Σταματία Μάρκου Νικοπούλου: Η ποινικολόγος που ξέρει καλά την λέξη Ανθρωπιά


Μια ποινικολόγος που είναι άνθρωπος βραβεύτηκε για το έργο της

Είναι μια αυστηρή και γνήσια ποινικολόγος. Η Σταματία Μάρκου Νικοπούλου είναι η δικηγόρος που όλοι θα θέλαμε να έχουμε. Κατά τη διάρκεια της θητείας της στην δικηγορία δραστηριοποιήθηκε σε ευρύ φάσμα νομικών υποθέσεων, με εξαιρετικά αποτελέσματα. Με αγάπη, αξιοπιστία και απόλυτη εντιμότητα χτίζει καθημερινά την σχέση της με όλους τους ανθρώπους γύρω της ακόμα και αν δεν γίνουν πελάτες της.

Τα τελευταία χρόνια, αντικείμενο κύριας ενασχόλησής της αποτελεί ο τομέας του Ποινικού Δικαίου (ως συνήγορος υπεράσπισης) και ειδικότερα σε πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα (εμπορία ναρκωτικών, ανθρωποκτονία, ένοπλη ληστεία). Οι υποθέσεις της πάντα συζητιούνται αλλά η ίδια είναι ένας άνθρωπος που κρατά πολύ χαμηλό προφίλ και δεν της αρέσει η δημοσιότητα.

Είναι όμως ένας πραγματικός άνθρωπος γιατί στηρίζει αφιλοκερδώς οικογένειες ΑΜΕΑ, που δεν έχουν καθόλου νομική προστασία. Είναι δίπλα σε πολλούς συλλόγους που πραγματικά κάνουν έργο ζωής και προσπαθεί πάντα με τον τρόπο της αλλά και τις γνώσεις της να τους βοηθάει.

Για αυτό της το έργο λοιπόν βραβεύτηκε από τον Σύλλογο Κοινωνική Αλληλεγγύη Σωματείο Εθελοντών Αιμοδοτών για την πολύτιμη συνεισφορά της στο έργο τους, το οποίο και προσφέρει αφιλοκερδώς τα τελευταία χρόνια.
Μια σπάνια ευαίσθητη γυναίκα που ξέρει να δικηγορεί και εκτός εδράνων όταν πρόκειται για την υπεράσπιση ανθρώπων που έχουν πραγματική ανάγκη βοήθειας.


Εμείς απλώς σας την παρουσιάζουμε γιατί είναι μια γυναίκα που ξέρει καλά την λέξη Ανθρωπιά.



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!