Σπύρος Τσουκάνης: ”Όνειρο μου είναι να κατακτήσω την κορυφή”

Του έχουν δώσει τον τίτλο «Ο κομμωτής των σταρ». Θα έλεγα καλύτερα ότι είναι ο κομμωτής όλων των γυναικών.
Είναι καταξιωμένος με πολλά χρόνια στο ενεργητικό του και γνώσεις αρκετές έτσι ώστε να καταφέρνει πάντα να πετυχαίνει αυτό που θέλουν όλες οι γυναίκες.. Τις αλλαγές !!
Η επιτυχία του βέβαια δεν προέκυψε τυχαία αλλά με πολύ σκληρή δουλειά και απαιτητικές γνώσεις.

Άλλωστε στην κομμωτική πρέπει να υπάρχει το ταλέντο, μετά η τέχνη που μαθαίνεις και φυσικά η τύχη!!!
Απολαύστε τον σε μια συνέντευξη μοναδική που κάναμε την ώρα της δουλειάς του έτσι ώστε να καταφέρω να μου τα πεί όλα !!!

Μια γυναίκα, όταν σε επισκέπτεται, μπορεί ν’ αλλάξει τα μαλλιά της σε μια μέρα. Πώς το πετυχαίνεις αυτό;

Εννοούμε πάντα για τις βαμμένες γυναίκες με χρώματα σκούρα, όπως μαύρο, καστανό ή σοκολατί σκούρο. Τα φυσικά σκούρα μαλλιά ανοίγουν εύκολα. Και οι γυναίκες θέλουν να γίνουν ξανθιές σε μια μέρα και όχι να περιμένουν μήνες ή έστω εβδομάδες. Το κάνω πραγματικά σε μια μέρα, μέσα σε εννιά μέχρι δώδεκα ώρες. Το μυστικό είναι η εμπειρία των χρόνων τα πολλά σεμινάρια που έχω παρακολουθήσει τα καλά προϊόντα αλλά θεωρώ το πιο σημαντικό είναι η λεπτομέρεια που κάνει την διαφορά.


Πιστεύεις ότι η λεπτομέρεια, κάνει την διαφορά;
Την διαφορά την κάνει το να αγαπάς αυτό που κάνεις και να έχεις πείσμα να το πετύχεις.

Εσύ το πέτυχες;
Έρχονται γυναίκες απ’ όλα τα κομμωτήρια της Ελλάδας και μου λένε πως κανένας δεν τους πετυχαίνει το χρώμα που θέλουν, κι εγώ το κάνω σε μια μέρα.

Είναι ακριβό;
Όπως το βλέπει ο καθένας. Δεν είναι ακριβό, αν σκεφτείς ότι σε μια μέρα γίνεσαι από μελαχρινή.. ξανθιά.

Πιστεύεις ότι μέσα στην οικονομική κρίση, οι γυναίκες μπορούν να διαθέσουν χρήματα για να πετύχουν αυτό που θέλουν;

Ακόμα και στην κρίση, η γυναίκα, αν θέλει να πετύχει το αποτέλεσμα που επιθυμεί, τα διαθέτει.
Δεν είσαι ακριβός;
Έχω λογικές τιμές. Δεν μπορώ να είμαι και φτηνός, γιατί χρησιμοποιώ ακριβά υλικά, μυστικά που κρύβονται πολλά χρόνια πίσω, κι αυτά όπως καταλαβαίνεις πληρώνονται.
Είσαι πολύ καλός και στο νυφικό χτένισμα. Είναι πάλι θέμα εμπειρίας;
Κάθε χρόνο, κυνηγάω το κάτι διαφορετικό. Αυτό που πέτυχα και δεν το έχω δει σε κανένα άλλο κομμωτή, είναι να μπορεί η γυναίκα στον γάμο της να κάνει τρία διαφορετικά χτενίσματα. Να ξεκινήσει με ένα ωραίο σινιόν στην εκκλησία, να πάει στο κέντρο με μισά μαλλιά κάτω και μισά πάνω και αργότερα. Στο γλέντι, να είναι όλα τα μαλλιά κάτω, σπαστά και φουντωτά. Έτσι θα έχει ποικιλία στις φωτογραφίες της και θα κάνει περισσότερη εντύπωση στους καλεσμένους της.


