Χρυσές Σφαίρες: οι πιο δυνατές υποψηφιότητες για το 2015

Την Κυριακή 11/1 στις 02:00 τα ξημερώματα συντελείται ακόμη μία σκληρή αναμέτρηση.


Οι Τίνα Φέι και Έιμι Πόλερ που παρουσιάζουν και φέτος την τελετή απονομής, θεωρούνται ένα επιτυχημένο, απολαυστικό δίδυμο. Οι υποψηφιότητες φέτος είναι ενδιαφέρουσες καθώς κονταροχτυπιούνται παλιοί γνώριμοι του θεσμού με νέες αλλά δυνατές υποψηφιότητες.

Δείτε αναλυτικά όλες τις υποψηφιότητες ΕΔΩ

Μπένεντικτ Κάμπερμπατς και Έντι Ρέιντμεν, ή Άλαν Τούρινγκ vs Στίβεν Χόκινγκ, δύο «επιστήμονες» που κονταροχτυπιούνται για μια…Χρυσή Σφαίρα! Ο πρώτος υποδύεται τον μαθηματικό Άλαν Τούρινγκ (διαβάστε περισσότερα για την ταινία Το Παιχνίδι της Μίμησης που προβάλλεται ήδη στις αίθουσες ΕΔΩ) και είναι εξαιρετικά ανερχόμενος, με επιτυχίες τόσο στον κινηματογράφο όσο και στην τηλεόραση αλλά και στο θέατρο. Ο δεύτερος υποδύεται τον γνωστό θεωρητικό φυσικό Στίβεν Χόκινγκ, ο οποίος ασχολείται σθεναρά με την επιστήμη παρότι είναι σχεδόν εξ ολοκλήρου παράλυτος και επικοινωνεί μέσω συσκευής παραγωγής ομιλίας.

Δεν ξεχνάμε τους συνυποψήφιους Στιβ Καρέλ, σε έναν ρόλο πολύ μακριά από τους κωμικούς στους οποίους μας έχει συνηθίσει – μιλάμε για το Foxcatcher – , τον Τζέικ Τζίλενχαλ, που είναι υποψήφιος για το Nightcrawler, ως αιμοδιψής, δημοσιογράφος που κυνηγά τη δόξα και το χρήμα, μαγνητοσκοπώντας τρακαρίσματα, φόνους και ό,τι περιλαμβάνει αίμα…

Ο ηθοποιός με το παράξενο όνομα Ντέιβιντ Ογιελόβο, είναι υποψήφιος για το Selma, μια ταινία για την καμπάνια του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, σχετικά με το καθολικό δικαίωμα ψήφου, ένα οδοιπορικό από τη Selma ως την Alabama του 1965.

Εκτός υποψηφιοτήτων έμεινε ο Μάθιου ΜακΚόναχι (Interstellar) αλλά και ο νικητής των Καννών, Τίμοθι Σπολ που έδωσε ερμηνεία ζωής στη βιογραφία «Ο Κύριος Τέρνερ» του Μάικ Λι.
Τι να κάνουμε όμως, κάποιοι έπρεπε να μείνουν απ’ έξω…

Οι γυναίκες…

Στην πεντάδα των γυναικών που είναι υποψήφιες για Χρυσή Σφαίρα Α’ Γυναικείου Ρόλου σε δράμα, ποζάρουν τόσο η Τζούλιαν Μουρ (ανεμενόμενο) όσο και η Ρις Γουίδερσπουν, που προσπαθεί διακαώς να ξεχωρίσει και τα κατάφερε με την Άγρια (διαβάστε περισσότερα).
Στην πεντάδα και κάποια που δεν περιμέναμε: η Τζένιφερ Άνιστον, για την ταινία Cake (διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ)!

Η Ρόζαμουντ Πάικ ήταν αναμενόμενο να έχει μία υποψηφιότητα έχοντας υποδυθεί την περίεργη πρωταγωνίστρια της ταινίας του Ντέιβιντ Φίντσερ, «Το Κορίτσι που εξαφανίστηκε».
Η Φελίσιτι Τζόουνς είναι μία από τις υποψήφιες για Χρυσή Σφαίρα για τη συμμετοχή της στη «Θεωρία των Πάντων».

