Αντίο ΕΡΤ, έρχεται η ΝΕΡΙΤ!

Έμπνευση μηδέν!


Τα καταφέραμε για μία ακόμα φορά να συζητιόμαστε παγκοσμίως (και φυσικά όχι για καλό λόγο). Η ανακοίνωση του κ. Κεδίκογλου για τον ‘’ξαφνικό θάνατο’’ της ΕΡΤ προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι δεν έπρεπε να κλείσει, ενώ κάποιοι άλλοι ότι έπραξαν σωστά.

Πάντως, σε αυτό που συμφωνούν όλοι είναι ότι η ΕΡΤ είχε πρόβλημα. Το ερώτημα που τίθεται είναι αν θα λυθεί το πρόβλημα με αυτό τον τρόπο ή θα μεταφερθεί και στο νέο φορέα. Γιατί οι ίδιοι που διοικούσαν την ΕΡΤ και αποφάσιζαν για το πόσα άτομα θα πάρουν και πόσα λεφτά θα τους δίνουν, ανακοίνωσαν το κλείσιμό της, την απόλυση των εργαζομένων της και θα είναι οι ίδιοι που θα αποφασίσουν ποιους θα προσλάβουν στο νέο φορέα. Άρα; Το πρόβλημα δεν είναι οι εργαζόμενοι αλλά η διοίκηση. Αν δεν αλλάξουν τρόπο σκέψης, τα ίδια προβλήματα θα μεταφερθούν και στο νέο φορέα.

Όσο για το νέο όνομα; ΝΕΡΙΤ!! Νέα Ελληνική Ραδιοφωνία Internet και Τηλεόραση. Η χαμένη αδερφή της Χουρέμ, και πρωτοξάδερφη της Fatmagul θα είναι το νέο δημόσιο κανάλι της χώρας μας. Yunanistan benim Merhaba! (Γεια σου Ελλάδα μου!)

Τα τηλεοπτικά δικαιώματα

Η ΕΡΤ είχε εξασφαλίσει τα δικαιώματα του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών στη Βραζιλία για το φετινό καλοκαίρι και του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014, του Eurobasket του 2013, του Μουντομπάσκετ του 2014, του Champions League της επόμενης τριετίας, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στη Μόσχα, το Παγκόσμιο Κύπελλο Νέων Ποδοσφαίρου στην Τουρκία και τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Formula 1 για δύο χρόνια! Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τα συγκεκριμένα τηλεοπτικά δικαιώματα θα εκχωρηθούν στο υπουργείο Οικονομικών, το οποίο θα παρακρατά το τίμημα πώλησής τους σε ιδιωτικούς σταθμούς προς όφελος του Δημοσίου.

Η ΝΕΡΙΤ θα ξεκινήσει να εκπέμπει το αργότερο μέχρι τέλος Αυγούστου, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

Το τέλος της ΕΡΤ σηματοδοτεί μία νέα εποχή για τα ΜΜΕ της χώρας μας. Καλύτερη; Χειρότερη; Ο χρόνος θα δείξει… Εκεί που θα πρέπει να δοθεί το βάρος είναι όχι τόσο στην απόφαση αλλά στον τρόπο με τον οποίο πάρθηκε και ανακοινώθηκε μία τέτοια απόφαση. Θυμίζοντας μία εποχή που έχω ακούσει, διαβάσει και ευχόμουν να μην ζήσω. What is next;



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!