Σωματείο Υποστήριξης της Γονιμότητας ”Κυβέλη” / Τα Χαμόγελα έχουν χρώμα … Ρόζ ή Γαλάζιο

Ιδρύθηκε μετά από την ανάγκη ζευγαριών που αντιμετώπιζαν προβλήματα γονιμότητας να μοιραστούν τις αγωνίες και τους φόβους τους με ανθρώπους  που αντιμετώπιζαν τον ίδιο Γολγοθά της υπογονιμότητας.


Δεν θα μπορούσα λοιπόν μετά από όλο αυτό που διάβασα να μην ανακαλύψω την γυναίκα που κρύβεται πίσω από όλο αυτό και να κάνω μαζί της μια υπέροχη συνέντευξη αφού είναι και η Πρόεδρος  του σωματείου Κα Δήμητρα Δρακοπούλου.

Για Γυναίκες για ζευγάρια για όλους αυτούς που το έχουν ανάγκη να μάθουν κάποια σοβαρά πράγματα για όλα αυτά που πιθανόν ντρέπονται ή φοβούνται ή θέλουν να δουν την άλλη πλευρά. Μοιράζουν αγάπη και χαμόγελα … Και τα χαμόγελα έχουν χρώμα … Ρόζ ή Γαλάζιο !!!

Το Σωματείο Υποστήριξης Γονιμότητας «ΚΥΒΕΛΗ» ιδρύθηκε το 1995, μετά από ζυμώσεις μηνών ανάμεσα σε υπογόνιμα ζευγάρια και επαγγελματίες του χώρου της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. Ιδρύθηκε μετά από την ανάγκη ζευγαριών που αντιμετώπιζαν προβλήματα γονιμότητας να μοιραστούν τις αγωνίες και τους φόβους τους με ανθρώπους  που αντιμετώπιζαν τον ίδιο Γολγοθά της υπογονιμότητας.

Σκοπός του Σωματείου  είναι η υποστήριξη των υπογόνιμων ζευγαριών και η ενημέρωση για τις δυνατότητες υποβοήθησης της αναπαραγωγής, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Αλλά και μια ζεστή αγκαλιά με λόγια παρηγοριάς  για όποιον την χρειάζεται.

Το Σωματείο Υποστήριξης Γονιμότητας «ΚΥΒΕΛΗ» είναι, εδώ και πολλά  πολλά  χρόνια, ένας μόνιμος σύντροφος των ζευγαριών που προσπαθούν να αποκτήσουν παιδιά με ιατρική υποβοήθηση.

Έχουν  γευθεί την χαρά των ανθρώπων που βοηθήσαν  κι αυτό τους δίνει δύναμη.

Όπως λένε θα συνεχίσουν το έργο αυτό, επειδή είμαστε βέβαιοι ότι είναι χρήσιμο, ότι πιάνει τόπο, ότι πράγματι αποτελεί στήριγμα για εκείνους στους οποίους η φύση παίζει ένα τόσο σκληρό και άδικο παιχνίδι.

Για να γίνουν και για άλλους τα δάκρυα της δυσκολίας, δάκρυα χαράς από το κλάμα του πολυπόθητου παιδιού. Για να στολίσουμε ακόμα περισσότερες ζωές με ροζ και γαλάζια χαμογελαστά μπαλόνια!!!

Afea – Kyveli

Δρακοπούλου Δήμητρα – Συνέντευξη στην Άννα Τσιάλτα

Πρόεδρος σωματείου Υποστήριξης της Γονιμότητας  

 

Το Σωματείο Υποστήριξης Γονιμότητας «ΚΥΒΕΛΗ» ιδρύθηκε το 1995, μετά από ζυμώσεις μηνών ανάμεσα σε υπογόνιμα ζευγάρια και επαγγελματίες του χώρου της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. Πως αποφασίσατε να το ξεκινήσετε όλο αυτό;

Ένας εμβρυολόγος, ένας γυναικολόγος και ένα νεαρό ζευγάρι στάθηκαν αρκετά για να ιδρυθεί το σωματείο. Η απόφαση. γεννήθηκε από την μεγάλη ανάγκη των ζευγάρια να μιλήσουν, να ακουστούν, να μοιραστούν την αγωνία και τους φόβους τους με άλλους, που αντιμετώπιζαν τον ίδιο Γολγοθά με αυτούς.
Υπάρχουν ζευγάρια που έχουν σοβαρά προβλήματα υπογονιμότητας. Πως μπορείτε να βοηθήστε να μοιραστούν τους φόβους τους και όλο αυτό τον Γολγοθά που περνάνε;

Με δωρεάν συνεδρίες ψυχολογικής υποστήριξης με έγκριτους ψυχολόγους και με μια ζεστή αγκαλιά για όποιον την χρειάζεται, με λόγια παρηγοριάς, με υπεύθυνες συμβουλές, με οργανωμένη στήριξη.
Ποιος είναι ο Σκοπός του Σωματείου; Είναι ανάγκη για τα ζευγάρια;

Σκοπός του σωματείου μας ήταν και παραμένει η υποστήριξη των υπογόνιμων ζευγαριών με κάθε τρόπο, κατά την πορεία τους στην ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή. Το σωματείο είναι ένας πόλος δωρεάν ενημέρωσης και συμβουλευτικής για τις δυνατότητες υποβοήθησης της αναπαραγωγής, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Υπάρχουν λύσεις; Τα ζευγάρια πρέπει να μάθουν να το υποστηρίζουν όλο αυτό;

Λύσεις υπάρχουν για τις περισσότερες περιπτώσεις. Γι αυτό υπάρχει το σωματείο μας για να βοηθήσει τα ζευγάρια να μάθουν να το αντιμετωπίζουν όσο καλύτερα μπορούν.

