριβώς σαν τις ελληνικές ταινίες

Μέσα από αυτό βγήκες ας το πούμε λίγο πιο προς τα έξω;
Ναι απ’ αυτό έγινα γνωστός παρόλο που είχα κάνει δυο συμμετοχές πριν, σε ένα καθημερινό του mega την “Απαγορευμένη αγάπη” και σε ένα εβδομαδιαίο του Ant1 τον “Έκπτωτο άγγελο”. Βέβαια το ένα έγινε παράλληλα γιατί τα “Εγκλήματα” τα είχαμε ξεκινήσει πριν αλλά λόγω κάποιον προβλημάτων της παραγωγής τότε, γιατί φαλίρισε η εταιρία που τα έκανε βγήκα ‘ένα χρόνο μετά από όταν τα γυρίζαμε. Οπότε κάποια συνέπεσαν στο αέρα.

Τι σου έχει αφήσει όλο αυτό; Τι σου έχει δώσει τι σου έχει αφήσει τι σου έχει πάρει;
Σίγουρα με έκανε γνωστό στον κόσμο, κάποιο σκηνοθέτες κάποιοι συνάδελφοι με είδαν και με μάθανε και μου έγιναν διάφορες προτάσεις.
Από εκεί μου έκανε πρόταση και ο Φασουλής και έκανα δύο έργα μαζί του

Άρα πιστεύεις ότι ήταν κομμάτι που σε έβαλε σ’ αυτή την δουλειά;

Σαφώς το ίδιο πράμα είναι ένα νέο παιδί που έχει βγει από την σχολή, παρόλο που πριν μπορεί να είχα παίξει και με Κακλέα και με Ντενίση, άλλα μικρούς ρόλους. Η τηλεόραση σου ανοίγει πόρτες απλώς εγώ τότε δεν είχα την ωριμότητα και την διπλωματία δεν είμαι καθόλου διπλωμάτης γιατί εγώ ότι σκέφτομαι το λέω και δεν μπορούσα να καταλάβω τότε ότι δεν ενδιαφέρει κανέναν να ακούσει αυτό που πιστεύεις εσύ.

Το μετάνιωσες;

Ναι έχω μετανιώσει για πολλά γιατί κάποια πράγματα τα διαχειρίστηκα λάθος και όπως μου άνοιξαν κάποιες πόρτες, έτσι και μου έκλεισαν.
Ενώ μου λένε όλοι ότι είμαι τόσο καλός σ’ αυτό που κάνω θεωρώ ότι δεν είχα τον ανάλογο αντίκτυπο επαγγελματικά.

Τώρα που έχει μπει ένα άλλο κομμάτι στην ζωή σου είσαι πιο ώριμος, είσαι πιο κατασταλαγμένος και είσαι και μπαμπάς, η ζωή αλλάζει γιατί αλλάζουν κάποια πράγματα.

Βέβαια αλλάζουν είμαι από τους ανθρώπους που θεωρώ ότι αν περάσεις από αυτή την ζωή και ζήσεις εξήντα εβδομήντα χρόνια και δεν αλλάξεις, είναι σαν να μην πέρασες ποτέ. Ο άνθρωπος αλλάζει ωριμάζει εξελίσσεται γίνεται καλύτερος εγώ αυτό πιστεύω για το εαυτό μου και προσπαθώ να αποτινάξω από πάνω μου κάποιες εσφαλμένες γνώμες που είχα δημιουργήσει.

Το καταφέρνεις;
Πιστεύω ναι τα τελευταία αρκετά χρόνια πολύ αγαπητός σε όσους συνεργάζομαι
Δουλειές; Αυτή την εποχή που όλοι οι ηθοποιοί περνάνε μια κρίση θα έκανες τα πάντα ακόμα κι αν δεν είχες μια θεατρική πρόταση;

Στην δουλειά μου όχι δεν θα έκανα τα πάντα. Πρέπει να λες κάποια όχι.

