Αποκλειστικά/ Αλέξανδρος Πετρίδης: ”Δεν υπάρχουν πια μεγάλα και μικρά κανάλια, αλλά μεγάλοι και μικροί παρουσιαστές.”


Τον ξέρουν όλοι. Κάποιοι καλά, κάποιοι όχι. Τον συμπαθούν ορισμένοι γιατί όπως λέει και ο ίδιος είναι αυθεντικός.

Είναι ο Αλέξανδρος Πετρίδης σε μια εξομολόγηση όπως δεν έχει κάνει ποτέ. Είναι αληθινός, γεμάτος ενέργεια, δύναμη αυτοπεποίθηση λατρεύει την οικογένεια και γεμάτος αισιοδοξία τολμάει να κάνει τα πάντα.

Γνωρίστε τον Αλέξανδρο αυτόν που κρατάει ακόμα εκείνη την παιδικότητα που δεν έφυγε ποτέ από μέσα του !!

Αλέξανδρε Πετρίδη. Θέλω να μου μιλήσεις για τον μικρό Αλέξανδρο. Να τον γνωρίσει ο κόσμος.

Δηλαδή αυτόν που έχεις και τώρα απέναντί σου, γιατί δεν έχει μεγαλώσει. Κάνω με τον ίδιο ενθουσιασμό και με τα ίδια λάθη, ότι έκανα και μικρός. Είμαι τελειομανής και εγωιστής με τη δουλειά μου και με ότι καταπιάνομαι.

Τι σπούδασες;
Τελείωσα λογιστική και Μάρκετιγκ Οικονομία και Διοίκηση.
Όταν ξεκίνησα να σπουδάζω, την πρώτη φορά που πήγα στο ιδιωτικό κολλέγιο, μου είπε ο πατέρας μου. «Αφού είσαι στο Πανεπιστήμιο, τι το θες και το ιδιωτικό αγγλικό κολλέγιο; Για να δίνουμε ένα χιλιάρικο κάθε μήνα;»
Πήρα και μπάτσελορ και μάστερ.
Για πέντε χρόνια λοιπόν, δεν πληρώσαμε παρά το πρώτο τρίμηνο. Ήμουν στο 19,7 ή 19,8.

Θέλεις να διαφέρεις;
Ναι. Έχουμε δική μας επιχείρηση, συνεργείο και δουλειά, κι εκεί δουλεύουν και τ’ αδέλφια μου και τ’ ανίψια μου. Ο πατέρας μου, μου έλεγε να πάω να βοηθήσω και δεν πήγαινα. Δυο Σαββατοκύριακα που πήγα, γύρισε και μου είπε να μην ξαναπάω, γιατί ξόδευα πολύ απορρυπαντικό πλένοντας τα χέρια μου μετά από κάθε βίδα που έπιανα.

Ξεκίνησες λοιπόν μια διαφορετική ζωή.
Ξεκίνησα την ζωή που ήθελα να κάνω, πιο καλλιτεχνική με αυτό που ήθελα. Στην τηλεόραση μπήκα ξώφαλτσα.

Δεν την είχα ποτέ στο μυαλό μου.

Πιστεύεις στο Κάρμα;

Ναι και πιστεύω ότι ο κάθε άνθρωπος, αυτό που έχει να κάνει στη ζωή του, είτε θετικό, είτε αρνητικό, δεν μπορεί να το αποφύγει. Κάποια στιγμή θα βγει μπροστά του. Δεν κυνηγάω γενικά τίποτα, γιατί πιστεύω ότι αν κάτι μου ανήκει, κάποια στιγμή θα έρθει στα χέρια μου. Αν το κυνηγάς πολύ, όλο θα σου ξεγλιστράει. Το ίδιο ισχύει και στα προσωπικά μου. Έχω καθημερινά πολλές προτάσεις για σεξ, αλλά τώρα που μιλάμε είμαι μόνος. Είμαι δύσκολος και δεν κυνηγάω. Θέλω να έρθει αυτό το κάτι που με το που θα το δω θα πω «Δε με νοιάζει από πού είναι. Από τον Άρη; Θα πάω εκεί να ζήσω».

