Οργασμός στον ουρανίσκο μας με γεύσεις από την Ντίνα Νικολάου και τσίπουρο Λαφαζάνης

Οργασμός στον ουρανίσκο μας με απίθανες γεύσεις από την σέφ της καρδιάς μας Ντίνα Νικολάου και το τσίπουρο των φίλων του Κου Λαφαζάνη!!

Η πολυετής εμπειρία της αγαπημένης σε όλους μας, (αλλά ιδιαιτέρως και σε εμένα) Ντίνας Νικολάου στην ελληνική παραδοσιακή κουζίνα και στην παράλληλη διάδοση αυτής διεθνώς, αποτέλεσε το έναυσμα για τη σύλληψη της ιδέας των μαθημάτων μαγειρικής.

Έτσι λοιπόν κάθε βδομάδα, σχεδόν οι φίλοι των ελληνικών γεύσεων έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με μοναδικά προϊόντα μικρών παραγωγών, εκλεκτούς συνοδευτικούς οίνους αλλά και πρωτότυπες και δημιουργικές συνταγές, πάντα υπό την καθοδήγηση και τις συμβουλές της σεφ.
Στόχος της Yoleni’s, όπου και γίνονται τα μαθήματα σε αυτόν τον εξαιρετικό χώρο στo κέντρο της Αθήνας, είναι η εξερεύνηση, ανακάλυψη και διάδοση των γεύσεων και αρωμάτων που απλόχερα μας προσφέρει η ελληνική γη σε όλον τον κόσμο.

Ο κύριος Σπύρος Λαφαζάνης η σύζυγος του η κόρη του Αθηνά και η Ντίνα Νικολάου

Όλοι οι καλεσμένοι μοιράζονται τις γνώσεις αυτές, μαγειρεύουν μαζί με την γλυκιά μας Σέφ Ντίνα Νικολάου αλλά και δοκιμάζουν τα υπέροχα πιάτα της.

Είναι συγκλονιστικό όλο αυτό που ζώ κάθε φορά μαζί της, μαζί τους, και εννοώ την Σέφ, την ομάδα της την Κα Μαίρη και την pastry sef της Σοφία Γεωργιάδου, αλλά και όλο τον κόσμο που έρχεται εκεί.
Κάθε φορά είναι μαζί μας Έλληνες παραγωγοί. Χτες είχαμε την χαρά και την τιμή να γνωρίσουμε τον Κο Σπύρο Λαφαζάνη και την σύζυγο του, καθώς και την κόρη τους Αθηνά Λαφαζάνη που συνεχίζει το παραδοσιακό έργο αυτό δυναμικά στο Οινοποιό τους αφού είναι μια καταξιωμένη οικογενειακή επιχείρηση.
Μια οικογένεια με μια ιστορία μεγάλη στα κρασιά αλλά και στο τσίπουρο, ήταν κοντά μας χτες με το καταπληκτικό τσίπουρο τους ”των φίλων΄΄ όπως το έχουν ονομάσει και περάσαμε ένα καταπληκτικό βράδυ.

Μάθαμε μυστικά από τον Κο Λαφαζάνη για το τσίπουρο, τα κρασιά τους, την ιστορία των σταφυλιών αλλά και των αποσταγμάτων και πραγματικά ταξιδέψαμε με το μυαλό μας και το εκπληκτικό άρωμα του τσίπουρου μέχρι την Νεμέα όπου και εδρεύει η εταιρεία τους.
Καταπληκτικοί άνθρωποι με εμπειρία, γνώση αλλά πάνω από όλα αγάπη για αυτό που κάνουν!!

