Ο Σταμάτης Κραουνάκης και η Σπείρα Σπείρα έφεραν την Νέα Ορλεάνη στις Γραμμές !!


Μπορεί να μην είμαι πολύ ειδική για το τραγούδι, αλλά πιστεύω ότι λίγο ειδική είμαι..
στην αυθεντικότητα !!!
Μπορώ να περιγράψω λοιπόν τι έζησα χτες το βράδυ στις Γραμμές.
Μπορώ να μιλήσω και να περιγράψω με δικά μου λόγια, αυτό το συναίσθημα που ένιωσα, ακούγοντας Σταμάτη Κραουνάκη και Σπείρα Σπείρα!!
Κάτι σαν να ήμουν στην Νέα Ορλεάνη….
Για αυτά τα συναισθήματα που δημιουργούν οι Αληθινοί Καλλιτέχνες μέσω της μουσικής, των ήχων, του συναισθήματος, που με ένα Μοναδικό τρόπο σου το μεταδίδουν πάνω από την σκηνή.


Η ώρα ήταν 9.10 νωρίς Δευτέρας, με ένα Τηλέμαχο να απειλεί την Αθήνα (σιγά που θα τον υπολόγιζε κανείς) και οι Γραμμές ήταν γεμάτες. (όπως κάθε τριήμερο άλλωστε)

Στα πρόσωπα όλων των παρευρισκομένων υπήρχε ένα χαμόγελο. Ένα μαγικό χαμόγελο που σκεφτόσουν για ποιο λόγο το έχουν; Αλλά ο λόγος ήρθε σύντομα και μας δικαίωσε.
Πήγαζε από τον Σταμάτη τους.. όπως άκουγα να λένε τα διπλανά τραπέζια και αυτό καθρεφτιζόταν στα πρόσωπα όλων.
Ο χώρος ήταν πλημυρισμένος από Πάθος.. αυτό που λίγο πολύ, έχουμε ξεχάσει .. Και ένα σύνθημα ..
” Nα μην υπάρχει Κανείς Χωρίς ζευγάρι΄΄…
Κανείς δεν μπορούσε να μείνει ανέπαφος και να μην αλωθεί, από αυτή την έντονη θετική ενέργεια και αύρα του καλλιτέχνη Σταμάτη. ( ας μου επιτραπεί ο ενικός.. είναι καθαρά θέμα ενέργειας)

Ένας καλλιτέχνης που ζει την κάθε του στιγμή μέσα από αυτό που αγαπάει .. Την Μουσική!

Μια αύρα έντασης συνέπαιρνε όποιον βρισκόταν στο χώρο. Τα πρόσωπα και τα σώματα τους πάλλονταν στους ήχους των τραγουδιών, μετατρέποντας αυτό που μπορεί κατά την ταπεινή μου άποψη, να κάνει ο Σταμάτης Κραουνάκης σε μια τέτοια παράσταση… Μια δαιμονισμένη και αγγελική ενέργεια, με την οποία κατάφερναν να να διαπερνούν όλα τα κύτταρα του κορμιού μας, αλλά και του μυαλού μας.

Μετέτρεψαν τους ήχους σε πομπούς που πραγματικά το ένιωθες, τόσο πολύ στο πετσί σου, αλλά και στο αμετανόητα εγκεφαλικό σου κύτταρο που ίσως κάποιες στιγμές να τα έχανες από την ένταση.


Όρθιοι αλλά και καθιστοί όλοι εξέφραζαν την αγάπη τους, στον δικό τους Σταμάτη ο οποίος πραγματικά γινόταν ένα με το κοινό. Μαγικά και με ένα τρόπο που πιστεύω πως μόνο αυτός γνωρίζει, σε κάνει ένα με εκείνον.

Στο καμαρίνι του μετά μου είπε μια μαγική κουβέντα που την έβαλα στο μυαλό μου και πιστεύω πως θα μου μείνει για Πολύ καιρό …Γίνομαι ένα με το κοινό νιώθω όλο αυτό που ζουν, είμαστε μαζί σε όλο αυτό γιατί το ένστικτο μου, έτσι λέει και δεν προδίδει ποτέ !!!

Ρούφαγαν όλοι τους πάνω στην σκηνή, την κάθε στιγμή με όλα τα όργανα να κάνουν τις στιγμές, ακόμα πιο δυνατές, ακόμα πιο ζεστές, ακόμα πιο παθιασμένες.
Αν σκεφτούμε με βάση το χρόνο, ήταν κάτι σαν τις σχισμές του, οι οποίες δεν γίνονται πάντα αντιληπτές, αλλά μαζί τους, κατάφεραν και έγιναν προσβάσιμες σε όλους.

