Πόλυ Δανέζη: ”Η τραγουδίστρια πρέπει να έχει Ψυχή και φωνή, Όχι μόνο Μπούτια”


Είναι ένα αξιαγάπητο παιδί (μόνο παιδί μπορεί να την χαρακτηρίσει κάποιος) γιατί η ψυχή της τα λέει όλα. Με αφορμή το νέο της τραγούδι που κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες την κατάφερα και κάναμε μια όμορφη συνέντευξη.
Με καφέ και καθόλου Μοναξιά. Είπαμε πολλά και μερικά από αυτά θα τα διαβάσετε. Είναι η Πόλυ Δανέζη που μπορεί να γνώρισα τυχαία κάποια χρόνια πριν, αλλά κάποιοι άνθρωποι μένουν χαραγμένοι στην καρδιά σου όχι μόνο από την φωνή τους αλλά και από την ψυχή τους.
Απολαύστε την σε μια συνέντευξη μοναδική .. όπως μόνο εμείς μπορούσαμε να κάνουμε !!

Πότε ξεκινάει για σένα η μουσική στην ζωή σου;
Η μουσική για μένα, ξεκινάει από τότε που άρχισα να καταλαβαίνω τον εαυτό μου. Προέρχομαι από καλλιτεχνική οικογένεια, οπότε υπήρχαν τα μουσικά ερεθίσματα… από πάντα !!


Ποια είναι η Πόλυ τελικά; Μίλησε μου για σένα να σε γνωρίζουν με δυο λόγια

Η Πόλυ είναι ένα Μεγάλο παιδί με ότι συνεπάγεται σε αυτό, προσπαθώ να βλέπω πάντα την θετική πλευρά των πραγμάτων, γιατί έτσι μπορεί, να λειτουργεί. Δίνει ευκαιρίες..αλλά και τόσο εύκολα Διαγράφει..όταν δεί οτι γίνεται σπατάλη χρόνου.

Σε συναντάμε να ξεκινάς εμφανίσεις που; Και γιατί επέλεξες αυτό το μαγαζί;

Ξεκινάμε σε ένα μαγαζί με πολύ μεγάλη Ιστορία, που στο συγκεκριμένο νυχτερινό κέντρο, πολλοί Μεγάλοι Καλλιτέχνες του Παρελθόντος..έχτισαν τις Καριέρες τους. Για 2η λοιπόν Φορά, μου έγινε η Πρόταση και Επέλεξα το Συγκεκριμένο μαγαζί, για την άψογη Συνεργασία που είχαμε στο παρελθόν, και φυσικά γιατί το Νιώθω σαν σπίτι μου για πολλούς λόγους.
Ξεκινάμε στο ΤΕΝ ΤΕΝ με τούς εξής καλλιτέχνες: Σότη Βολάνη, οπού έχουμε και ένα Ντουέτο μαζί με τίτλο: “Μέθυσε η Νύχτα” Τήν Σάσα Μπάστα, τόν Πάνο Ψάλτη, τόν Νίκο Φλωρινιώτη, και την υπόλοιπη όμορφη ομάδα πού μας πλαισιώνει.


Καινούργιο τραγούδι; Νιώθεις μοναξιά ή την πολεμάς;

Το Συγκεκριμένο τραγούδι, Άννα μου, έχει μεγάλη Ιστορία..Είναι σαν κάρμα…πρέπει να κάνουμε ολόκληρη συνέντευξη για να σου πώ, πώς έφτασα σε αυτό. Το αγάπησα από την 1η μέρα που το άκουσα στο Στούντιο. Είναι το πρώτο μου Δισκογραφικό βήμα ουσιαστικά, και Ευχαριστώ πολύ την Δισκογραφική Εταιρία μου, REAL MUSIC για την Απόλυτη στήριξη της, στο συγκεκριμένο όνειρο. Και επίσης να Ευχαριστήσω θερμά τους Δημιουργούς Μάνο Διόλατζη και Χρήστο Αναστασίου, για την Εμπιστοσύνη που μου έδειξαν. Για την Στήριξη σε όλα δίπλα μου. Και τον Μοναδικό Σκηνοθέτη Νίκο Βλάχο για την οπτικοποίηση του Συγκεκριμένου Τραγουδιού. Και όσους συντέλεσαν σε αυτό. Όσο για το άν πολεμάω την Μοναξιά… Η Μοναξιά Διδάσκει… Και σε βγάζει..στο τέλος αλώβητο.. Εξού και το τραγούδι μου…”ΜΗΝ ΜΟΥ ΧΑΛΑΣ ΤΗΝ ΜΟΝΑΞΙΑ”……. Άν δεν μπορείς να την γκρεμίσεις!!!!

Τι είναι αυτό που σε κρατάει πίσω και δεν έχεις κάνει ακόμα το μεγάλο Μπάμ;

Δεν νομίζω ότι ποτέ με κράτησε κάτι πίσω, Άλλωστε δεν είμαι Άνθρωπος που κυνηγώ το μεγάλο Μπάμ.. Θα μπορούσα με άλλους τρόπους να το είχα κάνει..Εγώ θέλω με την Αξία μου..να πετύχω, με σωστά βήματα, καλές συνεργασίες και αξιόλογους Ανθρώπους.