Female doctor talking to a couple.

Υπάρχουν πολλά ταμπού πάνω σε αυτό το θέμα ακόμα στην Ελλάδα. Πως μπορείτε να βοηθήσετε εσείς με το σωματείο που έχετε;

Δυστυχώς υπάρχει ακόμα το ταμπού στη χώρα μας, αλλά τον τελευταίο καιρό  όλο ένα και περισσότεροι επώνυμοι βγαίνουν και μιλάνε γι αυτό οπότε και κάνουν το θέμα πιο γνωστό.
Το σωματείο μας με καμπάνιες ενημέρωσης και διάφορες άλλες δραστηριότητες προσπαθεί να κάνει τα ζευγάρια να μιλάνε ανοιχτά γι’ αυτό χωρίς να ντρέπονται.

Afea – Kyveli

Υπάρχουν γιατροί που εκμεταλλεύονται γυναίκες που δεν μπορούν να κάνουν παιδιά;

Πάντα και παντού σε όλες τις ειδικότητες υπάρχουν και αυτοί οι γιατροί που θα εκμεταλλευτούν μια κατάσταση για τα χρήματα.
Προσπαθούμε να ενημερώνουμε όσο περισσότερο τα ζευγάρια προκειμένου να μην πηγαίνουν στους γιατρούς ως “πρόβατα προς σφαγή “.Φυσικά τα περισσότερα κέντρα εξωσωματικής απαρτίζονται απο έγκριτους και αξιόλογους γιατρούς.
 Έχει ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος σε όλο αυτό που κάνετε;

Τώρα πια ναι,όσο περνούν τα χρόνια όλο και περισσότεροι ευαισθητοποιούνται στο θέμα της υπογονιμότητας γιατί ολο και περισσότεροι αντιμετωπίζουν θέματα γονιμότητας.
 Σας έχουν στηρίξει  χορηγοί; Έχετε ζητήσει βοήθεια από εταιρείες που έχουν να προσφέρουν κάποια βοήθεια σε όλο αυτό που κάνετε;

Πάντα χρειαζόμαστε βοήθεια και η αλήθεια είναι πως μας έχουν στηρίξει και συνεχίζουν να μας στηρίζουν χορηγοί και τους ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτό.
 Τα ΜΜΕ σας έχουν στηρίξει; Θα θέλατε να το επεκτείνουμε πιο πολύ να το μάθουν άνθρωποι που πρέπει να το μάθουν για να μπορέσετε να βοηθήσετε όσο πιο πολύ κόσμο χρειάζεται;

Το σωματείο μας έκανε δειλά βήματα εξωστρέφειας ως τώρα.Φυσικά και θέλουμε να κάνουμε το σωματείο μας γνωστό και θέλουμε να μας βοηθήσετε να το επεκτείνουμε αυτό.

 Τελικά δεν είναι ντροπή να έχει κάποιος πρόβλημα γενετικής; Καλό είναι να το βγάλουν προς τα έξω γιατί μπορεί κάποιος να τους προσφέρει τις υπηρεσίες τους και την αλήθεια όπως είναι ένας σύλλογος σαν τον δικό σας;

Τίποτα δεν είναι ντροπή σε ότι αφορά την υγεία μας. Η υπογονιμότητα δεν είναι απλά μια κατάσταση,αν κάποιος μιλήσει γι’ αυτό θα βρει λύση στο πρόβλημα του και θα δει πως δεν είναι μόνος του σε όλο αυτό.
 Το όνομα Κυβέλη σημαίνει κάτι; Πως το αποφασίσατε;

Η επιλογή του ονόματος είναι συμβολική: στην μυθολογία μας, η Κυβέλη είναι η Ρέα, κόρη της Γης και του Ουρανού, σύζυγος του Κρόνου και μητέρα της Εστίας, της Δήμητρας, της Ήρας, του Ποσειδώνα, του Άδη και του Δία.

Τι θα θέλατε να ευχηθείτε εσείς όλου του Συλλόγου για όλους αυτούς που μας διαβάζουν και πιθανόν να έχουν κάποιο θέμα; Τι θα θέλατε να πούμε για να κλείσουμε με πολύ θετική ενέργεια για να κλείσουμε την συνέντευξη μας;

Να μην ντρέπονται, να μιλάνε ανοιχτά και θα δουν πολύ γρήγορα πώς πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα. Ενωμένοι καταφέρνουμε περισσότερα απ οτι ο καθένας μόνος του. Το σωματείο μας ήταν και θα είναι πάντα δίπλα στα υπογονιμα ζευγάρια, προασπίζοντας τα συμφέροντα του με τη διαμόρφωση  σωστής νομοθεσίας και σωστών υπηρεσιών από τα κέντρα εξωσωματικής  και προσφέροντας πάντα την αγκαλιά μας και την στήριξη μας.
 

Η διεύθυνση τους  είναι και περιμένουν όποιον θέλει βοήθεια συμβουλές αλλά και να βοηθήσει με όποιον τρόπο μπορεί !! Άλλωστε μιλάμε για Χαμόγελα !! 

Λ. Βασιλέως Κωνσταντίνου 8,
Αθήνα – 116 35
Τηλ. 210 7562375
Email: info@kiveli.gr

 



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!