Επενδύεις χρήματα και χρόνο σε επισκέψεις στο εξωτερικό για να μαθαίνεις καινούργια πράγματα;
Εννοείται, κι αυτό φαίνεται στα αποτελέσματα που βγάζω.

Η showbiz σε αγαπάει και σε προτιμάει. Αυτό έγινε τυχαία, ή χρειάστηκε χρόνος για ν’ αποδείξεις ποιος είσαι;
Σ’ αγαπάνε, γιατί τους αγαπάς. Τίποτα δεν είναι τυχαίο.

Εσύ όμως δεν ξεχωρίζεις αν είναι showbiz ή απλός άνθρωπος. Απλά, ίσως στην showbiz, δίνεις λίγη περισσότερη έμφαση, γιατί βγαίνουν στην τηλεόραση, σε περιοδικά, ή κάνεις το ίδιο σε όλους;
Κάνω ακριβώς το ίδιο και θα σου πω γιατί. Μπορεί κάποιος από την showbiz να μη μου φέρει καθόλου πελατεία και κάποιος που δεν τον ξέρει κανένας, να μου έχει φέρει τον κόσμο. Αυτό σημαίνει ότι η δουλειά μου, είναι ζωντανή διαφήμιση. Ανάλογα με τη δουλεία που κάνω, ακούγεται πιο έξω.

Ο κόσμος που σ’ επισκέπτεται, είναι η διαφήμισή σου. Αυτό, κατά πόσο έχει αυξήσει τη δουλειά σου;

Δεν μου αρέσει η διαφήμιση, ούτε τα φυλλάδια ούτε το ίντερνετ. Κι ότι κάνω και φαίνεται προς τα έξω, δεν το κάνω για διαφήμιση. Το κάνω, επειδή μου αρέσει η δουλειά μου. Η καλύτερη διαφήμιση για έναν επαγγελματία, είναι η ζωντανή διαφήμιση.

Είσαι ένας άνθρωπος που δεν δίνει συνεντεύξεις. Θέλω να μου πεις ένα μυστικό, για να τονώσουμε αυτή τη φιλική συζήτηση και να ιντριγκάρω λίγο αυτούς που θα διαβάσουν τη συνέντευξη, είτε είναι γυναίκες, είτε είναι άντρες.
Το μυστικό είναι να μην κρίνουμε τους άλλους, ειδικά στις μέρες που ζούμε. Οι περισσότεροι επαγγελματίες, έχουμε χάσει την λεπτομέρεια.


Άρα, το μυστικό σου είναι η λεπτομέρεια και η σιωπή.
Αυτό ακριβώς κάποιες φορές η σιωπή είναι πλατίνα .. όπως τα μαλλιά σε χρώμα πλατινέ!!
Και η απόδειξή σου, είναι το αποτέλεσμα;
Εδώ και χρόνια, οι πελάτες μου, μένουν για την λεπτομέρειά μου. Αυτό που θα κάνει το κάτι διαφορετικό.

Δυο tips για το Καλοκαίρι; Τι πρέπει να προσέξουν οι γυναίκες, στην παραλία ή στην πισίνα;
Είτε στην πισίνα, είτε στη θάλασσα, να ξεβγάζουν τα μαλλιά τους, γιατί δεν πρέπει να μένει πάνω τους το χλώριο ή το αλατόνερο. Αυτά, ξεραίνουν τα μαλλιά. Επίσης, ανάλογα με την ποιότητα της τρίχας, να χρησιμοποιούν το ανάλογο σαμπουάν. Δεν ισχύει το ένα σαμπουάν για όλα τα μαλλιά. Όπως προσέχεις το δέρμα σου, βάζοντας την ανάλογη κρέμα, έτσι πρέπει να κάνεις και με το σαμπουάν.

Ένα όνειρο που θα ήθελες να πραγματοποιήσεις;
Να είμαι πρώτος στη δουλειά μου.

Φωτογραφίες – Γιάννης Γκογκόπουλος