Στα cooking lessons της Ντίνας Νικολάου μαθαίνεις να αγαπάς την μαγειρική


Την Ντίνα Νικολάου την υπέροχη Σέφ, την γλυκιά γυναίκα, την δυναμική προσωπικότητα, την γνώρισα στο Yolenis στο Κολωνάκι στα σεμινάρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής περίπου ένα χρόνο πρίν.

Η ευγένειά της, το ήθος της και η μεταδοτικότητά της την έχουν κάνει μία από τις αγαπημένες μαγείρισσες της ελληνικής τηλεόρασης.

Θα ήθελα πάντα να είμαι εκεί και όποτε μου το επιτρέπουν οι δουλειές μου, δεν χάνω σεμινάριο μαγειρικής(παρόλο που δεν είμαι φάν της μαγειρικής), με την Ντίνα αγαπώ την κουζίνα!!
Το κόστος των σεμιναρίων είναι ελάχιστο και μπορούν όλοι να παρακολουθήσουν τα σεμινάρια μαγειρικής της, με τις υπέροχες συνταγές της αλλά και να της γευτεί.

Μας υποδέχτηκε λοιπόν για μία ακόμη φορά στο Yolenis στο Κολωνάκι στο χώρο που η ίδια παραδίδει μαθήματα μαγειρικής φέρνοντάς μας σε επαφή με τα ελληνικά προϊόντα.

Τα κρασιά της Σάμου ήταν οι πρωταγωνιστές της βραδιάς! Ένας εκπληκτικός συναιτερισμός Σάμου με παράδοση γνώση ποιότητα και εξαιρετικούς ανθρώπους!!

Σας έχουμε και την συνταγή η οποία μάλιστα είχε την τιμητική της στο σεμινάριο αφού δεν έμεινε ουτε κουκούτσι !!! Αχλάδια σε Samos Vin Doux με μπαχαρικά

Δείτε την συνταγή: Αχλάδια σε Samos Vin Doux με μπαχαρικά
Και κάντε την και εσείς !!! Από τα μαγικά χέρια Της Ντίνας Νικολάου

Προετοιμασία: 10΄

Μαγείρεμα: 20΄ – 25΄

Ποσότητα: 4 μερίδες

Υλικά

2 μεγάλα αχλάδια (προτιμάμε τα μεγάλου μεγέθους με κίτρινη-καφετί φλούδα, που έχουν γλυκιά γεύση και άφθονη μαλακή σάρκα)

χυμός και ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι

½ λίτρο Samos Vin Doux

½ λίτρο νερό

60 γρ. καστανή ζάχαρη

1 λοβός βανίλιας τον οποίο χαράζουμε κατά μήκος στη μέση και με ένα μαχαιράκι ξύνουμε τα σποράκια

5 – 6 καρφάκια γαρίφαλο

1 αστεροειδής γλυκάνισος

1 μικρό ξυλάκι κανέλας

1 ακέρωτο πορτοκάλι, καλά πλυμένο, κομμένο σε στρογγυλές φέτες, με τη φλούδα του

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Ξεφλουδίζω τα αχλάδια και τα κόβω στη μέση από το κοτσάνι προς τη βάση. Με ένα μαχαιράκι αφαιρώ με προσοχή τα κουκούτσια από κάθε κομμάτι. Περιχύνω τα αχλάδια με το χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν.
Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζω το κρασί, το νερό, τη ζάχαρη, τα σποράκια βανίλιας, τα καρφάκια γαρίφαλου, τον αστεροειδή γλυκάνισο, την κανέλα, το ξύσμα λεμονιού και τις φέτες πορτοκαλιού και ανακατεύω. Προσθέτω τα αχλάδια, ανακατεύω προσεκτικά για να βραχούν από το μείγμα και βάζω την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ζεσταίνω μέχρι το υγρό να πάρει μια βράση, μετριάζω τη φωτά και βράζω για 20 – 25 λεπτά με ξεσκέπαστη κατσαρόλα, μέχρι τα αχλάδια να μαλακώσουν και να αποκτήσουν σκούρο κοκκινοκαφέ χρώμα.

Τα βγάζω προσεκτικά από την κατσαρόλα και τα απλώνω όμορφα σε μια πιατέλα σερβιρίσματος. Βράζω το σιρόπι της κατσαρόλας σε δυνατή φωτιά για 10 λεπτά ή μέχρι να δέσει ελαφρώς και να μειωθεί αρκετά. Το σουρώνω και περιχύνω τα αχλάδια. Σερβίρω με χτυπημένη κρέμα γάλακτος ή άλλη κρέμας της επιλογής μου.

Φωτογραφίες απο τον φωτογράφο του www.bizznews.gr Γιάννη Γκογκόπουλο



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!