Δέκα μπαρ που θα περάσεις καλά και μόνος

Θέλεις να βγείς και να περάσεις καλά αλλα δεν έχεις παρέα; Εδώ περνάς και μόνος/η σου καλά όπως έλεγε και το γνωστό Βανδοχιτ της περασμένης δεκαετίας.


Ο ένας κολλητός δεν μπορεί, ο άλλος έχει κανονίσει, ο τρίτος βαριέται. Δεν είναι λόγος αυτός για να μείνεις μέσα. Υπάρχουν μέρη που αν πας και κάτσεις μόνος στην μπάρα μπορεί να σε κοιτάνε περίεργα, υπάρχουν όμως και άλλα που δεν τρέχει και τίποτα. Τα παλιά τα χρόνια τα μπαρ αυτά τα λέγανε εναλλακτικά, εμείς σήμερα ας τα πούμε άνετα. Έξτρα πλεονέκτημα ότι δεν απέχουν και πολύ μεταξύ τους.

Δες τις δέκα καλύτερες προτάσεις γιατί #cuttypaizei στην Αθήνα.

Blackbird (Κλεισόβης 5, Κάνιγγος). Εντυπωσιακά γκράφιτι, μπορείς να κάτσεις και έξω στη μικρή στοά, μέσα το σκηνικό θα σου θυμίσει πάρτι με κασέτες στα 80s με Cure, Class, Stranglers κ.λπ.

Boiler (Βλαχάβα 9, Μοναστηράκι). Σε ένα πολύ ωραίο νεοκλασικό, με πολύ ωραία διακόσμηση. Σκέψου ότι έχει παίξει και ο Πουλικάκος εδώ.

Faust (Καλαμιώτου 11, πλ. Αγ. Ειρήνης). Θεατρικό, ακομπλεξάριστο περιβάλλον, μπορεί να πετύχεις κανένα live, στα indie να χορέψεις.

Hoxton (Βουτάδων 42, Γκάζι). Με τα χρόνια έγινε κλασικό, αν βρεις τραπεζάκι έξω θα έχεις θέα όλη την πλατεία, αν στριμωχτείς μέσα θα πιάσεις και την κουβέντα. Μουσικές από ευρύτερο ροκ, του παρελθόντος αλλά και του μέλλοντός μας.

Six D.o.g.s (Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι). Τελευταία και ιδίως στα πάρτι ο μέσος όρος ηλικίας είναι πιο χαμηλός, αλλά μπορείς άνετα να κάτσεις στο όρθιο ή σε πάσο απ’ έξω.

Τρανζίστορ (Πρωτογένους 10, Ψυρρή). Μουσικές από 60s, 70s, 80s μέχρι και σήμερα, αν βρεις πολύ κόσμο άραξε με το που μπαίνεις δεξιά, στις σκάλες για τον πάνω όροφο.

Teddy Boy (Τάκη 18, Ψυρρή). Αν πάει 2 τη νύχτα και δεν έχει πολύ κόσμο είναι επειδή είναι νωρίς. Το Teddy Boy είναι after, είναι γκοθ, μπορείς να κάτσεις κι απ’ έξω, μπορεί να σε ψήσει να φοράς μαύρα.

The Dude Bar (Καλαμιώτου 14, πλ. Αγ. Ειρήνης). Όνομα και πράγμα, μπορεί πράγματι να γίνει ο κολλητός σου, είτε κάτσεις μέσα στο στριμωξίδι είτε έξω που είναι πιο χαλαρά. Θα ακούσεις και Ramones.

The Bank Job (Κολοκοτρώνη 13, πλ. Καρύτση). Ατμοσφαιρικό, θα κάτσεις στην μπάρα και θα νομίζεις ότι παίζεις σε ταινία. Τι θα έλεγε ο πρωταγωνιστής στη διπλανή άγνωστη για να της πιάσει κουβέντα;

Τραλαλά (Ασκληπιού 45, Εξάρχεια). Η μπάρα του τους χωράει όλους, κλασικό εξαρχειώτικο μπαράκι, με μουσικές που εναλλάσσονται ανάλογα με τον κόσμο αλλά κινούνται πάντα στο ύφος της γειτονιάς.

 

Για περισσότερα urban adventures μπες στο urbanadventures.gr



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!