Φώτης Γιαννιώτης: ”Όλα γίνονται τη σωστή ώρα, τη σωστή εποχή, κι όταν είσαι έτοιμος να το αποδεχθείς.”

Ένα μοντέλο που έδειξε καλά πως ξέρει να δουλεύει και να κάνει τα όνειρα του πραγματικότητα από την πρώτη στιγμή. Μετά από καιρό απουσίας στα μίντια μας ανοίγει τα χαρτιά του και μας μιλάει για την νέα του δουλειά που και αυτό ήταν ένα όνειρο ζωής που πραγματοποίησε.


Ένας άντρας που άφησε εποχή περπατώντας στις πασαρέλες του κόσμου

Ένα μοντέλο που έδειξε καλά πως ξέρει να δουλεύει και να κάνει τα όνειρα του πραγματικότητα από την πρώτη στιγμή. Μετά από καιρό απουσίας στα μίντια μας ανοίγει τα χαρτιά του και μας μιλάει για την νέα του δουλειά που και αυτό ήταν ένα όνειρο ζωής που πραγματοποίησε.

Ο Φώτης Γιαννιώτης σε μια συνέντευξη εκπληκτική μιλώντας γα όλα και για όλους. Τον ζωή του, τον έρωτα, τα όνειρα την νύχτα, την οικογένεια αλλά και πόσο γεμάτος είναι μετά από όλα όσα έχει κάνει.

Πού θα σε συναντάμε επαγγελματικά αυτό τον καιρό; Σε έχουμε χάσει.

Όσον αφορά το μόντελιγκ, στην Ελλάδα, δυστυχώς, μετά τα 35 δεν υπάρχει ενδιαφέρον.

Γέρασες μετά τα 35;

Στην Ελλάδα ναι. Είναι μικρός ο χώρος και τώρα με την κρίση, ακόμα χειρότερα. Στο εξωτερικό και στα 55 ή 60, δουλεύουν και σε μεγάλες καμπάνιες. Εμένα δε με γέμιζε να είμαι σε κάποια πάνελ που με κάλεσαν κατά καιρούς. Ήμουν στην εστίαση με τον Μάνο Πανταζή από τα 24 και παραμένω στην εστίαση. Κάποια στιγμή με τον Μάνο πουλήσαμε τα μαγαζιά μας το 2013 και γλυτώσαμε το κακό που ήρθε.

Λόγω κρίσης;

Βλέπαμε ότι η νύχτα δεν πήγαινε και τόσο καλά πια και βγήκαμε κερδισμένοι. Έκανα ένα κομμωτήριο με τον Ιωάννη Φουρλιά στο Κολωνάκι. Δραστηριοποιήθηκα σε κάποια άλλα πράγματα, παραμένοντας στην εστίαση σαν υπεύθυνος, σύμβουλος σε κάποια μαγαζιά.

Σου άρεσε αυτό το κομμάτι ή ήταν κάτι που έβλεπες ότι έχει μέλλον και το σκέφτηκες καθαρά επαγγελματικά;

Σαφέστατα όταν το ξεκίνησα στα 24 μου, είχε μέλλον. Κι όταν ειδικά τα παιδιά είναι αναγνωρίσιμα, πάει καλύτερα. Το θέμα είναι να προβλέπεις τις καταστάσεις και ν’ αποσοβείς τα δύσκολα. Αυτό έγινε το 2013 και το 2014. Πάντα έψαχνα κάτι συγκεκριμένο. Με τον Μάνο είχαμε κάποια beach bar στην Πάρο και στη Νάξο. Αλλά στα νησιά έχουν πολύ μικρή τουριστική περίοδο. Σαράντα με σαράντα πέντε μέρες. Ο μέσος όρος παραμονής του κόσμου στα νησιά είναι μια βδομάδα με δέκα μέρες. Τους υπόλοιπους 4 ή πέντε μήνες είναι κάπου στην περιφέρεια της Αθήνας. Φέτος λοιπόν βρήκα ένα beach bar, αλλά θα τα πούμε στην πορεία.

Ο χώρος της εστίασης ήταν κάτι που αγαπούσες ή το είδες μόνο επιχειρηματικά; Γιατί αν δεν αγαπάμε κάτι, δεν το κάνουμε και πετυχημένα. Κι εσύ, μέχρι σήμερα, τα έκανες όλα πετυχημένα.