Η τηλεόραση πώς μπήκε στη ζωή σου;

Από έναν πολύ καλό μου φίλο, τον Σπύρο Μπιμπίλα, ο οποίος και μου πρότεινε να πάω σε ένα κάστινγκ. Και πήγα. Μετά από το κολέγιο, με στείλανε σε ένα μεγάλο λογιστικό γραφείο που είχε και τα λογιστικά του Μάκη Τσέλιου. Είχε φύγει τότε από τη ζωή ο Μπίλλυ Μπο και ο Τσέλιος έπρεπε να κλείσει τις υποθέσεις. Επειδή ήμουν γρήγορος στον υπολογιστή, με στείλανε να βοηθήσω. Όταν άνοιξε την πόρτα ο Τσέλιος μου είπε «Περιμένω έναν λογιστή».
«Εγώ είμαι» του απάντησα.
«Βρε αγόρι μου, λογιστή θέλουμε».

«Λογιστή έχετε κύριε Τσέλιο» του απάντησα
«Είσαι και θρασύς» μου είπε, με γέλιο βέβαια και με την καλή έννοια.


Είσαι παρεξηγημένος. Υπάρχουν άνθρωποι που σε αγαπάνε πολύ και κάποιοι άλλοι δεν σε χωνεύουν. Μέση κατάσταση δεν υπάρχει. Αλλά βλέπω ότι και στη ζωή σου είσαι απόλυτος.

Ναι, γιατί όλοι οι μεγάλοι άνθρωποι στον κόσμο, δεν ζήσανε ποτέ στο κέντρο. Ζήσανε ή στην αρχή, ή στην κορυφή. Αλλά κι εμένα μου αρέσει, ή να μην με αγαπάνε καθόλου, ή να παθιάζονται μαζί μου. Δεν προσπαθώ να αλλάξω τη γνώμη τους. Δέχομαι να πει κάποιος ότι δεν με βλέπει, γιατί βαριέται. Αλλά δεν μπορεί να πει κάποιος ότι δεν κάνω καλά αυτό που κάνω τόσα χρόνια. Μπορεί κάποιος άλλος να πει ότι δεν είμαι του γούστου του. Αλλά δεν μπορεί να πει ότι δεν είμαι όμορφος, αλλά χάλια.

Αυτό λέγεται αυτοπεποίθηση. Την έχεις;
Πολύ και μπορώ να καταφέρω και τα πιο δύσκολα, αρκεί να το θέλω. Αυτό δεν σημαίνει ότι είμαι κάποιος , αλλά σημαίνει ότι αυτά που κατέχω, τα κατέχω καλά.

Το «παρεξηγημένος» πώς το άλλαξες;
Με την πορεία και χωρίς γλείψιμο, γιατί δεν γλείφω. Οι τραγουδιστές που τώρα είναι στα πρώτα κέντρα, κάποτε με γλείφανε για να βγουν. Επειδή εγώ όμως δεν τους έγλειψα, το ξεχάσανε και δεν το αναφέρουν. Δεν είμαι γιος του τάδε, είκοσι χρόνια δεν βρέθηκα σε κρεβάτια και κότερα αλλά παρέμεινα σε αυτό που έκανα με ακρίβεια, αλήθεια και ντομπροσύνη. Κι αυτό έκανε τον κόσμο να με αγαπήσει. Χορηγοί που πηγαίνανε στα μεγάλα κανάλια, τώρα μου λένε πως μπαίνουν σε μένα, αλλά όχι στην Ελένη. Μου αρέσει να πηγαίνω κάπου και να συναντώ ανθρώπους που είναι διστακτικοί, ελάχιστοι πλέον και μόλις με δούνε από κοντά λένε στους φίλους μου πως είμαι άλλος άνθρωπος. «Ο ίδιος είναι» του απαντάνε.

Μου αρέσει αυτό, να αλλάζει ο κόσμος γνώμη.
Δεν μου αρέσει το σύστημα να μου περνάει πράγματα. Είμαι ατίθασος.

Θέλω να μου πεις για την εκπομπή, για την ομάδα, αλλά μ’ ενδιαφέρει και ο Αλέξανδρος της τηλεόρασης.

Η Μενεγάκη, παίζει τρεις ώρες την ημέρα, από Δευτέρα ως Παρασκευή. Παίζω είκοσι φορές, στα κανάλια που αναμεταδίδομαι επί μια ώρα, άρα 20 ώρες τη μέρα, επί 7 μέρες την εβδομάδα. Αν τις αθροίσεις λοιπόν έχω περισσότερα ένσημα στην τηλεόραση.