Για τον Σταμάτη Κραουνάκη θέλω να πω μόνο αυτό..
Καλλιτέχνης θα πει ..Σταμάτης Κραουνάκης !!!!


Θέλω να πω και δυο λόγια για την υπέροχη ομάδα Σπείρα Σπείρα

Η Σπείρα είναι μια μοναδική ομάδα που έχει τα πάντα. Ταλαντούχους ανθρώπους που γεμίζουν την σκηνή.
Υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση και διδασκαλία ενός από τους μεγαλύτερους δημιουργούς της μουσικής και του θεάτρου της χώρας, έχουν καταφέρει όταν τους βλέπεις, και ακόμα καλύτερα όταν τους γνωρίζεις να τους λατρέψεις!!


Μια ομαδάρα με απίστευτη χημεία και πολύ αξιόλογο έργο επί σκηνής!!

Αλλά τα ταλέντα τους είναι πολλά ..
Εγώ απλά θα σας πω δυο λόγια… όπως εγώ τους είδα με τα δικά μου μάτια !!

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΕΡΟΝΤΙΔΗΣ Εκπληκτικός και από τους παλιούς. Έχει γέλιο και πειθαρχία. Είναι ταλεντάρα γιατί ξέρει να προκαλεί με πειθαρχία !!

ΒΑΙΟΣ ΠΡΑΠΑΣ Το μπουζούκι μας. Είναι γνήσιος και απλά στο μεταφέρει από την σκηνή και όχι μόνο. Όταν τον ακούσεις να παίζει μπουζούκι θα με καταλάβεις.

ΣΑΚΗΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ Έχει πάθος, στιγμές που φεύγει το μυαλό του, αλλά είναι εκεί μαζί σου και στο μεταδίδει με μια του κίνηση. Το πάθος του.

ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΔΙΑΤΗΣ – Ίσως πριν τον γνωρίσω, θα έλεγα ότι το ακορντεόν δεν μου αρέσει. Τώρα, κατάλαβα πως μπορείς να λατρέψεις ένα όργανο, μόνο από τον άνθρωπο που το παίζει.
Μαγνητίζει με ύφος, στυλ πάθος άποψη και ίσως μια από τις πιο μελωδικές φωνές που έχω ακούσει τελευταία.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΙΒΑΝΑΚΗΣ – Είναι απίστευτος ! Είναι ο βετεράνος, θα έλεγε κανείς της Σπείρας. Είναι ταλαντούχος, μοναδικός, πραγματικός χορευτής. Άλλωστε μαζί του Κρατάει 18 χρόνια αυτή η κολόνια !!

ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΤΡΟΥΜΠΟΓΙΑΝΝΗΣ Ο Μαέστρος. Με πολύ νταλκά αλλά μαζί του τον αποκτάς και εσύ. Καταπληκτικός!!

ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ Είναι Φωνάρα. Πηγαίο αστείρευτο ταλέντο με τα όλα του. Νομίζω πως και τενόρος θα του πήγαινε γάντι !!


Όσο για τις Γραμμές θα ήθελα απλά να πω, πως είναι ένα από τα πιο ιστορικά μαγαζιά, γεμάτο ενέργεια και πάθος, που το ξέρουν καλά όσοι δουλεύουν εκεί, από που πηγάζει. Όσο για τον αγαπημένο Βαγγέλη (ξέρει εκείνος) επιβεβαίωσα πως ένας άνθρωπος όταν έχει μεράκι και αγάπη για αυτό που κάνει … Το κάνει καλά!!
Σε ευχαριστώ για την υπέροχη φιλοξενία (σου – σας), στο μαγαζί που έγινε μαγαζί της καρδιάς μας (όχι γιατί έχετε κάνει κάστινγκ σε όσους δουλεύουν … είναι όλοι τους κούκλοι) …. αλλά γιατί, είστε ένα μαγαζί γεμάτο Φώς και ενέργεια μοιράζοντας αγάπη!!

Σας συνιστώ ανεπιφύλακτα να Πάτε στις Γραμμές …. δεν κάνω διαφήμιση ….
Αλλά πιστέψτε με, όταν θα φύγετε από εκεί θα είστε Γεμάτοι !!!

(Οι φωτογραφίες είναι από το κινητό μου …για τυχόν δικαιώματα)



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!