Στην τρίτη γυμνασίου, έλεγα στους φίλους μου πως όταν τελειώναμε, παράλληλα με τις σπουδές μας, θα κάναμε ένα καφέ μπαρ και θα δουλεύαμε όλοι μαζί. Τελειώνοντας λοιπόν το σχολείο, τις σπουδές και το στρατιωτικό όπου ήμουν τσολιάς στην Προεδρική φρουρά, βρίσκω το πρώτο μαγαζί στο Παγκράτι. Το 80% του προσωπικού, ήταν οι συμμαθητές μου από το σχολείο. Ο Μάνος Πανταζής που γνώρισα στα 19 μου, ήταν ήδη στην εστίαση, κολλήσαμε και πορευτήκαμε μαζί κάποια χρόνια.

Το μόντελιγκ πώς προέκυψε στη ζωή σου;

Εντελώς τυχαία. Έπαιζα μπάσκετ και κάποια στιγμή μου πρότειναν να πάω σε ένα γραφείο. Πήγα, έκανα ένα casting κι η πρώτη μου δουλειά ήταν πολύ μεγάλη. Βγήκα σε 5.000 κόσμο, σ’ ένα μαγαζί στην παραλία. Κάνω δυο τρεις δουλειές ακόμη και φεύγω Ιταλία. Θεώρησα πως αν ήθελα να κάνω κάτι σοβαρό, θα το έκανα έξω. Δούλεψα πάρα πολύ καλά έξω.

Πιστεύεις πως στην Ελλάδα δεν θα μπορούσες να έχεις βοήθεια για να κάνεις κάτι μεγάλο;

Αν θες να γνωρίσεις πραγματικά αυτό το επάγγελμα, πρέπει να βγεις έξω. Παρίσι, Μιλάνο, Νέα Υόρκη. Τότε δεν υπήρχαν facebook και τέτοια. Μιλούσαν για μένα οι παρουσιαστές εκείνης της εποχής. Από το εξωτερικό ξεκίνησα και όχι από την Ελλάδα. Έφτιαξα όνομα και μου βγήκε πιο εύκολα.

Πώς γίνεται να έχεις δουλέψει με τόσους διάσημους, άντρες και γυναίκες στο εξωτερικό και να είσαι τόσο χαμηλών τόνων;

Η επαγγελματική επιτυχία του ανθρώπου, είναι η ψυχική ισορροπία. Αν δεν την έχει, δεν μπορεί να είναι καλός σε όλα. Ήμουν πάντα ισορροπημένος, το μόντελιγκ προέκυψε. Είναι ένας φανταχτερός χώρος κι επικερδής.

Έβγαλες πολλά λεφτά;

Ήταν πολύ καλά. Το μόντελιγκ, αν πετύχεις, είναι το ονειρεμένο επάγγελμα ενός έφηβου. Έχει πολλά ταξίδια, έχει χρήματα και πολύ ωραίες γυναίκες. Νομίζω ότι είναι το τρίπτυχο της επιτυχίας. Όλοι οι συνομήλικοι αλλά και οι μεταγενέστεροι με θεωρούσαν τυχερό. Αλλά επειδή ήμουν ισορροπημένος, όταν κατάλαβα ότι αυτό τελείωνε στην Ελλάδα, συνέχισα με την άλλη παράλληλή μου δραστηριότητα, την εστίαση χωρίς να έχω άγχος για το πώς θα παραμείνω, τι πρέπει να κάνω για να παραμείνω στο προσκήνιο, αν θα πρέπει να γίνω ηθοποιός, παρουσιαστής ή οτιδήποτε. Δεν μ’ ενδιέφερε και δεν μ’ ενδιαφέρει και τώρα.

Σου έγιναν  προτάσεις;

Αρκετές, έχω κάνει αρκετά guest, αλλά περισσότερο επειδή οι σκηνοθέτες ήταν φίλοι, παρά γιατί ήθελα να παίξω.

Την ψώνισες ποτέ;

Αυτό θα στο πουν οι φίλοι μου, κι όχι εγώ. Αν και δύσκολα θα στο πουν αυτό.

Σε λένε το καλό παιδί που δεν μιλάει κι εύκολα.

Ο άνθρωπος πρέπει να μιλάει, όταν έχει να πει κάτι. Αν δεν είναι ουσιαστικά αυτά που θα πεις, γιατί να τ’ ακούσει ο άλλος;

Την ψυχική ισορροπία την είχες από πάντα; Έκανες κάτι που σε βοήθησε; Οφείλεται στην οικογένεια;

Το άλφα και το ωμέγα είναι η οικογενειακή παιδεία. Πήρα γερές βάσεις από την οικογένειά μου και πορεύτηκα αναλόγως. Την δούλεψα με αρκετά μαθήματα ψυχολογίας, επειδή ήθελα να γίνω καλύτερος άνθρωπος. Δεν το ήξερε κανένας και δεν το έκανα ούτε για να το εξασκήσω, ούτε για να το διδάξω, αλλά για να βελτιωθώ. Έκανα παρέα με ανθρώπους γκουρού, χωρίς να μπαίνω σε θρησκευτικά θέματα, δεν ασχολούμαι με θρησκείες. Μιλάω για ανθρώπους που μέσα από τον μοναχισμό τους, έχουν ανέβει πνευματικά σε άλλα επίπεδα. Γιατί μοναχοί είναι και οι βουδιστές και οι ινδουιστές, αλλά και οι μοναχοί στο Άγιον Όρος.

