Κέλλυ Λουφάκη: ”Με το ” ξίφος της” κέρδισε την ΖΩΗ

Σε ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σου, την αγάπη σου και την συζήτηση μας που για εμένα προσωπικά είναι μάθημα ζωής !!!


Μια πολύ όμορφη, νέα κοπέλα, με εκφραστικό, γεμάτο θάρρος και θέληση βλέμμα.

Είναι σε αναπηρικό αμαξίδιο… μετά από ένα τροχαίο που της στοίχισε λίγο ακριβά. Κι όμως, αν αγνοήσεις την ύπαρξη αυτού, (αμαξίδιου)  βλέπεις έναν απλό καθημερινό άνθρωπο ο οποίος δεν αντιμετώπιζε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα στη ζωή του…

Η Κέλλυ Λουφάκη , όπως και αρκετοί ακόμα συνάνθρωποι, που δεν βγαίνουν στις τηλεοράσεις και δε ξέρουμε για αυτούς και τη ζωή τους αλλά μένουν δίπλα μας, κυκλοφορούν παντού σαν εμάς είναι οι Άνθρωποι αυτοί που είναι «καθηγητές ζωής»…

Έχει τελειώσει λογιστική και το 2008 ξεκίνησε να εργάζεται σε τράπεζα. 4 χρόνια μετά, η ζωή της θα άλλαζε καθώς ένα σοβαρό ατύχημα που είχε, θα την άφηνε με σοβαρό κινητικό πρόβλημα.

Έκανε τις θεραπείες της και μετά από περίπου ένα χρόνο επανήλθε στη δουλειά. Σε άλλο πόστο, με άλλη συμφωνία, πάνω σε αμαξίδιο, αλλά στη δουλειά. Δε σκέφτηκε στιγμή να βγει σε σύνταξη. Συνέχισε όπως πριν και παράλληλα ασχολήθηκε με τη ξιφασκία καταφέρνοντας σε 2 χρόνια να κερδίζει πρωτιές και να καταλήξει να κάνει το όνειρο της πραγματικότητα πηγαίνοντας στο Ρίο στου Ολυμπιακούς αγώνες !!

Ήθελα πολύ να μιλήσω μαζί της … και το κάναμε! Είπαμε διάφορα σαν γυναίκες και θα έχετε την δυνατότητα να γνωρίσετε και εσείς μια γυναίκα με δύναμη καρδιάς και ταλέντο σε όλα! Μια γυναίκα όμορφη, σέξι και πάνω από όλα άνθρωπος !! Μας κάνει περήφανους κάθε μέρα που περνάει και κάθε μέρα μας γεμίζει αισιοδοξία δείχνοντας μας πως όλα γίνονται όταν πιστεύουμε στην δύναμη μας!! 

Σε ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σου, την αγάπη σου και την συζήτηση μας που για εμένα προσωπικά είναι μάθημα ζωής !!! 

Πως άλλαξε η ζωή σου τόσο ξαφνικά; Θέλεις να μου μιλήσεις για αυτό;

Η ζωή μου άλλαξε μέσα σε δευτερόλεπτα μετά από τροχαίο που είχα πριν 5 χρόνια περίπου ..έκτοτε βρίσκομαι σε αμαξίδιο και συνεχίζω κανονικά την ζωή μου το ίδιο δραστήρια και παραγωγική προσθέτοντας και την ενασχόληση μου με τον αθλητισμό και το άθλημα της ξιφασκίας σε αμαξίδιο

Τι άποψη είχες για τα ΑμεΑ πριν το ατύχημά σου και τι άποψη έχεις τώρα;

Δυστυχώς όταν κάτι δεν σου συμβεί δεν μπορείς να καταλάβεις τον άλλο ..έτσι και Εγω πριν το ατύχημα μου ούτε έβλεπα άτομα με αναπηρία έξω ..τουλάχιστον δεν τα πρόσεχα ουτε που μπορούσα να καταλάβω πως μπορεί να νιώθουν ..μέχρι που ήρθα ΚΑΙ  εγώ στην σε αυτή την θέση ..δεν θεωρώ οτι τα άτομα με αναπηρία διαφέρουν σε κάτι απο τους υπόλοιπους ..είμαστε το ίδιο ενεργοί ή και δραστήριοι απλά έχουμε κάποιες δυσκολίες όσο αφορά το πρακτικό κομμάτι της καθημερινότητας

Πως σε αντιμετώπισε η δουλειά σου, όταν ενημέρωσες ότι είχες αυτό το ατύχημα;

Εργαζόμουν σε τράπεζα πριν το ατύχημα όπου και συνεχίζω να εργάζομαι ..είμαι πολύ τυχερή γιατί με έχουν αγκαλιάσει από την αρχή δεν έχω κανένα πρόβλημα και φυσικά με αντιμετωπίζουν όλοι στην εργασία μου σαν να μην υπάρχει η αναπηρία

Πιστεύεις ή πίστευες στον Θεό; Αν ναι, έχει επηρεαστεί η πίστη σου από αυτό που σου συνέβη;

Πίστευα και πιστεύω στον Θεό ..και φυσικά δεν χάνω την ελπίδα μου και την πίστη μου

Περιέγραψε μας την καθημερινότητά σου.