Έχεις βιώσει μπούλινγκ και ρατσισμό σε αυτή την δουλειά;
Ότι δεν σε σκοτώνει, σε Διδάσκει, και σε κάνει πιο δυνατό. Φυσικά και έχω βιώσει, Αλλά πάντα κοιτώ μπροστά..

Πως αντιμετωπίζεις την κρίση και εσύ σαν Ελληνίδα; Περνάς δύσκολα και επιβιώνεις όπως όλοι οι Έλληνες; Ποια η γνώμη σου για την πολιτική της χώρας;

Σαφέστατα εμείς οι καλλιτέχνες έχουμε πληγεί περισσότερο, γιατί από εκεί που δουλεύαμε έξι-Εφτα μέρες, Τώρα, δουλεύουμε πλέον Δύο. Όλοι οι Έλληνες δυστυχώς είμαστε σε μία περίεργη κατάσταση..αλλά πάντα πρέπει να έχουμε αισιοδοξία..και Ελπίδα. Απλά σαν ενεργή πολίτης, πιστεύω ότι κάποια στιγμή κάποιος πρέπει να αγαπήσει αυτήν την χώρα..και να έχει όραμα.

Ποιο είναι το όνειρό σου; Και προσωπικό και επαγγελματικό

Επαγγελματικά ήδη Το Όνειρο μου, έχει πάρει το δρόμο του..θα δείξει, το τέλος τής Ιστορίας..αλλά για μένα, μετράει το ταξίδι και όχι ο προορισμός. Και όσο για την ερώτηση σου, Ποιο είναι το προσωπικό..μου όνειρο.. Θα ήθελα στο τέλος …του Βιβλίου μου…Να γράφει τα ΚΑΤΑΦΕΡΕ!!!!

Πιστεύεις στην φωνή ή στα υπόλοιπα προσόντα που μπορεί να έχει μια τραγουδίστρια;
Επειδή μάλλον έχουμε μπερδευτεί κάποιοι..”Τραγουδιστής” “Ερμηνευτής”, “Διασκεδαστής”. Είναι αυτός που εκφράζεται μέσα από την Φωνή του…και όχι από την Εικόνα του..Επειδή όμως..οι Εποχές τρέχουν κ ζούμε αναγκαστικά τήν εποχή τής εικόνας θεμιτό είναι να υπάρχει και ολόκληρο το πακέτο. Άν ρωτάς όμως τήν Δανέζη….Τραγουδιστής και Τραγουδίστρια είναι εκείνος ή εκείνη, που τραγουδάει με την φωνή και την ψυχή. Και όχι με το σώμα, ή τα μπούτια!!!!

Έχεις δεχθεί παρενόχληση στον χώρο; Πως αντέδρασες;
Βεβαίως έχω δεχθεί.. αλλά ξέρω πάρα πολύ καλά να προστατεύω τον εαυτό μου, Και πάντα τα αντιμετωπίζω με διακριτικότητα και ευγένεια.

Με ποιον θα ήθελες να τραγουδήσεις στην πίστα δίπλα του; Έχουμε δει ότι έχεις κάνει απίθανες συνεργασίες κατά καιρούς;

Ναι Δόξα τον θεό.. Νιώθω πολύ τυχερή για αυτές τίς συνεργασίες. Έχω πάρει πολλά απο τους καλλιτέχνες αυτούς…. Τον Μεγάλο Τραγουδιστή και Δάσκαλο.. Μάκη Χριστοδουλόπουλο που μου έκανε την τιμή να συμμετέχω στα φωνητικά σε ένα από τα καινούρια του τραγούδια, και να με έχει κοντά του. Από τον Σότη βολάνη πού μού έδωσε τα φτερά να πετάξω… Και με την Επιλογή του, και το τραγούδι μας… Και με πολλά άλλα μεγάλα ονόματα… Και τούς Ευχαριστώ θερμά, για την Εμπιστοσύνη τους. Όσο για το Άν θα είχα ιδιαίτερη προτίμηση..θα σου απαντήσω οτι είναι πάρα πολλοί, οι καλλιτέχνες που θα ήθελα να συνεργαστώ γιατί αυτή η χώρα Βγάζει Φωνάρες, και είμαι ανοιχτή στις προσκλήσεις, και προκλήσεις!!!!!

Κάνε μας και μια ευχή για τον κόσμο αλλά και για τις γιορτές
Εύχομαι Σε όλον τον κόσμο..Να έχει Υγεία, και ανοιχτά τα μάτια της ψυχής.., να έχει καλοσύνη..αγάπη για τον διπλανό..και Κατανόηση.. Και αυτό το Πάσχα να μπει το Φώς στις Καρδιές όλων των Ανθρώπων να τις γιατρέψει να τις ζεστάνει,..και να τις γεμίσει Αγάπη. Και κλείνοντας…θα μου Επιτρέψεις, να Ευχαριστήσω και εσένα Προσωπικά..για όλα. γιατί αν οι μισοί…είχαν κάτι από την Άννα…Ο κόσμος θα ήταν όλο χρώματα…και Ελπίδα. Κ αυτό, θέλω να γραφτεί Άννα μου.



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!