Έτσι έμαθαν να βλέπουν άλλα πράγματα. Όχι πως οι άλλοι άνθρωποι δεν τα βλέπουν, αλλά η ταχύτητα και ο προβληματισμός επιφανειακών πραγμάτων, δεν σε αφήνει να τα δεις. Αν ηρεμήσεις λίγο, αποσοβείς δύσκολες καταστάσεις. Αποκωδικοποιείς τους ανθρώπους πιο γρήγορα, ψυχολογείς αυτόν που σου προτείνει μια δουλειά, αν αξίζει ή δεν αξίζει. Αν τα βλέπεις όλα επιφανειακά, σίγουρα θα πέσεις στην λούμπα.

Είναι σημαντικό για έναν άνθρωπο που είναι σε αυτό τον χώρο να δουλεύει το μυαλό του σωστά. Και στους άλλους χώρους,  αλλά σε αυτόν περισσότερο.

Καλό είναι ο καθένας  να κάνει και να μη φοβάται να δει τα λάθη του. Αν όλοι το κάναμε αυτό, θα ήμασταν όλοι καλύτεροι άνθρωποι. Αυτό με βοήθησε να είμαι ισορροπημένος κι ευχαριστημένος με λίγα πράγματα, έτσι ώστε όταν έρθουν τα πιο πολλά, να είναι έκπληξη.

Αν είσαι ευχαριστημένος έχοντας την υγεία σου και να είναι καλά οι πέντε ή έξι άνθρωποι που είναι δίπλα σου, να έχεις τα προς το ζην, ότι άλλο προκύψει, είναι έκπληξη. Ποτέ δεν ήμουν ιδιαίτερα υλιστής. Η χαρά της ζωής, είναι να έχεις ανθρώπους δίπλα σου.

Αν έχω ένα ακριβό αυτοκίνητο και προσπαθώ να προσελκύω κάποιον με αυτό, καταλαβαίνει πως δεν είναι γι’ αυτόν, αλλά για το υλικό. Αυτά τα έχουμε μπερδέψει λίγο στην εποχή μας. Ο καθένας βέβαια, κάνει τις επιλογές του. Ποιος είναι σωστός και ποιος λάθος, θα φανεί.

Πώς ήταν να σε φλερτάρουν τόσες πολλές γυναίκες; Να είναι ερωτευμένες μαζί σου τόσες γυναίκες;

Πολλά παιδιά και ηθοποιοί και τραγουδιστές το ζουν. Θέλει διαχείριση. Δεν έχω παντρευτεί, αλλά έκανα μακροχρόνιες σχέσεις για να μπορώ να μαζεύω τον εαυτό μου. Γιατί η απόλυτη αφοσίωση, σου παρέχει θαυμάσια πράγματα. Όπως ωραία είναι και τα μεσοδιαστήματα που είσαι ελεύθερος. Δεν κατακρίνω καμία κατάσταση. Κατακρίνω μόνο τις δήθεν καταστάσεις. Όπως το παντρεύτηκε γιατί τον πίεσαν οι γονείς του. Έκανε παιδιά, επειδή η μαμά του περίμενε ένα εγγονάκι. Οι αποφάσεις που αφορούν τη ζωή σου, πρέπει να αφορούν καθαρά και μόνο εσένα. Κι επειδή οι περισσότεροι είναι χωρισμένοι, φαίνεται ότι ήταν λάθος από την αρχή.

Δεν είναι εύκολο. Θέλει θυσίες.

Θέλει πιο ώριμη σκέψη. Στα σαράντα θες να αράξεις κάπου. Στα εικοσιπέντε, είναι πάρα πολύ δύσκολο. Είναι δύσκολο σήμερα, να μείνεις για μια ζωή μαζί. Όλα βέβαια έχουν να κάνουν με τον άνθρωπο.

Οικογένεια;

Δεν την βλέπω καθόλου.

Γιατί έτσι;

Αγαπώ τα παιδιά, τους έχω αδυναμία.