Έχω φτάσει σε ένα επίπεδο σαν ηθοποιός επαγγελματικά αλλά και ηλικιακά που ορισμένα πράγματα μπορεί πια να μην με εκφράζουν.
Δεν μπορώ να πηγαίνω πάντα με γνώμονα το οικονομικό, δεν έχω φτάσει βέβαια στο σημείο να μην έχω να φάω αλλά αν έφτανα σαυτό το σημείο ναι θα μπορούσα να κάνω τα πάντα εκτός ηθοποιίας προκειμένου να θρέψω την οικογένεια μου γιατί δεν είμαι μόνος μου πια έχω κάποια ευθύνη στις πλάτες μου και για αυτό παρόλο που έχω ένα επάγγελμα ανασφαλές η γυναίκα μου λέει πως αισθάνεται ασφάλεια μαζί μου.
Πολύ σημαντικό να στο λέει η γυναίκα σου.

Τελικά η γυναίκα σου αισθάνεται πάρα πολλά πράγματα για εσένα, όταν σε τοποθετεί πάρα πολύ ψηλά και αυτό είναι πάρα πολύ ωραίο συναίσθημα να έχεις μια σύντροφο που κάνεις οικογένεια μαζί της και να σου έχει τόσο μεγάλο σεβασμό

Θεωρώ ότι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο του έρωτα ο οποίος μετατρέπεται σε αγάπη είναι ο θαυμασμός αν χάσεις τον θαυμασμό για τον άνθρωπο που έχεις δίπλα σου γίνονται πολύ δύσκολα τα πράγματα.
Με μία γυναίκα με την οποία είμαι σίγουρος δίπλα της, ξέρω ότι θα είναι δυνατή στις δικές μου αδυναμίες να με στηρίξει, να με τονώσει, να με φροντίσει, χωρίς να γίνεται υποχείριο, γιατί αυτό δεν μ’ αρέσει. Είμαι λίγο παλαιομοδίτης, μ’ αρέσει η γυναίκα να φροντίζει τον άντρα αλλά αν δει ότι πας να το εκμεταλλευτείς στα κόβει όλα. (γέλια)

Και εγώ είμαι ένας άντρας που ήμουν αρκετά χρόνια εργένης και μπορώ άνετα να βοηθήσω στο σπίτι.

Δεν έχεις τέτοια κόμπλεξ τέτοια προβλήματα
Όχι απολύτως κανένα, αντιθέτως αυτή δεν μ΄ αφήνει


Στον κόσμο που σ’ αγαπάει σε θαυμάζει σε βλέπει παντού τι θα ήθελες να ευχηθείς;
Υπομονή αντοχή υγεία βέβαια πολλές φορές όταν ένας άνθρωπος ταλαιπωρείται πολύ ή δεν φροντίζει το εαυτό του επειδή δεν έχει λεφτά χάνει και την υγεία του. Να μην χάφτουμε ότι μας λένε

Ποια είναι η άποψή σου για την πολιτική;
Θεωρώ ότι όλο είναι ένα τεράστιο θέατρο. Ότι όλοι είμαστε θεατές σε μία παράσταση σκηνοθετημένη, χωρίς να μπορούμε δυστυχώς να κάνουμε και πολλά πράγματα πια, γιατί έχουν καταφέρει να μας μοιράσουν τις ενοχές, ώστε ποτέ να μην ξεσηκωθεί ένα συνολικό κίνημα, γιατί μόνο έτσι θα άλλαζε είμαι υπέρ της επαναστάσεως.Κάποτε έγραφα διάφορα και μου την πέφταν διάφοροι, άλλοι μου έδιναν συγχαρητήρια οι περισσότεροι συνάδελφοι όμως απ’ ότι βλέπω δεν ασχολούνται θα παίξω κι εγώ αυτό το παιχνίδι που παίζουν όλοι.
Πάνε οι εποχές της Καρέζη που έμπαινε φυλακή γιατί ανέβαζε το “Μεγάλο τσίρκο”.
Έτσι θα την κλείσω την συνέντευξη

Φωτογραφίες Γιάννης Γκογκόπουλος
Ευχαριστούμε πολύ το Avanti café στην Καισαριανή για την φιλοξενία



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!