Νίκος Αβραμίδης: ”Η ειλικρίνεια είναι πολύ σημαντική, και έχω μάθει να τολμάω με αλήθειες”.

Ο Νίκος Αβραμίδης, είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον Κώστα Μπακογιάννη και τον συνδυασμό «Αθήνα Ψηλά», και είναι ένας άνθρωπος που αγαπάει πραγματικά την Αθήνα και θέλει να την δεί να γίνεται η πόλη των ονείρων μας.
Είναι φίλος μου και πραγματικά, όλα αυτά τα χρόνια που τον γνωρίζω, αγωνίζεται για ένα καλύτερο αύριο όπως ξέρει πολύ καλά να το κάνει τόσα χρόνια και εύχεται η Αληθινή Αθήνα να ξαναγεννηθεί μέσα από τις στάχτες της.

Μια Αληθινή συνέντευξη με έναν άνθρωπο που έχει μάθει να τα λέει όλα έξω από τα δόντια και να τιμάει τον λόγο του. Βρήκαμε λίγο χρόνο από το απίστευτο πρόγραμμα του και κάναμε μια όμορφη συζήτηση για να τον γνωρίσουμε καλύτερα.

Πιστέψτε με, αξίζει να είναι στο Δήμο Αθηναίων γιατί θέλει και μπορεί να πάει την Αθήνα μπροστά, μαζί με τον Κώστα Μπακογιάννη και την ομάδα του!!


Ποιος είναι ο Νίκος για κάποιον που δεν σε ξέρει;
Ένας απλός άνθρωπος σαν όλους. Επαγγελματίας που ασχολείται με όλα από αγάπη. Αγαπάει την πόλη του έχει πολλά όνειρα και πολύ αγωνία . Ένας καθημερινός άνθρωπος σαν όλους, που μεταξύ μας η λέξη άνθρωπος είναι αυτή που με γεμίζει και έχει χαθεί λίγο στην εποχή μας. Οι συνθήκες, μας έχουν αλλάξει όλα αυτά τα χρόνια και δεν είμαστε το ίδιο όπως παλιά.

Γιατί φτάσαμε εδώ;
Έχουμε φτάσει εδώ, γιατί έχουν προδοθεί τα όνειρα μας. Όμως με την ωριμότητα που αποκτούμε, έχουμε γίνει λίγο πιο ψαγμένοι. Θέλω να πιστεύω πως με αυτό τον τρόπο θα γίνουμε ακόμα καλύτεροι και θα μάθουμε να είμαστε πιο Άνθρωποι!!

Ασχολείσαι με την Τοπική Αυτοδιοίκηση πολλά χρόνια και έχεις μεγάλη αυτοδιοικητική εμπειρία στα δρώμενα του Δήμου της Αθήνας. Τι πιστεύεις ότι πρέπει να κάνει η Αθήνα για να αλλάξει;

Ασχολούμαι αυτοδιοικητικά με την Αθήνα από το 2002, όταν είχα την τιμή να εκλεγώ 1ος σε ψήφους Διαμερισματικός Σύμβουλος στο 1ο Δημοτικό Διαμέρισμα της Αθήνας στο οποίο διετέλεσα και Πρόεδρος μέχρι το 2006.
Από το 2006 μέχρι το 2010 εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Αθήνας και από το 2014 μέχρι σήμερα εξακολουθώ να είμαι Δημοτικός Σύμβουλος, Αντιπρόεδρος στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και Τακτικό Μέλος στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αθηναίων.


Οι λόγοι που η Αθήνα μας έχει βαλτώσει είναι πολλοί.
Η πραγματικότητα είναι ότι η Αθήνα τα τελευταία χρόνια είναι μια εγκαταλελειμμένη πόλη και χρειάζεται αναγέννηση με κάποιον τρόπο πολύ δραστικό. Θέλει συνέπεια και στόχο προσήλωση και είναι δύσκολο να είσαι συνεπής. Αυτή η ομάδα έχει συνέπεια.

Λείπει από την πόλη αυτή τα τελευταία χρόνια το πραγματικό ενδιαφέρον, το όραμα και η βούληση των ιθυνόντων της να την εξελίξουν και να διαφυλάξουν τον πανανθρώπινο χαρακτήρα της.

Στις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές, επιβάλλεται ως νέα Δημοτική Αρχή να πείσουμε τους δημότες ότι πιστεύουμε στην ανάπτυξη μιας κουλτούρας συμμετοχής στο γίγνεσθαι και στην βελτίωση της εικόνας της πόλης μας, γιατί θα είναι προς το συμφέρον των ίδιων των δημοτών, της ζωής και της περιουσίας τους αλλά το σημαντικότερο για τα παιδιά όλων μας που ζουν σε αυτή την πόλη και μεγαλώνουν. Η πόλη είναι παρατημένη και παραμελημένη, γιατί ο Δήμαρχος τα έχει παρατήσει και δεν ασχολείται με τίποτα.