Έχεις πραγματοποιήσει όνειρά σου, έχεις πάει καλά επαγγελματικά, νομίζω πως ένα στάδιο θα σένα θα είναι η οικογένεια. Εφόσον είσαι ώριμος, κατασταλαγμένος, κι αγαπάς τα παιδιά.

Δεν υπήρξα ποτέ μισογύνης.

Πώς θα μπορούσες;

Πολλοί ωραίοι άντρες, είναι μισογύνηδες.

Στα σαράντα ένα σου πάντως δεν είσαι μεγάλος, αλλά μικρός.

Δεν θεωρώ ότι είμαι μεγάλος. Ο πατέρας μου είναι εβδομήντα εννιά και κυκλοφορεί σαν παιδαρέλι. Πέρασε μια δύσκολη κατάσταση με τον χαμό της μητέρας μου, αλλά το ξεπέρασε και ζει. Οδηγεί μηχανές. Γεννιόμαστε και πεθαίνουμε μόνοι μας. Κι αν διαλογιστείς, καταλήγεις πως δεν θες να αναλάβεις την ευθύνη ενός παιδιού. Ακούγεται εγωκεντρικό, αλλά αυτή τη στιγμή έχω άλλες προτεραιότητες. Άσε που δεν υπάρχει συνταγή. Γράφει κάπου ότι πρέπει να κάνεις οικογένεια; Πρέπει να ζεις σωστά και συνετά. Αν αυτό μεταφράζεται σε ότι πιστεύεις εσύ, είσαι μια χαρά.

Δεν λες όμως και όχι.

Εννοείται. Ποτέ δεν ξέρεις. Και δεν θα ήθελα να παντρευτώ από παράφορο έρωτα. Γιατί δεν βλέπεις τις λούμπες.

Σκοτώνουν οι παράφοροι έρωτες.

Είναι ένα μπαμ πάνω, κάτω. Κι επειδή από αυτό θα προκύψει ένα παιδί, γιατί γι’ αυτό παντρεύεσαι, το πάνω κάτω δε μου λέει. Θέλει μια ισορροπία.

Ισορροπία και σωστή σχέση.

Ναι. Και δεν είναι στα άμεσα σχέδιά μου.

Στα άμεσα σχέδιά σου είναι η επαγγελματική δουλειά με το beach bar που οσονούπω θα ανοίξει, αλλά δεν μου έχεις πει πού και τι σκοπεύεις να κάνεις εκεί.

Το είχα στο μυαλό μου, στην περιφέρεια της Αθήνας, πάνω από μια πενταετία, να είναι κοντά στην Αθήνα και ίσως στη Νέα Μάκρη, όπου έχω μεγαλώσει.

Πιστεύεις ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο; Πως όλα γίνονται για κάποιο λόγο;

Ναι, όπως και το ότι τα προκαλούμε εμείς. Γιατί αν σου συμβεί μια ή δυο φορές, την τρίτη νομίζεις ότι έχεις αρχίσει να βρίσκεις την συνταγή.

Θέτουμε στόχους, όταν είμαστε έτοιμοι.

Είναι το μαγαζί του Σχοινιά, ένα τεράστιο beach bar και το λέμε sailing, έχει τέσσερα γήπεδα beach volley, με έναν δεύτερο χώρο για συνεστιάσεις, γάμους και βαφτίσια.

Μαζί με τον Νίκο Μαλτέζο που είναι ένας άνθρωπος που εκτιμώ και θαυμάζω σε αυτό τον χώρο κάναμε μια συνεργασία και πιστεύουμε πολύ οτι θα πάει καλά. Έχουμε ετοιμάσει ακριβώς αυτά που θέλει ο κόσμος για να ξεφύγει από την καθημερινότητα κάνοντας κάτι άλλο πιο όμορφο! 

Οπότε είσαι έτοιμος για δυνατή καλοκαιρινή σεζόν.

Ανοίγουμε επίσημα αυτή την εβδομάδα αφού και ο καιρός μας έχει βοηθήσει πολύ.

Μια κίνηση ρουά ματ.  

Ήταν αυτό που ήθελα.

Είναι ενέργεια και πιστεύω πολύ σε αυτό. Είναι να γίνουν όλα τη σωστή ώρα, τη σωστή εποχή, κι όταν εσύ είσαι έτοιμος να το αποδεχθείς.

Όταν νιώθω αρνητική ενέργεια, γίνομαι απόμακρος. Είμαι καλό παιδί, αλλά λίγο βαρύς. Καταλαβαίνω πως ο άλλος θα κάνει μαλακία και γίνεται.

Χαίρεσαι που αποδεικνύεται; Γιατί πάντα αποδεικνύεται.

