Ηλίας Γκρέκος: ”Μεγάλο σοκ να φτάνεις στο νοσοκομείο, και να σου δίνουν συλλυπητήρια”

Πρώτη φορά μιλάει για όλα σε μια εξομολόγηση ψυχής. Γιατί πάντα υπάρχει η «Πρώτη φορά»!!


Είναι νέος με ταλέντο αξιοπρέπεια και πιστεύει στα όνειρα.
Είναι Ο Ηλίας Γκρέκος που για πρώτη φορά εξομολογείτε την ζωή του στο ΧΑΙ και την Άννα Τσιάλτα. Τον θάνατο που τον στιγμάτισε, την υγεία του που κλονίστηκε, τους εθισμούς που τον έκαναν να αλλάξει. Πρώτη φορά μιλάει για όλα σε μια εξομολόγηση ψυχής. Γιατί πάντα υπάρχει η «Πρώτη φορά»!!

Ηλία Γκρέκο. Πάμε να ξεκινήσουμε με την καινούργια σου δουλειά.
Είναι ένα τραγούδι που κυκλοφόρησε από την Cobalt Music πριν μερικούς μήνες.
«Πρώτη φορά». Οι στίχοι είναι του Τσοπάνη και για όσους δεν το γνωρίζουν, έχει γράψει σχεδόν όλες τις επιτυχίες του Βέρτη. Μουσική Γιάννης Κερμανίδης και Τάσος Μπλάφρας, σε συνεργασία.
Έγινε ένα καταπληκτικό video clip από τον Γιάννη Μιχελόπουλο.

Ποια ήταν η πρώτη φορά που είπες ότι ήθελες να γίνεις τραγουδιστής;
Σε καφετέριες που πηγαίναμε με τους γονείς μας, ανέβαινα σε καρέκλα κρατώντας μια βούρτσα σαν μικρόφωνο. Τότε τραγουδούσα ποιοτικά τραγούδια. Θεοδωράκη και τέτοια.

Θα την ψώνιζες;
Με ξέρεις πολλά χρόνια και είναι το μόνο που δεν έχω κάνει. Ας το πουν οι φίλοι και οι άνθρωποι που έχω χρόνια δίπλα μου.
Ένα κλικ είναι για να την ψωνίσεις.
Είναι παρεξηγήσιμη λέξη η λέξη ψώνιο. Αν δεν είσαι ψώνιο με τη δουλειά σου, τι κάνεις; Να είσαι ψώνιο με αυτό που αγαπάς, αλλά όχι με τον κόσμο.

Έχεις βάλει όρια στη ζωή σου;
Έχω βάλει κάποια, γιατί χρειάστηκε να τα βάλω. Είμαι ευαίσθητος και πολλές φορές καταπατήθηκα, είτε από πρόσωπα της οικογένειας, είτε από φίλους. Είμαι επίσης δοτικός και οι δοτικοί την πατάνε. Έβαλα όρια και σε θέματα υγείας. Ήμουν επιρρεπής στο ποτό, όχι στο τσιγάρο, δεν κάπνισα ποτέ. Δεν έτυχε. Έπινα όμως αρκετά.

Έπιασες τον εαυτό σου να κάνει παραπάνω χρήση αλκοόλ;
Ναι, χωρίς να το καταλαβαίνω. Έπινα με φίλους, με κερνούσαν, έπαιρνα και τα δικά μου ποτά στη διάρκεια της βραδιάς. Συνεχίζεις να πίνεις και δεν σταματάς.
Για να μην είναι παρεξηγήσιμο, δεν έφτασες στα όρια του αλκοολισμού.
Όχι. Έφτασα στα δικά μου όρια και έπρεπε να μπει ένα φρένο.

Ξεκίνησες μια καλλιτεχνική καριέρα που κάποια στιγμή, για κάποιο λόγο, σταματάει. Ήταν δική σου πρωτοβουλία να σταματήσεις ή αυτό που λέμε ότι αλλάζει η ζωή σου σε τριάντα δευτερόλεπτα;

Τραγουδούσα στην Αράχωβα και χτύπησε ένα τηλέφωνο από τον κουμπάρο μας που είναι γιατρός, γιατί ο πατέρας μου δεν ήταν καλά. Ήταν 57 ετών, είχε κάποιο πρόβλημα υγείας, που ίσως δεν πίστευα ή δεν ήθελα να πιστέψω ότι ήταν τόσο σοβαρό. Αρχικά ταλαντεύτηκα, αλλά τελικά γύρισα με το αυτοκίνητο σε 47 λεπτά. Το μεγάλο σοκ ήταν που με το που έφτασα, είδα να δίνουν συλλυπητήρια. Αυτό το σοκ κράτησε μια βδομάδα.

Αυτό σε στιγμάτισε όσον αφορά την καριέρα σου;
Ναι, γιατί ήμουν σε φάση απογείωσης. Είχα υπογράψει συμβόλαιο με την Nitro Music, είχα συμφωνήσει με την Ναταλία Γερμανού.
Είχες κάνει μεγάλες συνεργασίες εκείνη τη φάση.
Με τον Τσαλίκη, τον Μακρόπουλο, τον Ρόκκο.
Ήσουν σε μια φάση που ξεκινούσε για σένα κάτι πολύ δυνατό. Σε μια εποχή που δεν υπήρχε ακόμα η κρίση και τα μαγαζιά ήταν στο απώγειο.

Ακούστε το δυνατά το καινούργιο του τραγούδι
https://www.youtube.com/watch?v=EqQV03tkNVg&feature=share



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!