Έχω πολύ δύσκολο και φορτωμένο πρόγραμμα ..εργασία καθημερινά και μετά είτε φυσικοθεραπεία και γυμναστική είτε προπόνηση σε καθημερινή βάση .

Πιστεύεις ότι το ατύχημα σου σε έκανε καλύτερη σαν άνθρωπο;

Σίγουρα το ατύχημα έκανε καλύτερο άνθρωπο να εκτιμώ τα απλά καθημερινά πράγματα της ζωής χωρίς να γκρινιάζω

Ξέρω ότι είσαι δραστήριο και πολυάσχολο άτομο. Τι ετοιμάζεις τώρα;

Αυτό το διάστημα έχει εντατικές προπονήσεις γιατι σε λίγο καιρο πάω Ολλανδία για αγώνες σε παγκόσμιο κύπελλο

Η ξιφασκία πως μπήκε στην ζωή σου;

Λοιπόν ξεκίνησα πριν 3 χρόνια το άθλημα της ξιφασκίας με αμαξίδιο μετά από παρότρυνση του φυσικοθεραπευτή μου ..πριν δεν είχα καμία σχέση με κανένα άθλημα ..

Στα 31 μου λοιπόν δειλά δειλά ξεκίνησα και κατάφερα να ΕΊΜΑΙ  πρωταθλήτρια ξιφασκίας με αμαξίδιο και η πρώτη γυναίκα που εκπροσώπησε σε Παραολυμπιακούς το άθλημα της ξιφασκίας ..η πρώτη μου συμμετοχή σε Παραολυμπιακούς φέτος στο Ριο και κατέκτησα την 10η θεση στο ξίφος μονομαχίας!!

Οι γιατροί τι λένε για την κατάστασή σου;

Δεν με απασχολεί η γνώμη των γιατρών ..με ενδιαφέρει να κανω οτι καλύτερο για τον εαυτό μου και το σώμα μου ..

Η αναπηρία σου έχει αλλάξει τη σχέση σου με το άλλο φύλο;

Η αναπηρία μου δεν έχει αλλάξει καθόλου την σχέση μου με το άλλο φύλο ..σημασία έχει να είσαι εσύ καλά με τον εαυτό σου αν αυτό το καταφέρεις, τότε έχεις κερδίσει τα πάντα και τους πάντες.

Αν μπορούσες να πραγματοποιήσεις μία σου ευχή, ποια θα ήταν αυτή;

Η ευχή μου θα ήταν να γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι καθημερινά να σεβόμαστε τους ίδιους μας τους εαυτούς και να μην τα παρατάμε σε κάθε δυσκολία που έρχεται στον δρόμο μας ..

Θεωρώ. Ότι δεν υπάρχει πιο όμορφο δώρο από αυτό της ζωής ..και εγώ είμαι πολύ τυχερή που παρόλο το ατύχημα μου κατάφερα και έζησα .. Όλα είναι θέμα είμαι χαρακτήρα και προσωπικότητας το πως αντιμετωπίζουμε το καθετί που μας συμβαίνει!

 

Τι απάντηση έχεις να δώσεις σε εκείνους που λένε ότι αν αποκτούσαν ποτέ κάποια σοβαρή αναπηρία καλύτερα να πέθαιναν ή θα αυτοκτονούσαν;

Το πιο όμορφο δώρο είναι η ΖΩΗ … 

Τι θα έλεγες στις οικογένειες των ΑμεΑ και τι στα ΑμεΑ;

Στα άτομα με αναπηρία θα τους ενθάρρυνα να ξεκινήσουν την ενασχόληση με κάποιο άθλημα ..μόνο καλά έχει να τους προσφέρει και στους γονείς να είναι κοντά στα παιδιά τους με κάθε τρόπο και να τους στηρίζουν ..

Τι σου στερεί η αναπηρία σου περισσότερο; Πες μου τι είναι αυτό που σου λείπει πιο πολύ;

Αυτό που μου λείπει πιο πολύ είναι ότι δεν μπορώ να χορέψω έτσι όπως θέλω εγώ ..όπως παλιά

Τι συμβουλή θα έδινες για τη ζωή σε αυτούς που θα διαβάσουν αυτή τη συνέντευξη;

Να θέτουν στόχους και να κυνηγάνε τα όνειρα τους ..μόνο με την επιμονή και την πίστη καταφέρνει τα πάντα .. Αισιοδοξία και χαμόγελα σε οτιδήποτε αρνητικό έρχεται στην ζωή

Πως αισθάνεσαι που θα πρωταγωνιστείς ως μοντέλο στην Επίδειξη ΑΜΕΑ της Σύλβιας Αντώναρου; Σου αρέσει η ιδέα;

Πολύ όμορφη ιδέα ..μέσα από την επίδειξη μπορούμε να σπάσουμε τα ταμπού που υπάρχουν για τα άτομα με αναπηρία .. Είμαστε το ίδιο δραστήρια άτομα θετικά και χαρούμενα χωρίς να μας περιορίζει η αναπηρία και μπορούμε να κάνουμε εξίσου πολλά πράγματα ακόμα και στο χώρο της μόδας!!

 

Οι φωτογραφίες είναι από την προσωπική της συλλογή φωτογραφιών !!! 



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!