Η ψυχική ισορροπία, είναι μια πάλη με τον εγωισμό σου. Δεν χαίρομαι να αποδεικνύω, αλλά χαίρομαι που θα σε  σώσω από κάτι. Κάποια στιγμή θα βγει. Ο άνθρωπος, μέχρι τρεις μήνες μπορεί να υποκριθεί. Όχι παραπάνω.

Σου κάνανε πρόταση για το survivor;

Μου κάνανε, γιατί υπήρχε περίπτωση κάτι να αλλάξουν και να μπούνε κάποιοι. Τελικά, επειδή δεν θέλανε να μεταφέρουν μέσα το τι γίνεται έξω, δεν βάλανε καινούργια παιδιά.

Το βλέπεις;

Ναι. Ο Σπαλιάρας είναι 25 χρόνια φίλος μου.

Άρα από τώρα και πέρα θα σε συναντάμε στο στο νέο μαγαζί.

Είναι ένα μαγαζί που μπορείς να κάνεις μπάνιο, να πιεις, να διασκεδάσεις. Δεν είναι καθόλου στημένο μαγαζί, είναι πάρτι, κι έρχεσαι να κάνεις διακοπές στην Αθήνα.

Έχεις άλλα όνειρα που θες να πραγματοποιήσεις; Το ένα γίνεται.

Χειροπιαστά ή όνειρα;

Κάτι που είναι πολύ μεγάλο, αλλά πιστεύεις ότι μπορείς να το καταφέρεις.

Συζητώ μια δουλειά που έχει να κάνει με την Νέα Υόρκη. Την συζητώ δυο χρόνια, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα γίνει, όταν πρέπει να γίνει. Η Νέα Υόρκη μου αρέσει πάρα πολύ, έχω ζήσει κατά διαστήματα εκεί και θεωρώ ότι είναι το κέντρο του κόσμου.  Είμαι χαμηλών τόνων, αλλά μου αρέσει να σε και σε ένταση. Μπορεί να γίνεται χαμός, αλλά δεν με επηρεάζει η αρνητική ενέργεια. Παίρνω αυτά που εγώ θέλω. Κάτι άλλο δεν θέλω. Να έχω την υγεία μου, να είμαι δυνατός κι επειδή έχω γύρω μου σωστούς και καλούς ανθρώπους, πάμε καλά.

Να κλείσουμε με μια ευχή; Η δική μας είναι να σε δούμε στο Sailing

Να έχουμε ένα πολύ καλό Καλοκαίρι, να περνάμε όσο καλύτερα μπορούμε, γιατί η ψυχολογία των Ελλήνων είναι αρκετά δύσκολη, κι αιτιολογημένα είναι πεσμένη.

Πιστεύεις ότι θα αλλάξουν τα πράγματα;

Ξέρω ότι μπορούν να αλλάξουν. Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για τον λόγο που δεν αλλάζουν. Χάνεται κόσμος από αυτοκτονίες και τώρα πια δεν τα λένε. Θεωρώ ότι είναι μια επιτηδευμένη κατάσταση που έχει ξεπεράσει τα όρια και γεννιέται μια γενιά καταθλιπτικών ανθρώπων. Αναρωτιέμαι αν και οι ευκατάστατοι, με τόσους καταθλιπτικούς γύρω τους, περνάνε καλά. Η κατάσταση αυτή επηρεάζει όλο τον κόσμο.

Άρα, να έχουμε την υγειά μας και να αλλάξουν τα πράγματα.

Να φτιάξουν τα πράγματα και να μπορέσουν κάποιοι άνθρωποι να βρουν δουλειές. Έχουμε τον ήλιο που είναι ο καλύτερος γιατρός.

Αν ξαναγεννιόσουν και είχες ένα μαγικό ραβδί, θα έκανες τα ίδια;

Ακριβώς τα ίδια και πιο έντονα. Αν είχα βέβαια την σταδιακή εμπειρία. Να μην ήμουν δέκα με το μυαλό που έχω τώρα.

Νομίζω ότι δεν έχεις ξαναμιλήσει σε συνέντευξη με τόση θετική ενέργεια.

Ναι, γιατί πρέπει να νιώσω ανθρώπους που αντιλαμβάνονται.

Σε ευχαριστούμε πολύ για την υπέροχη γεμάτη αγάπη και ενέργεια συνέντευξη !! Ραντεβού στο Sailing 

Η συνέντευξη έγινε στο μαγαζί V4 στο Κολωνάκι όπου ο Φώτης ήταν υπεύθυνος την σεζόν του χειμώνα!!

 



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!