Αυτούς λοιπόν τους πέταξε το ίδιο το σύστημα, τώρα είναι χωρίς δουλειά και παίρνουν τηλέφωνο για δανεικά. Υπήρξε παρουσιαστής, με μεσημεριανή εκπομπή δυο χρόνια πριν που δεν δέχθηκε να μου κάνει αφιέρωμα στην εκπομπή του , γιατί, όπως είπε, αν καθόμουν απέναντί του, λόγω του έντονου λόγου και της παρουσία μου, αν με έβλεπε ο παραγωγός, θα έχανε τη δουλειά του, αλλά μου ζήτησε να του κάνω δωρεάν τη δήλωσή του και να του δώσω και 250 ευρώ δανεικά.
Του την έκανα, αλλά δεν του έδωσα τα χρήματα, γιατί ξέρω ότι είναι δανεικά και αγύριστα. Όπως κάποιος που μου έδινε ο πατέρας του 500.000 δραχμές για να παίζω το video clip του, όταν κανένας δεν τον έπαιζε και τώρα που είναι πρώτη φίρμα στα μαγαζιά της παραλιακής και όχι μόνο, δεν το αναγνωρίζει.


Το έχει ξεχάσει. Θα βγει όμως το βιβλίο μου, με τα ραβασάκια, τις φωτογραφίες και τα μηνύματα με το «Πόσο σ’ αγαπώ» και «Να έρθω να κοιμηθώ σπίτι σου;» Έχω φιλοξενήσει μεγάλη τραγουδίστρια που τώρα έχει και παιδί που όταν την χτύπησε ο άντρας της, στο δικό μου σπίτι κρύφτηκε. Αλλά δεν βγήκε να πει κάτι τώρα που είναι πρώτη φίρμα.

Θυμάμαι παρουσιάστριες που πήγαινα καλεσμένος, να λένε για την τάδε ή την δείνα ότι είναι ηλίθια και δεν την θέλανε στην εκπομπή, σήμερα αγκαλιάζονται στο Instagram και λένε πως είναι το καλύτερο παιδί της τηλεόρασης. Εμένα να ρωτήσουν ποια είναι τα καλά παιδιά της τηλεόρασης, ποιοι έχουν πάει με ποιους για καριέρες.

Έχεις μεγαλώσει με αρχές στην οικογένεια σου;
Είμαι πολύ της οικογένειας και αγαπώ τ’ αδέλφια και τ’ ανίψια μου. Κάποτε είχε γραφτεί ότι είχα ένα παιδί και το έκρυβα. Κι αυτό γιατί τα έπαιρνα Σαββατοκύριακα σπίτι μου.

Αυτό δείχνει ότι σου είχαν εμπιστοσύνη οι δικοί σου.
Ναι, γιατί στα είκοσι αυτά χρόνια δεν έδωσα δείγματα μπλεξίματος και ξέρανε ότι αυτό που έκανα, το έκανα καλά και χωρίς προσποίηση.

Πώς απέφυγες να λοξοδρομήσεις η να κάνεις καταχρήσεις;
Δεν μου άρεσαν ποτέ τα άλλα μονοπάτια. Δεν έχω καπνίσει ποτέ, γιατί δεν μου άρεσε. Ότι δεν μου άρεσε, ούτε η παρέα μπορούσε να με πείσει να το κάνω. Θυμάμαι σε πάρτι που μαζί με το γλυκό, κερνούσαν και κόκα. Πήρα το γλυκάκι, αλλά είπα να δώσουν την κόκα στον φίλο που έκανε διπλή δόση

Δεν με ενοχλούσε να το κάνουν οι άλλοι, δεν ήμουν ο κομπλεξικός, ούτε φώναζα που το κάνανε.
Μου προτάθηκε να μπω και σε ένα ριάλιτι τηλεπαιχνίδι, κι ενώ ήμουν ο δημοφιλέστερος, δεν μπήκα γιατί δεν με ήθελε αυτός που έπαιρνε τις τελικές αποφάσεις. Ρώτησα το όνομά του, και διαπίστωσα μπαίνοντας στο facebook, για να δω ποιος είναι, ότι ήταν κάποιος που μου έστελνε κατεβατά με μηνύματα και φωτογραφίες καταλαβαίνεις γιατί;;;


Η τηλεόραση πως πιστεύεις πως είναι τώρα;

Μεγάλα ονόματα αυτή τη στιγμή ξεφτιλίζονται. Υπήρξαν παρουσιάστριες που τους έλεγες κάποια ονόματα και απαντούσαν «Εγώ με αυτό το σούργελο; Ποτέ». Αλλά, επειδή αυτό το σούργελο βρέθηκε σε κάποια θέση, όλοι ξαφνικά αγαπιούνται. Κι όταν είσαι νέος, καλό είναι να πηγαίνεις. Αλλά, όταν έχεις κάνει καριέρα, δεν πρέπει να ξεφτιλίζεις το όνομά σου για λίγα ευρώ παραπάνω.

