Συναισθήματα που χρειάζονται όλοι να ζήσουν / Στο Χυτήριο στην Άννα Φράνκ

… Πόσο υπέροχο είναι που κανένας δεν χρειάζεται να περιμένει ούτε μία στιγμή πριν αρχίσει να βελτιώνει τον κόσμο…»


ΑΝΝΑ ΦΡΑΝΚ – ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

σε σκηνοθεσία Βάσιας Παναγοπούλου

Στο Θέατρο ΧΥΤΗΡΙΟ

Ήθελα πολύ καιρό να πάω και τελικά κατάφερα. Ένα έργο συγκλονιστικό.

Ερμηνείες μοναδικές από όλους. Η Άννα η μικρή πρωταγωνίστρια δίνει τον καλύτερο της εαυτό στην σκηνή. Μαγικά τα σκηνικά, οι εικόνες, οι ρόλοι τα κείμενα, η σκηνοθεσία.

Όλοι οι ηθοποιοί δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό βιώνοντας την κάθε λέξη που λένε. Νιώθουν ότι γίνετε πάνω στην σκηνή. Είχα την τύχη να κάθομαι στις πρώτες σειρές και έμαθα πως λέγεται αυτό που λένε ρόλος, να μπαίνει κάποιος στο πετσί του. Μαγικός ο Αλμπέρτο Εσκενάζυ που πραγματικά είχα πολύ καιρό να τον δώ στο θέατρο αλλά πιστεύω πως αποζημιώνει όλο τον κόσμο με αυτή του τη ν συμμετοχή.

Η έκπληξη για μένα ωστόσο ήταν η Κα Τέτα Καμπουρέλλη που πραγματικά δεν περίμενα να είναι τόσο προσηλωμένη στο ρόλο και τόσο πολύ πηγαία να της βγαίνει όλο αυτό που ζούσε στην σκηνή. Ένα ς ίσως ρόλος φτιαγμένος για εκείνη σε ένα σανίδι που πραγματικά θα ζήλευαν πολλοί ηθοποιό.

Όσο για την σκηνοθεσία θέλω να πώ πως υποκλίνομαι και χαίρομαι που βλέπω καταξιωμένους ανθρώπους όπως η Κα Βάσια Παναγοπούλου να μαγεύει τον κόσμο με αυτό το έργο.

Μια ιδέα μια πράξη, μπορούν να γίνουν ένα καλό έργο, για ανθρώπους που θέλουν να περάσουν δύο ώρες μακριά από όλα και να αισθανθούν συναισθήματα που ίσως είχαν ξεχασμένα 

Ανεπιφύλακτα συνιστώ σε όλους να δουν την παράσταση. Θα νιώσουν συναισθήματα που πραγματικά χρειάζονται !! 

Όλος ο θίασος στην σκηνή σε μια φωτογραφία που προσωπικά αποτύπωσα στο κινητό μου !! 

… Πόσο υπέροχο είναι που κανένας δεν χρειάζεται να περιμένει ούτε μία στιγμή πριν αρχίσει να βελτιώνει τον κόσμο…»

Αθώο, τρυφερό, αληθινό, αντιναζιστικό, λυρικό, ειλικρινές, μοναδικό, ιστορικό, γεμάτο ομορφιά εκείνο το ημερολόγιο που στα χέρια ενός κοριτσιού στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο του ζόφου, έγινε σύμβολο αληθινής ελευθερίας.

Η Άννα Φρανκ δε σταμάτησε ποτέ να μιλά στις καρδιές των εφήβων, του κόσμου όλου, να επικοινωνεί και να ονειρεύεται, ακόμα και όταν η ναζιστική θηριωδία έβαλε τέλος στη ζωή της.

Τη μοναδική σφραγίδα αυτού του υπέροχου κοριτσιού, όπως και καθενός παιδιού στην ανθρωπότητα, παρουσιάζει το θέατρο Χυτήριο, τη θεατρική περίοδο 2017-2018, σε μια συγκινητική απόδοση αλλά και τρυφερή σκηνοθετική προσέγγιση της Βάσιας Παναγοπούλου.

Παίζουν: Φανή Γέμτου, Γιάννης Μπουραζάνας, Δημήτρης Μάριζας, Τέτα Καμπουρέλη, Κατερίνα Καρατζοπούλου, Άρης Αντωνόπουλος, Μαρτίνα Δημοπούλου. Στο ρόλο της Άννα Φρανκ η Κωνσταντίνα Δαούτη.

Φιλική συμμετοχή: Αλμπέρτο Εσκενάζη



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!