9 Νοεμβρίου 2014: 20 Χρόνια δράσης για «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

20 χρόνια από την ημέρα που ο Ανδρέας έγραψε το ημερολόγιό του


20 χρόνια από την ημέρα που ο Ανδρέας έγραψε το ημερολόγιό του

 1.100 παιδιά τρέχουν στον 32ο Αυθεντικό Μαραθώνιο μεταφέροντας το μήνυμα του μικρού Ανδρέα:«…αν ενωθούμε όλοι, θα τα καταφέρουμε»!

Την Κυριακή 9 Νοεμβρίου, περισσότερα από 5.000 παιδιά θα συμμετάσχουν στον 32ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας!

1.100 παιδιά θα συμμετάσχουν σε αγώνα δρόμου 1.200 μέτρων με εκκίνηση το Σύνταγμα και τερματισμό το Παναθηναϊκό στάδιο μεταφέροντας το μήνυμα του μικρού Ανδρέα: «…αν ενωθούμε όλοι, θα τα καταφέρουμε»!

Παιδιά από 7 διαφορετικούς δήμους θα τρέξουν στους παιδικούς αγώνες κατά μήκος της Μαραθώνιας Διαδρομής και θα υποδεχτούν τους χιλιάδες δρομείς από όλο τον κόσμο που θα αγωνιστούν με αφετηρία τον Μαραθώνα και τερματισμό το Παναθηναϊκό Στάδιο.

 250 παιδιά θα συμμετάσχουν με την ομάδα των Special Olympics!

Οι παιδικοί αγώνες γίνονται με την συμπαράσταση της Εθνικής Τράπεζας με την ονομασία αγώνες παιδιών «Εθνική Τράπεζα» αφιερωμένοι στον οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για τα 20 χρόνια δράσης του, 20 χρόνια από την ημέρα που ο μικρός Ανδρέας έγραψε το ημερολόγιό του!

 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ιδρύθηκε από ένα δεκάχρονο αγόρι, τον Ανδρέα Γιαννόπουλο. Ο Ανδρέας υπήρξε ένα παιδί ευτυχισμένο, ένα παιδί χαμογελαστό. Με λόγια ώριμα  και ουσιαστικά στις 9 Νοεμβρίου 1995 έγραψε το ημερολόγιο του, λίγες ημέρες πριν χάσει τη μάχη για τη ζωή, ξαφνιάζοντας και ταρακουνώντας την ελληνική κοινωνία, ζητώντας την ίδρυση ενός Συλλόγου για τα παιδιά που έχουν ανάγκη, ανεξαρτήτου χρώματος, θρησκείας και φύλου. Και αυτή την επιθυμία, στα δέκα του χρόνια, τη μοιράστηκε με όλους εμάς και έγινε σκοπός και πράξη για πάρα πολλούς  συνανθρώπους μας. 

 20 χρόνια μετά, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» συνεχίζει το έργο του έχοντας στηρίξει εκατομμύρια παιδιά και τις οικογένειες τους σε ολόκληρη την Ελλάδα. Πάντα με συνέπεια στην επιθυμία και το όραμα του Ανδρέα.

Δείτε στα παρακάτω links 2 video για τον μικρό μας ιδρυτή Ανδρέα Γιαννόπουλο και τη δημιουργία του Οργανισμού μας:  

Ανδρέας Γιαννόπουλος  Νοέμβριος 1995- Η δημιουργία του Χαμόγελου

 Περισσότερες πληροφορίες: «Το Χαμόγελο του Παιδιού», Γραφείο Τύπου,  Νάταλι Καρακιουλάφη, 210-3306140, 6936-523039, press@hamogelo.gr

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ :



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!