Μια παράσταση γροθιά στην Σιωπή. Μια παράσταση από πλατίνα με ένα Μαυρίκιο Μαυρικίου που ξεπέρασε τον εαυτό του


Αναρωτιέμαι αν σε μια παράσταση, μπορεί κάποιος να δεί το ταλέντο των πρωταγωνιστών ή τελικά πόσα ταλέντα μπορεί να χωρέσουν σε ένα έργο;


Όσα χρόνια τον ξέρω …. (από τότε όπως είπε και εκείνος που ήταν πιο γεμάτος) εκείνος βέβαια τα έχασε εγώ όχι … Από τότε τον συμπαθούσα, τον εκτιμούσα λίγο (όχι με την κακή έννοια ) αλλά ήθελα να τον γνωρίσω κι άλλο.

Με τα χρόνια κάτι με έδενε μαζί του που θεωρώ πως ήταν η εκτίμηση και το πάθος, που γουστάρω εγώ στους ανθρώπους που κάνουν αυτό που γουστάρουν γιατί απλά έτσι είμαι και εγώ. Που έχουν όνειρα και θέλουν να τα πραγματοποιήσουν. Και το καταφέρνουν. Ένα τέτοιο αγόρι είναι ο Μαυρίκιος Μαυρικίου.

Δεν ήξερα όμως ότι έχει τόσο θάρρος να εκθέσει έτσι απλά την ζωή του … τόσο ωμά τόσο αθώα τόσο αγνά με τόσα βιώματα που μεταξύ μας λίγο πολύ όλοι τα έχουμε περάσει, αλλά ίσως τα κρύβουμε κάποιες φορές γιατί δεν μπορούμε κάν να τα εμφανίσουμε.

Τα έκανε μουσική, στοίχους, ζωή και πάνω στην σκηνή ο μοναδικός Μαυρίκιος Μαυρικίου ή αλλιώς ο Βαγγέλη Ευαγγέλου του έργου μας, έκανε να νιώσουμε βαθιά στο πετσί μας, πως η Σιωπή Δεν είναι Χρυσός … και πιστέψτε με, το ρουφήξαμε όλοι μέχρι το τελευταίο μας κύτταρο!!!


Οι θεατές σε ένα θέατρο κατάμεστο κοιτούσαν με Δέος … κάποια στιγμή πίσω μου δεν ακουγόταν ανάσα… Δέος και υπόκλιση σε αυτό το αγόρι που πραγματικά με συγκίνησε πολύ. Κι από ότι κατάλαβα συγκίνησε πολύ κόσμο τελικά, γιατί όπως κι αν έχει ένα είδος μπούλινγκ έχουμε φάει όλοι μας .

«Η σιωπή Δεν είναι χρυσός» σε κείμενο-μουσική-στίχους Μαυρίκιου Μαυρικίου και σκηνοθεσία Μιχάλη Μητρούση.
Μια εκπληκτική σκηνοθεσία από τον Μιχάλη Μητρούση σε συνεργασία με τον συνθέτη Μαυρίκιο Μαυρικίου είχε τα πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα. Όλες οι σκηνές είχαν απόλυτο ρεαλισμό, ρομαντισμό, σαρκασμό, κλάμα, γέλιο φαντασία, πρωτοτυπία και γενικά θεωρώ πως ήταν πολύ ψαγμένο.

Ένα μιούζικαλ που περνάει μηνύματα συγκλονιστικά. Από την αυτοβιογραφία στην κοινωνική κινητοποίηση και στο τέλος όλο αυτό να γίνει πράξη.

Μια κραυγή γεμάτη νότες και μουσική εκπληκτική.

Είναι ταλέντο και χαίρομαι που ανήκει στην γενιά αυτή και μάλιστα που μπορώ να τον αποκαλώ φίλο μου.
Σίγουρα το μέλλον του ανήκει … Ίσως το μέλλον τελικά είναι γραμμένο για εκείνον, τον Μαυρίκιο που όλοι μας μέσα από αυτό το έργο καταλάβαμε πολύ καλά πως είναι να αγαπάει κανείς την οικογένεια να έχει ιδανικά και να πηγαίνει κόντρα σε όλα …. Η σιωπή είναι ενοχή … Μιλήστε γιατί κάποια πράγματα είναι καλύτερα όταν γίνονται πλατίνα.

Όλοι οι ηθοποιοί της παράστασης εξαιρετικοί. Ο Πασχάλης Τσαρούχας Μοναδικός ρεαλιστικός και γεμάτος συναισθήματα που ζωγράφιζαν τις κρυφές ρυτίδες στο πρόσωπο του.
Η Ελευθερία Ρήγου ως μάνα εξαιρετική γεμάτη αγάπη όπως άλλωστε είναι και στην ζωή της γεμάτη αγάπη και το αποδείκνυε κάθε φορά σε όποια σκηνή κι ανα βρεθεί.
Όλα τα παιδιά εξαιρετικά με υπογραφή πως το μέλλον τους ανήκει !!


Ταυτότητα παράστασης:
Κείμενο-πρωτότυπη μουσική-στίχοι: Μαυρίκιος Μαυρικίου
Σκηνοθεσία: Μιχάλης Μητρούσης
Ενορχήστρωση-μουσική διδασκαλία: Μαυρίκιος Μαυρικίου
Σκηνικά-ενδυματολογική επιμέλεια: Δέσποινα Βολίδη
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Χορογραφίες: Αναστάσης Δεληγιάννης
Φωτογραφίες: Νεκτάριος Κουρής
Στούντιο φωτογράφησης: Athens Art Studio
Video director: Μαρία Χατζηγιάννη
Music production: G-Production Studio
Μίξη-Mastering: Τίτος Γεωργιάδης
Ηχητικός σχεδιασμός: Παναγιώτης Γιαννέλος
Βοηθός σκηνοθέτη: Τάνια Μπουρμπούλια
Μακιγιάζ-χτενίσματα: Νικολέτα Πικέα
Τεχνικός σκηνής: Στάμος Γιαννίσης
Οργανωμένες παραστάσεις: Τατιάνα Κόγια
Graphic design: Funky Glam-Derek Liontis
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Μαυρίκιος Μαυρικίου
Παραγωγή: Music & Drama Productions-Μαυρίκιος Μαυρικίου



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!