Χριστιάνα Κεφαλούδη – Μηλιώνη: Η Ελληνίδα που με την ”Εσωτερική Αρχιτεκτονική Χώρων” κατακτά την αγορά της Κύπρου

Είναι φίλη μου και δεν θα μπορούσα να μην της έκανα μια μικρή ανάκριση αφού τα τελευταία χρόνια έχει δουλέψει πολύ και έχει καταξιωθεί στο χώρο που λέγεται Εσωτερική Αρχιτεκτονική Χώρων. Δεν θα μπορούσαμε λοιπόν να μην μάθουμε τα μυστικά της αλλά και τα επόμενα όνειρα της !!


Είναι μια γυναίκα που μπορεί να πετύχει τα όνειρα της όπως ακριβώς είναι.

Είναι φίλη μου και δεν θα μπορούσα να μην της έκανα μια μικρή ανάκριση αφού τα τελευταία χρόνια έχει δουλέψει πολύ και έχει καταξιωθεί στο χώρο που λέγεται Εσωτερική Αρχιτεκτονική Χώρων. Δεν θα μπορούσαμε λοιπόν να μην μάθουμε τα μυστικά της αλλά και τα επόμενα όνειρα της !!


H Χριστιάνα Κεφαλούδη -Μηλιώνη είναι η γυναίκα που μπορεί κάποιος άνετα να πει πως μπήκε στον χώρο των αντρών και τα κατάφερε. Κέρδισε την εμπιστοσύνη τους, την εκτίμηση τους και κατάφερε να εδραιωθεί σε ένα χώρο που ναι μεν πολλές γυναίκες χωρούν, αλλά λίγες κυριαρχούν.
Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Κολέγιο και πήρε το πρώτο της πτυχίο,συνέχισε τις σπουδές της σε αυτό που αγαπούσε πολύ. Την διακόσμηση και εσωτερική αρχιτεκτονική χώρων τελειώνοντας και αυτό το πτυχίο με άριστα.


Εργαζόταν ήδη από τα 20 χρόνια της σπουδάζοντας ταυτόχρονα, στο γραφείο μελετών και κατασκευών του πατέρα της, το πρώτο στην Ελλάδα που ειδικεύτηκε σε αυτόν τον τομέα. Κατά συνέπεια δεν άργησε να γίνει ο Διάδοχος.

Πέρασε δια πυρός και σιδήρου για να οριστεί διάδοχος κι θεωρεί η ίδια ότι επάξια κρατάει τα σκήπτρα!
Συνέχισε το έργο που είχε αρχίσει ο πατέρας της από το 1969 ανακαινίζοντας καταστήματα, γραφεία, περίπτερα εκθέσεων και σπίτια αφού ήταν από τους πρώτους που κυριάρχησε στον χώρο.
Το ABART INTERIOR DESIGN το γραφείο πια με την πολυετή πείρα και την υπέροχη πελατεία ήταν πια δικό της. Εν μέσω κρίσης αποφάσισε να δραστηριοποιηθεί στην Κύπρο που είναι μια αγορά γεμάτη προοπτικές και ευκαιρίες στον κατασκευαστικό τομέα.


Αναλαμβάνει λοιπόν την ανακαίνιση ενός μεγάλου κτιρίου και κατά συνεπεία ενός πολύ αξιόλογου πελάτη στην Κύπρο, ο οποίος μάλιστα την καθιστά υπεύθυνη, για τις μεγάλες αλλαγές που θέλει και σε ένα ξενοδοχείο της πόλης μετατρέποντας το σε boutique hotel.

Η γυναικεία επιχειρηματικότητα μαζί με την δυναμική της είναι κάτι που την ενθουσιάζει και φυσικά ως θηλυκό λατρεύει την σκέψη ότι μια γυναίκα όλα μπορεί να τα καταφέρει αρκεί να το θέλει.

