Δώστε και σώστε τις καμπύλες σας …. Τα κόκαλα είναι για τους σκύλους

Το κίνημα του Fatkini… Διαβάστε το και θα σωθείτε … Οι καμπύλες είναι σέξι!! Πιστέψτε το!!


Το διάβασα μόλις γύρισα από τις διακοπές μου και ξανά άρχισα δουλειά .. Τυχαίο;; Καθόλου … Είδα πολλές κοπέλες στις διακοπές που δεν τολμούσαν να κάνουν μπάνιο για να μην ακούσουν σχόλια περίεργα … Αλλάξτε και πιστέψτε στον εαυτό σας … Αυτό αρκεί! Και για να μην ξεχνιόμαστε τα κόκαλα είναι για τους σκύλους …οι καμπύλες πάντα είναι πιο σέξι!

Αρκούν τέτοιου είδους πρωτοβουλίες για να αλλάξουν τα πρότυπα ομορφιάς που έχουν επιβληθεί στις γυναίκες της εποχής μας; Υπάρχει ελπίδα να σταματήσει επιτέλους αυτή η εμμονή με την αψεγάδιαστη εξωτερική εμφάνιση στον δυτικό κόσμο;

Θα πειστεί ποτέ μια στρουμπουλή έφηβη ότι η ομορφιά είναι υποκειμενική και πηγάζει από τον εσωτερικό της κόσμο; Μακάρι. Πάντως, όσο κλισέ και να ακούγεται, τίποτα δεν είναι πιο γοητευτικό από μια γυναίκα με αυτοπεποίθηση.

Διαβάστε την ιστορία και θα καταλάβετε … 

Προετοιμαζόταν ψυχολογικά ολόκληρους μήνες πριν μπει το καλοκαίρι. «Θέλω να έρθεις μαζί μου στα μαγαζιά για να βρω μαγιό», μου έλεγε αγχωμένη. Από τότε που τη γνώρισα, στο σχολείο, η Πηνελόπη βρισκόταν σε μόνιμη μάχη με τα κιλά της. Στα μάτια μου οι καμπύλες της φάνταζαν άκρως αισθησιακές και παρέπεμπαν σε σιλουέτα βγαλμένη από ταινία εποχής, όμως εκείνη, όποτε κοιταζόταν στον καθρέφτη, το μόνο που έβλεπε ήταν παχάκια, ραγάδες και κυτταρίτιδα. «Θα μου πάρει μέρες ώσπου να βρω κάτι με το οποίο να αισθάνομαι άνετα», επαναλάμβανε.

Η βόλτα μας διήρκεσε τέσσερις ώρες και περιλάμβανε στάσεις σε επτά καταστήματα, δεκάδες βάλε-βγάλε πίσω από τις κουρτίνες στα δοκιμαστήρια και πολύ κλάμα. Η απελπισία της κορυφώθηκε όταν μια πωλήτρια της πρότεινε διστακτικά να δοκιμάσει ένα ολόσωμο, το οποίο έμοιαζε με… στολή δύτη. Αποτέλεσμα; Η συμμαθήτριά μου πέρασε τις διακοπές της στη σκιά, τυλιγμένη με ένα παρεό.

«Μη σας νοιάζει τι πιστεύουν οι άλλοι!»

Πρωταγωνίστρια της ιστορίας θα μπορούσε να είναι οποιαδήποτε κοπέλα ανεξαρτήτως ηλικίας ή εθνικότητας και όχι απαραίτητα υπέρβαρη – τις ίδιες ανασφάλειες αντιμετωπίζουν συχνά και οι υπερβολικά αδύνατες γυναίκες.

Σημασία έχει ότι πριν από μια εβδομάδα, προς έκπληξή μου, η παιδική μου φίλη δημοσίευσε στα κοινωνικά δίκτυα φωτογραφία της στην οποία ποζάρει χαμογελαστή, φορώντας ένα πολύχρωμο μπικίνι και αφήνοντας για πρώτη φορά στη ζωή της ακάλυπτα τα… τσουπωτά μέρη του σώματός της, τα οποία πάντοτε πάσχιζε να κρύψει.