Φυσικά μοιραζόμαστε τις συνταγές μαζί σας …..
Και θα θέλαμε να το δείτε και εσείς όλο αυτό πραγματικά θα συγκλονιστείτε

ΣΥΝΤΑΓΕΣ – ΝΤΙΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Ψαροτηγανιά με φινόκιο

Προετοιμασία: 35΄
Μαγείρεμα: 35΄
Ποσότητα: 4-6 μερίδες

Υλικά
800 γρ. φιλέτο λευκού ψαριού (μπακαλιάρο, κοκκινόψαρο, πέρκα), κομμένο σε μικρές μπουκιές
2 κουτ. σούπας ξίδι
300 γρ. μυδόψιχα φρέσκια ή κατεψυγμένη
200 γρ. γαριδούλες ψιλές
1 κρεμμύδι ξερό, τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
1 φινόκιο, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
1 πιπεριά πράσινη, κομμένη σε λεπτές λωρίδες
1 πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε λεπτές λωρίδες
1 σφηνάκι «Τσίπουρο των φίλων»
1 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή
1 κουτ. σούπας πράσινο πιπέρι σε κόκκους
100 γρ. φέτα, τριμμένη
½ ματσάκι μάραθο, ψιλοκομμένο
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω το κρεμμύδι, το φινόκιο, τις πιπεριές και το σκόρδο και σοτάρω για 4-5 λεπτά.
Ρίχνω τα θαλασσινά (ψάρι, γαρίδες, μύδια) και ανακατεύω απαλά. Σβήνω με το τσίπουρο και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτω το πράσινο πιπέρι, τη μουστάρδα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Ανακινώ το τηγάνι και σκεπάζω με το καπάκι. Χαμηλώνω τη φωτιά και αφήνω τα θαλασσινά να βράσουν για 15 λεπτά.

Ξεσκεπάζω το τηγάνι και αν έχει ακόμα αρκετά υγρά βράζω σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά ακόμα χωρίς το καπάκι. Προσθέτω την φέτα, ανακινώ το τηγάνι και αδειάζω σε μια μεγάλη πιατέλα. Πασπαλίζω με το μάραθο και σερβίρω.

Γαριδοσφολιατοπιτάκια

Προετοιμασία: 20´
Ψήσιμο: 15´
Ποσότητα: 12-18 πιτάκια

Υλικά
2 φύλλα σφολιάτας
Για τη γέμιση
500 γρ. μικρές γαριδούλες κατεψυγμένες καθαρισμένες και ζεματισμένες
1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό
200 γρ. ανθότυρο
200 γρ. τυρί κρέμα
100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
2 κουτ. σούπας «Τσίπουρο των Φίλων»
1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε μικρά κυβάκια
½ φλιτζ. μάραθο φρέσκο ψιλοκομμένο
1 αυγό, ελαφρά χτυπημένο για το άλειμμα
αλάτι, φρέσκο τριμμένο πιπέρι, πάπρικα γλυκιά

Διαδικασία
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C.

Σε ένα μπολ αναμειγνύεται τα υλικά της γέμισης και τα ανακατεύετε καλά. Αν δείτε ότι η γέμιση είναι υγρή μπορείτε να προσθέσετε λίγη φρυγανιά τριμμένη ή λίγη αμυγδαλόπουδρα.
Απλώνετε τα φύλλα στον πάγκο της κουζίνας και τα κόβετε σε 6-9 τετράγωνα (ανάλογα με το μέγεθος που θέλετε να έχουν τα πιτάκια).
Βάζετε στο κέντρο κάθε τετραγώνου μια κουταλιά γέμιση και διπλώνετε το φύλλο, σφραγίζοντας το καλά στις άκρες.

Mεταφέρω τα πιτάκια σε μια λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί και τα αλείφω με λίγο αυγό.
Ψήνω τα πιτάκια για 20-30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν.




Η συμμετοχή είναι δυνατή κατόπιν κράτησης και εκδήλωσης ενδιαφέροντος ηλεκτρονικά στο
www.yolenis.com ή τηλεφωνικά στο 212 22 23 622-23

Πληροφορίες:
Yoleni’s Flagship store
Σόλωνος 9, Κολωνάκι
10671, Αθήνα
Τηλ: 212 22 23 622-23