Ποιο είναι ένα μεγάλο σου όνειρο;

Για μένα δεν υπάρχουν πια μεγάλα και μικρά κανάλια, αλλά μεγάλοι και μικροί παρουσιαστές. Υπάρχουν παρουσιαστές σε μικρά κανάλια που πάνε μια χαρά με τα νούμερα τηλεθέασης και άλλοι, σε μεγάλα κανάλια που πατώνουν, τους κόβουν τις εκπομπές και ξεφτιλίζονται.

Υπάρχει παρουσιαστής που έχει αλλάξει 6 εκπομπές μέσα σε ενάμισι χρόνο και πολύ γνωστή παρουσιάστρια που της κόψανε την εκπομπή την δεύτερη Κυριακή.

Θα ήθελα λοιπόν να κάνω μια συμφωνία. Να κάνω μια παραγωγή σε ένα «μεγάλο» κανάλι, ή να την φτιάξουν εκείνοι και να την παρουσιάσω, κι αν στο τέλος του εξαμήνου ή του τριμήνου δεν φέρει την τηλεθέαση και τα λεφτά που θα έχω υπογράψει, θα πουλήσω ένα σπίτι για να πληρώσω την παραγωγή. Για να τους αποδείξω ότι τα ίδια και τα ίδια πρόσωπα, τους έχουν κλείσει τα κανάλια. Αυτό είναι το όνειρό μου, γιατί ξέρω πολύ καλά τον κόσμο.

Όνειρο ζωής; Οικογένεια; Έρωτας;

Ο έρωτας είναι πολύ βασικό πράγμα. Δεν μπορώ να ζήσω χωρίς έρωτα και το καταλαβαίνουν όλοι όταν είμαι ερωτευμένος. Ερωτεύομαι αληθινά και κρατάω τις σχέσεις μου για αρκετό καιρό κι αν τελειώσει, εξακολουθώ να στηρίζω τον άνθρωπο που έχουμε αγαπηθεί. Γιατί, αν έχεις ζήσει κάποια πράγματα με κάποιον και δεν σου κάνει κάτι πάρα πολύ κακό, δεν πρέπει να γίνεσαι εχθρός και να μην μιλάς.

Εσένα σε στηρίζουν και σε αγαπάνε;
Με αγαπάνε, αλλά στις σχέσεις μου θέλω να είμαι ο πάτερ φαμίλιας. Να είμαι ο δυνατός στη σχέση. Κάτι πιο δυνατό από εμένα δεν με ελκύει. Γι’ αυτό και κάποιοι που νομίζουν ότι θα με κερδίσουν με λεφτά, τους λέω να πάρουν τα λεφτά τους και να φύγουν γιατί κοιτάω πολύ την εμφάνιση. Μπορεί να μην έχεις να φας, αλλά να έχεις αυτό το κάτι.

Δεν σ’ ενδιέφεραν ποτέ τα λεφτά;
Μ’ ενδιαφέρουν για να ζω όμορφα και περισσότερο για να βοηθάω τους δικούς μου ανθρώπους. Αλλά δεν θα ξεπουληθώ για να κάνω πολλά λεφτά. Θα μπορούσα να μένω ας πούμε στη Γλυφάδα. Αλλά αν μένεις στην Γλυφάδα και δεν δουλεύεις; Ε;; (γέλια πολλά)

Βέβαια, πάντα το prestige για μένα ήταν σημαντικό. Μάλωνα πολύ με τον πατέρα μου, γιατί χαλούσα πολλά χρήματα για αυτοκίνητα.
Η προσωπικότητα δεν είναι μόνο πού είσαι, αλλά ποιος είσαι. Δεν σε κάνει το μεγάλο κανάλι προσωπικότητα. Γιατί αν είσαι δευτεράντζα θα παραμείνεις όπου κι αν είσαι..


Πόσο ακριβά πλήρωσες την αξιοπρέπεια;
Πολύ ακριβά. Αυτή τη στιγμή θα μπορούσα να κάνω το πρωινό μου, αλλά δεν έγινε γιατί δεν έκανα αυτά που θέλανε και μετά από χρόνια, θα τα πω και δεν ξέρω πώς θα ακουστεί, αλλά είμαι χαρούμενος που πολύς κόσμος της τηλεόρασης πεινάει και παρουσιαστές αναγκάζονται να δουλέψουν με 200 και 300 ευρώ. Σαν άνθρωπος λυπάμαι, αλλά χαίρομαι γιατί καβάλησαν τα καλάμια, ζητούσαν υπέρογκα ποσά και κάποια στιγμή αυτός ο χώρος έπρεπε να καθαρίσει.