Αντιφατικές οι υποψηφιότητες της κατηγορίας Α΄ Γυναικείου Ρόλου σε Μιούζικαλ ή Κωμωδία

Από τη μία, το κορίτσι που πρωτογνωρίσαμε, όταν προτάθηκε για Όσκαρ, για τα «Μυθικά Πλάσματα του Νότου» Κουεβανζέν Ουαλίς, που τώρα είναι υποψήφια για την Annie, ενώ δίπλα της, συνυποψήφια θα δούμε την Έλεν Μίρεν, για το «Ένα ταξίδι 30,5 μίλια μακριά».

Η Έμιλι Μπλαντ είναι υποψήφια για το μιούζικαλ που ήδη προβάλλεται και στις ελληνικές αίθουσες «Τα Μυστικά του Δάσους», ενώ καθόλου ευκαταφρόνητη δεν είναι η υποψηφιότητα της εξαιρετικά ταλαντούχας Έιμι Άνταμς, που, μάλλον αδικημένη είναι ως τώρα αναφορικά με τα βραβεία. Αφού δε κατάφερε – αν και το άξιζε- να κερδίσει το Όσκαρ για τον ρόλο της στον Οδηγό Διαπλοκής, τώρα είναι υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα για τα Μεγάλα Μάτια του Τιμ Μπάρτον.

Η Τζούλιαν Μουρ είναι και σε αυτήν την κατηγορία υποψήφια για τη συμμετοχή της στο Maps to the Stars.

Τι ξεχωρίζει σχετικά με τις τηλεοπτικές σειρές;

Το «The Affair», νέα δραματική σειρά, που κατάφερε να κερδίσει το κοινό, παρουσιάζοντας την παράνομη σχέση ενός ζευγαριού, από την πλευρά του άνδρα και της γυναίκας που συμμετέχουν σε αυτήν (διαβάστε περισσότερα). Το Downton Abbey κατάφερε να είναι ξανά υποψήφιο για Χρυσή Σφαίρα καλύτερης δραματικής σειράς, παρά την “κοιλιά” του 4ου κύκλου! Ο 5ος το ξελάσπωσε! (διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ).
Φυσικά το Game of Thrones είναι ξανά υποψήφιο και μάλλον φαβορί στην ίδια κατηγορία…όπως και το House of Cards, τον καινούριο κύκλο του οποίου περιμένουμε μέσα στο 2015 (διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ).

Στις καλύτερες κωμικές σειρές επικρατούν τα Girls (4 κύκλοι) και Orange is the New Black.

Για τη Χρυσή Σφαίρα καλύτερου ηθοποιού δραματικής σειράς φαβορί είναι ο Κέβιν Σπέισι του House of Cards αλλά δυνατές είναι και οι υποψηφιότητες των Τζέιμς Σπέιντερ για το The Blacklist και Ντόμινικ Ουέστ για το The Affair.
Όσο για την αντίστοιχη κατηγορία Καλύτερης Ηθοποιού, η Κλερ Ντέινς του ανανεωμένου Homeland φιγουράρει και πάλι ως επικρατέστερη, μαζί με την Ρόμπιν Ράιτ για το House of Cards…

Τα Novacinema στρώνουν κόκκινο χαλί για τις Χρυσές Σφαίρες

Η 72η τελετή απονομής, μεταδίδεται ζωντανά και αποκλειστικά στα κινηματογραφικά κανάλια της Νοva, την Κυριακή 11 Ιανουαρίου στις 02:00, ξημερώματα Δευτέρας, στα συνδρομητικά Novacinema 1 και Novacinema 1 HD. Η τελετή απονομής των Βραβείων Χρυσών Σφαιρών, θα προβληθεί και σε μαγνητοσκόπηση, με ελληνικούς υποτίτλους ,από τα κινηματογραφικά κανάλια της Nova, τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου στις 21:00, ενώ θα είναι διαθέσιμη και σε laptop, smartphone και tablet, μέσω της βραβευμένης πρωτοποριακής υπηρεσίας Nova GO



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!