Η Πηνελόπη είναι μόνο μία από τις χιλιάδες γυναίκες ανά τον κόσμο που συμμετέχουν στο διαδικτυακό κίνημα #fatkini (σ.σ.: προκύπτει από την ένωση των λέξεων fat και bikini).

Mέσα σε λίγες μέρες γυναίκες με παραπανίσια κιλά, XXL μπικίνι και αυτοπεποίθηση που χτυπάει κόκκινο γέμισαν τον κυβερνοχώρο με φωτογραφίες τους, δίχως ρετούς και φίλτρα. Το εν λόγω hashtag έγινε viral στο Ιντερνετ και μετρά ήδη περισσότερες από 9.000 αναρτήσεις στο Instagram.

Πίσω από αυτή την ιδέα βρίσκεται η Αμερικανίδα fashion blogger, plus size μοντέλο και σχεδιάστρια μόδας για γυναίκες με… πιασίματα, η Γκάμπι Φρες. «Σας ενθαρρύνω φέτος το καλοκαίρι να τολμήσετε να βγείτε στην παραλία. Μην αφήσετε την ντροπή να σας αποτρέψει από το να διασκεδάσετε. Δεν μπορώ να σας περιγράψω πόσο απελευθερωτικό είναι να περνάς καλά χωρίς να σε νοιάζει τι πιστεύουν οι άλλοι», έγραψε στο λογαριασμό της στο Twitter και δημιούργησε το hashtag #LoseHateNotWeight, καταγράφοντας τις (συχνά ρατσιστικές) αντιδράσεις των λουόμενων στη θέα του κορμιού της. Μερικοί δεν δίστασαν να την κατηγορήσουν ότι προωθεί την παχυσαρκία, τη βουλιμία και το διαβήτη ως «φυσιολογικά».

Η ανταπόκριση από τις «συμπάσχουσες», όμως, ήταν άμεση και το μήνυμα που έστειλαν ηχηρό. «Είμαι υγιής, δυνατή, χοντρή και αγαπώ το σώμα μου. Ας σταματήσουμε επιτέλους να ζούμε σε μια κοινωνία που επικροτεί την ομοιογένεια κι ας αρχίσουμε να γιορτάζουμε τη διαφορετικότητα!» γράφει η Miss Kate.

«Πάνε έξι χρόνια από την τελευταία φορά που ένιωσα το νερό και την άμμο επάνω στο υπέρβαρο σώμα μου. Είχα σχεδόν ξεχάσει πώς είναι να απολαμβάνεις το καλοκαίρι χωρίς να στερείσαι από κόμπλεξ αυτές τις μικρές χαρές», γράφει η Λόρεν, ενώ η Κέλι τονίζει πως «το ζήτημα δεν είναι να δημιουργηθεί μια πρόσκαιρη μόδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά να βρίσκουμε στα μαγαζιά μπικίνι σε μεγάλα νούμερα, ώστε κι εμείς οι ίδιες να αποδεχτούμε, αν όχι να αγαπήσουμε, τον εαυτό μας».

Δεν είναι η πρώτη φορά που γυναίκες με καμπύλες επαναστατούν. Τον Ιούνιο του 2011 τρία plus size μοντέλα πόζαραν στο εξώφυλλο του ιταλικού Vogue, οι αλυσίδες Forever 21, Asos, Marks & Spencer και H&m λανσάρουν πλέον κολεξιόν σε μεγαλύτερα μεγέθη, το πρακτορείο μοντέλων Ford άνοιξε τις πόρτες του σε πιο τροφαντά κορίτσια (μάλιστα, ένα από αυτά, η Candice Huffine, πόζαρε πρόσφατα στο θρυλικό ημερολόγιο Pirelli), ενώ νωρίτερα φέτος ξέσπασε σάλος όταν μια πελάτισσα παρατήρησε ότι οι πλαστικές κούκλες στο κατάστημα Primark είναι τόσο αδύνατες που φαίνονται τα πλευρά τους.

 

 

πηγή: Περιοδικό “Κ”



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!