Δεν είναι θέμα ηλικίας και 70 χρονών μπορείς να κάνεις τηλεόραση, αλλά βλέπεις ότι ο κόσμος δεν θέλει πια την ίδια, προσποιητή φάτσα.
Υπήρχαν εκπομπές που πήγαινα καλεσμένος, κι έβλεπες την παρουσιάστρια να κάθεται στην καρέκλα και πίσω της να υπάρχουν 4 τσιράκια με ακουστικά και άκουγες να τις λένε τι να πουν και πότε. Έτσι γίνεται η καριέρα; Τι είσαι; Ένα φερέφωνο σε μια καρέκλα. Για να είσαι στην τηλεόραση, λες ότι σου λένε. Δεν είσαι ο εαυτός σου και γι’ αυτό δεν είναι πια στην τηλεόραση.

Θέλεις να ερωτευτείς πολύ;
Ναι και να κάνω τρέλες. Όχι κρεβατικές. Αυτές τις κάνω και χωρίς να είμαι ερωτευμένος. Δεν μου λείπει το σεξ.
Θέλεις να αράξεις;
Ναι. Έχω γίνει σπιτόγατος, κι όσο περισσότερο ασχολούμαι με το σπίτι και το φτιάχνω, τόσο πιο σπιτόγατος γίνομαι. Η Βίκη που είναι συνεργάτης μου και στην εκπομπή, είναι η μόνη που με καταλαβαίνει τα τελευταία τριάμισι χρόνια. Όλο μου το είναι το βγάζω στο σπίτι. Την έχω καταβρεί με το ντεκόρ του σπιτιού.
Κοιμάσαι ήσυχος τα βράδια;
Πολύ ήρεμα, με τον αγαπημένο μου Κούκι. Πεθαίνω γι’ αυτό το σκυλί. Σε σημείο που αν την εκάστοτε σχέση μου δεν την αγαπήσει ο Κούκι, δεν θα κοιμηθεί μαζί μου, γιατί ο Κούκι κοιμάται ανάμεσα. Φεύγει μόνο την ώρα που πρέπει.

Τι φοβάσαι;

Τον θάνατο, με την έννοια να μην ταλαιπωρήσω κανέναν από τους δικούς μου και να μην το καταλάβω. Βλέπω γύρω μου ανήμπορους ανθρώπους, στο κρεβάτι και δεν θέλω να φτάσω εκεί, αν το θέλει ο Θεός. Όλοι θα πεθάνουμε, αλλά να φύγουμε ήρεμα. Τελευταία σκέφτομαι, αν πάθω κάτι, μέχρι να το καταλάβουν που δεν θα απαντώ το τηλέφωνο, ο σκύλος μου θα τρελαθεί; Πρόσφατα, πήγα και πρόσθεσα στην διαθήκη μου, πως το σπίτι θα το πάρει αυτός που θα φροντίζει τον Κούκι και θα παρουσιάζεται κάθε μήνα στον δικηγόρο για να διαπιστώνει εκείνος πως ο Κούκι είναι καλά.

Βοηθάς ανθρώπους και πολλοί δεν το γνωρίζουν.
Με κάνει δυνατό. Έξω από ένα φούρνο ας πούμε, αν περιμένει κάποιος, θα ρωτήσω αν θέλει να φάει κάτι. Δίνω και τη ζωή μου .Μη μου το ζητήσεις μόνο. Μη το θεωρείς δεδομένο.
Σε θεώρησαν δεδομένο;
Ναι, γιατί είμαι καλός. Είμαι το καλύτερο θεατρικό έργο του δεδομένου. Αλλά να ξέρουν πως αν έπαιξαν καλά τον ρόλο τους, από κάτω έπαιξα καλύτερα ότι τους πίστεψα. Όταν το καταλάβουν αυτό, έχω φύγει.
Έτσι θα κλείσω την συνέντευξη.

Συνέντευξη στην Άννα Τσιάλτα

Η συνέντευξη έγινε στα στούντιο της εκπομπής του ‘’Μην μου πείς’’ στο High TV Με το υπέροχο ντεκόρ της διακοσμήτριας Βίκυς Μπάδα. Ευχαριστούμε το κανάλι για την υπέροχη φιλοξενία.

Φωτογραφίες – Γιάννης Γκογκόπουλος



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!