Μίνι Συνέντευξη

Πως αποφάσισες να ασχοληθείς με όλο αυτό; Μόνο γιατί το αγαπάς;

Σε μια οικογένεια γεμάτη αγάπη και δημιουργικότητα με ιδιαίτερες καλλιτεχνικές ευαισθησίες και φυσικά με θαυμασμό στον μπαμπά, με έκανε ‘’αυτοκόλλητη’’ δίπλα του, αποτελώντας την πυξίδα μου σε αυτό το μεγάλο ταξίδι της επαγγελματικής μου σταδιοδρομίας. Μια μεγάλη πρόκληση μ΄έκανε να λάβω την πιο σημαντική απόφαση της ζωής μου. Να μάθω τέλεια τη δουλειά και ύστερα να τον ξεπεράσω.


Ανδροκρατούμενος ο χώρος. Φοβήθηκες να τον αντιμετωπίσεις; Τι πιστεύεις ότι σε έκανε αυτό που είσαι σήμερα;

Από μικρή μ’ έριχνε στα δύσκολα αυτής της ‘’ανδροκρατούμενης’’ κατηγορίας επιχειρήσεων της αρχιτεκτονικής σχεδίασης εσωτερικών κι εξωτερικών χώρων, οπότε καταλαβαίνεις έχω μάθει να μην φοβάμαι. . Μου μετέδωσε πλήρως το μήνυμα πως η ζωή δε θα μου χαριστεί, όπως και καμία δουλειά που θα αναλάβω την ευθύνη της και κανένας πελάτης. Έπρεπε να μάθω να τα βγάζω πέρα στα δύσκολα αλλά το βασικότερο στα αδιέξοδα. Αυτή η στάση του μ’έκανε εφευρετική, όταν το απαιτούσαν οι περιστάσεις και δεν ήταν λίγες αυτές οι φορές. Το αποτέλεσμα είναι πάντα αυτό που μας κρίνει.

Πως αποφάσισες να πάρεις την απόφαση να μετακομίσεις στην Κύπρο; Όπως όλα δείχνουν αποκτάς δύναμη και κύρος με την δουλειά σου και σε εμπιστεύονται πολλοί πελάτες; Ποια είναι η έμπνευση της τόλμης να το κάνεις;

Καταρχήν ήταν μεγάλη ευκαιρία από τον πελάτη μου δίνοντας μου την αφορμή. Χαίρομαι που με υποστηρίζει ο κόσμος, έρχονται στο γραφείο μου για προτάσεις και όπως όλα δείχνουν θα κάνουμε σαν γραφείο πολλά νέα πράγματα στην Κύπρο που δεν σου κρύβω ότι αγαπώ σαν χώρα πολύ και ιδιαίτερα τους ανθρώπους της. Η έμπνευση μου και ο άνθρωπος που με αντέχει σε όλα είναι ο άντρας μου ο Χάρης Μηλιώνης, Μου δίνει ηρεμία, γαλήνη υποστήριξη απόλυτη διαχείριση σε όλα και φυσικά ενέργεια. Είναι σύμμαχος φίλος και πολύ καλός σύζυγος.
Χριστιάνα μου σε ευχαριστούμε πολύ για τον χρόνο σου και την αγάπη σου και ευχόμαστε να αλλάξουν όλα .. από κτίρια μέχρι και ζωές άλλωστε έχεις αποδείξει ότι όποιος σε εμπιστεύεται κάνει ωραίες αλλαγές!!


Τα στοιχεία του γραφείου της για οποιαδήποτε πληροφορία και ιδέα χρειαστείτε είναι
+30 6936 315 616
+357 99285278
ΛΕΜΕΣΟΣ: ΑΓ. ΦΥΛΑΞΕΩΣ & Ζ. ΡΟΣΣΙΔΗ 2 – 3082
ΑΘΗΝΑ : ΠΛΕΙΑΔΩΝ 10 ΑΛΙΜΟΣ – 174 56
Email: abart.kefaloudi@gmail.com
Site : www.abart-design.comΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!