Με άρωμα Καλοκαιριού

To τραγουδά και η Χαρούλα!


Σε ενα από τα ταξίδια μου σε μικρότερη ηλικία στην γεννέτειρά μου η έξοδος μύριζε θάλασσα. Δεν πίνω πολύ και δεν γνωρίζω ονομασίες, ποτά και όλα τα σχετικά, όσοι με γνωρίζουν το ξέρουν!

Αυτη την έξοδο βέβαια θα την θυμάμαι για πάντα για πολλούς λόγους και νομίζω πως καταλαβαίνετε τι εννοώ.

Τι ούζο θα πιείτε” ρωτάει ο σερβιτόρος και εγώ απλά κοιτώ τους γύρω μου με ρωτηματικό..  “Κωστέας” λέει η παρέα “Στην Καλαμάτα είμαστε τι θες να πιούμε ρε φίλε” (γέλια)…

Πόσο Ελληνικός διάλογος και πόσο καλοκαιρινός!

Αποφάσισα λοιπόν μετά από τόσα χρόνια και κάνοντας μια βόλτα στη Λευκή Νύχτα της πόλης, στα σοκάκια της Καλαμάτας,  να γράψω για αυτή την επιχείρηση μιας και μου έκανε εντύπωση που έβλεπα ανθρώπους με τσάντες  γεμάτες ούζα και τσίπουρα να κυκλοφορούν στην πόλη.

Μάλιστα ο φίλος Γιώργος ρώτησε μια κυρία “Γιατί όλοι τόσο ούζο;” και εκείνη με άνεση και χαμόγελο απάντησε με τον γνωστό στίχο από Χαρούλα ” Γιατί αγόρι μου ούζο όταν πιεις γίνεσαι ευθύς” .

Eν μέσω κρίσης ένα από τα πιο δύσκολα κομμάτια της χώρας είναι η επιχειρηματικότητα. Πολλές είναι τόσο οι νέες όσο και οι παλιές επιχειρήσεις που παλεύουν να ορθοποδήσουν και να σταθεροποιηθουν. Μέσα στον κυκεώνα αυτόν όμως υπάρχουν επιχειρήσεις που “εκμεταλεύονται” με τον καλύτερο τρόπο την κίνηση της αγοράς και δημιουργώντας ευκαιρίες καταφέρνουν να μεσουρανούν στον τομέα τους.

Η επιχείρηση Κωστέας λειτουργεί από το 1962 και παράγει ούζο Τσίπουρο και παλαιωμένο Τσίπουρο υψηλής ποιότητας. Με έδρα την Καλαμάτα αποδεικνύει πως η επαρχία κράτα ζωντανά βασικά και ουσιαστικά κομμάτια της χώρας.

Τα προιόντα Κωστέας κάνουν τον γύρο της Ελλάδας και εξάγονται σε 7 χώρες του εξωτερικού. Οι κριτικές είναι διθυραμβικές στα τεστ που περνούν και οι Καλαματιανοί υπερήφανοι για ακόμα μια υγιή επιχείρηση που επιβιωνει με αξιοπρέπεια. Σε περίπτωση που δεν το έχετε δοκιμάσει σας το προτείνω ανεπιφύλακτα…

Στην υγειά σας και το επόμενο εξαιρετικά αφιερωμένο!



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!