Δεν είναι τυχαίο ότι είσαι πρώτος στην προτίμηση του κόσμου και εκλέγεσαι από τους πρώτους.Γιατί πιστεύεις ότι γίνεται αυτό;
Λέω πάντα αυτά που μπορώ και αυτά που δεν μπορώ. Ο κόσμος το καταλαβαίνει και με κρατάει στην προτίμηση του. Η ειλικρίνεια είναι πολύ σημαντικό πράγμα και εγώ έχω μάθει να τολμάω να λέω αλήθειες.

Ποιο είναι το δικό σου έργο στο Δήμο της Αθήνας; Τι πιστεύεις ότι έχεις πετύχει για το καλό των Αθηναίων;

Σε όλη μου την πορεία έχω στο επίκεντρο τον άνθρωπο, τον κάτοικο, τον εργαζόμενο σε αυτή την πόλη και με όλες μου τις δυνάμεις δουλεύω με αφοσίωση για τον πολιτισμό της καθημερινότητας του πολίτη.
Σε όλη μου την πορεία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είχα υπ’ ευθύνη μου, πολύπλευρες και σημαντικές αρμοδιότητες, ωστόσο, θεωρώ κορυφαία στιγμή επιτυχίας με τεράστιο παράλληλα βάρος ευθύνης, την προετοιμασία του κέντρου της πόλης για την υποδοχή χιλιάδων επισκεπτών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Φυσικά και το 2008 όταν ως Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Σχεδίου Πόλεως, προχώρησα στην αποξήλωση των αυθαιρέτων κεραιών κινητής τηλεφωνίας σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, με στόχο τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας των Αθηναίων πολιτών.

Γιατί με τον Κώστα Μπακογιάννη;

Γιατί ο Κώστας Μπακογιάννης είναι νέος, χαρισματικός και κυρίως εξαιρετικός γνώστης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που έχει αποδείξει στην πράξη με το έργο του ότι μπορεί να πετύχει.

Η Αθήνα μας, χρειάζεται δραστικές και πολύ επίπεδες παρεμβάσεις σε όλους τους τομείς για να αλλάξει τη σημερινή της εικόνα. Για αυτό, έχει ανάγκη στην ηγεσία της, από έναν ακτιβιστή, που να έχει Όραμα, να έχει την τεχνογνωσία που χρειάζεται και κυρίως την εμπειρία της αυτοδιοίκησης, ώστε να μπορεί να επανακινήσει και να ξανά βάλει μπροστά το μηχανισμό του Δήμου με άμεσα αποτελέσματα για την πόλη και τους δημότες της.
Είναι μεγάλη πρόκληση για μένα όλο αυτό. Θέλουμε μια καλύτερη καθημερινότητα για τον Αθηναίο.

Έχει ανεβάσει πολύ ψηλά τον πήχη. Ακούω από τον κόσμο που μιλάω συνέχεια, πως ο Μπακογιάννης είναι η τελευταία μας ελπίδα για να δούμε την Αθήνα καλύτερη.
Παρόλα αυτά είναι δύσκολο να πείσεις τους Αθηναίους ότι μπορείς να φτιάξεις την πόλη τους, είναι δύσκολο να σε εμπιστευτούν για αυτό και εμπιστεύονται τον Κώστα Μπακογιάννη.

Έχεις προσωπικό όραμα για το Δήμο; Θα ήθελες ένα συγκεκριμένο τομέα να ασχοληθείς γνωρίζοντας τα πράγματα εκ των έσω;

Ξέρετε είμαι πιστός εργάτης και συνεπής στη φιλοσοφία μου να συνεισφέρω όπου μπορώ με θετικό πρόσημο.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι η πολιτική της αληθινής ζωής, των αληθινών προβλημάτων, και άρα των αληθινών και άμεσων λύσεων. Και ευτυχώς η μακρόχρονη εμπειρία μου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με έχει διδάξει στο να βρίσκω λύσεις. Είναι αυτονόητο ότι με την ίδια όρεξη, το ίδιο μεράκι και την ίδια δύναμη θα συνεχίσω, εφόσον με εμπιστευτούν οι συμπολίτες μου με την ψήφο τους.

Μπαμπάς και οικογενειάρχης. Πως είναι να λείπεις από τα παιδιά σου με τόσο τρέξιμο; Σου λείπουν εσένα;

Μου λείπουν οι κόρες μου με όλο αυτό το τρέξιμο, αλλά θα επανορθώσω.
Είναι ευτυχία να έχεις κόρες και να σε αγαπάνε. Αγχώνομαι για το μέλλον τους αλλά θα κάνω ότι μπορώ να βοηθήσω τα παιδιά μου.
Θα με στενοχωρούσε αν μου έλεγαν φεύγω στο εξωτερικό για να ζήσω. Θα το δεχόμουν για το καλό τους, αλλά θα με πόναγε. Με κάνει ακόμα πιο δυνατό όμως, για να προσπαθήσω να φτιάξω το μέλλον των παιδιών μας, γιατί τα παιδιά μας είναι το μέλλον!!

Ο Νίκος Αβραμίδης είναι Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Αθηναίων, Αντιπρόεδρος στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και Τακτικό μέλος στην Οικονομική Επιτροπή. Στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές θα είναι υποψήφιος με τον Κώστα Μπακογιάννη και τον συνδυασμό «Αθήνα Ψηλά».