Πετρόχειλος Γιώργος: ”Δεν έχω ξεπουλήσει ούτε μισό κομμάτι από την ψυχή, και το σώμα μου, στην αρρώστια της ζωής και αυτής της δουλειάς”.

Μια συγκλονιστικά αληθινή συνέντευξη που θα σας καθηλώσει !!


Ένας  άνθρωπος  ροκάς με μορφή ηθοποιού. Ένας  άντρας με τσαγανό και ντομπροσύνη. Ο Γιώργος Πετρόχειλος μας ανοίγει την καρδιά του και μιλάει για όλα μετά απο πολύ καιρό απουσίας απο τον τύπο στην Άννα Τσιάλτα και στο www.bizznews.gr. 

Για την ΧΑ για την γυναίκα του, για την χώρα που φοβάται ότι θα χάσει τον ήλιο της αλλά και για τις ψυχές που σώζει κάθε μέρα. Μια συγκλονιστικά αληθινή συνέντευξη που θα σας καθηλώσει !!

Έχουμε να σε δούμε καιρό. Πού είσαι;

Πουθενά. Έπεσε φυλλοξήρα μετά την διαφήμιση της Χρυσής Αυγής που έκανα ενώ όλοι η Χρυσή Αυγή ήταν στη φυλακή. Το μελέτησα και το θεώρησα πολύ άδικο. Το αισχρό πολιτικό σύστημα που μας έφερε όλους τους Έλληνες σε αυτή την κατάσταση, φέρθηκαν ελεεινά και βρώμικα. Βάζουν έναν παρακρατικό να σκοτώσει τον Φύσσα για να κλείσουν στη φυλακή την Χ.Α. επειδή είχε φτάσει το 18%

Πληρώθηκες γι’ αυτή τη διαφήμιση;

Όχι. Το επάγγελμα πληρώνεται. Όχι οι ιδέες.

Άρα ήταν δική σου απόφαση.

Ναι. Τους έστειλα μια επιστολή, όπου δήλωνα την συμπαράστασή μου. Δεν ήξερα πως όλα τα παιδιά ήταν θαυμαστές μου από τις ταινίες που έκανα. Στην πρώτη μεγάλη συγκέντρωση που κάνανε μετά την αποφυλάκιση, μου λέγανε ατάκες από τις ταινίες μου. Είναι απλά, αγνά παιδιά, με χιούμορ και πραγματικοί Έλληνες. Αυτά τα παιδιά είναι κομάντος. Όταν γίνεται πόλεμος, βάζουν τα στήθια τους μπροστά στις σφαίρες. Δεν έχουν καμιά σχέση με την πολιτική, τη Βουλή και τους βουλευτές. Δεν έχουν πατήσει ποτέ στο μπαρ της Βουλής. Ο παρακρατικός που σκότωσε τον Φύσσα, ήταν πρώτα στην Πολιτική Άνοιξη, μετά στην ΚΝΕ. Τον φύτεψαν επίτηδες, έξι μήνες πριν τον φόνο στην Χ. Α. για να γίνει αυτό και ήταν λόγω προσωπικών διαφορών ο φόνος. Στη ζωή μου, σαν άνθρωπος, δεν ανέχθηκα ποτέ το άδικο και το έχω πληρώσει αυτό. Και στις διαπροσωπικές αλλά και στις επαγγελματικές μου σχέσεις. Δεν μ’ ενδιαφέρει όμως, κι έτσι θα πεθάνω.

Δεν φοβήθηκες πως στέλνοντας την επιστολή, θα βρισκόσουν αντιμέτωπος με κάποιους;

Με όλο το κύκλωμα. Αφού τα ¾ είναι αριστεροθολοκουλτουριάρηδες και οι υπόλοιποι ανήκουν αλλού. Ξέρεις πόσοι με πήραν τηλέφωνο λέγοντας «Είμαστε μαζί σου, είσαι παλικάρι»; Τους απάντησα να βγουν μπροστά.

Από τον χώρο σου;

Ναι. Αλλά ξέρουν πως αν βγουν μπροστά, θα γίνουν συμβόλαια θανάτου, όπως έγινε με μένα και θα εξαφανιστούν από τη δουλειά. Εμένα δε μ’ ενδιαφέρει γιατί είμαι συνταξιούχος. Αλλά επειδή και είμαι και νιώθω ακόμα νέος, δε θα σταματήσω τη δουλειά.

Με τι ασχολείσαι;

Κάνω μεταγλωττίσεις, αλλά και άλλα πράγματα παράλληλα, γιατί δε βγαίνει μόνο με τη σύνταξη. Κάνω και πράγματα έξω από τη δουλειά μου. Έχω την νοοτροπία του τσιγγάνου.

Δεν φοβάσαι τη δουλειά. Μπορείς να κάνεις τα πάντα;

Είσαι καλά; Βγάλε μου τραπέζι στη λαϊκή, να ξεπουλήσω σε μια ώρα.

Πώς αντιμετωπίζεις το γεγονός ότι σε ξέρει ο κόσμος;

Πολύ απλά. Σαν να πίνω νερό.

Άκουσες από τον κόσμο κάτι κακό γι’ αυτό που έκανες;

Όλοι υπέρ. Κανένας δεν μου έχει μιλήσει κατά. Έχουν περάσει 2,5 χρόνια. Ο πρόεδρος της Χ. Α, μαζί με τον Κασσιδιάρη, μου ανέθεσαν το δεκάλεπτο. Το έκανα, βγήκε, κι είχε την επιτυχία που ξέρεις. Αλλά δεν μου το συγχώρεσαν ούτε οι πιο στενοί μου συνεργάτες, ούτε οι πιο αδελφικοί μου φίλοι.

Αλήθεια; Κανένας από τους γνωστούς σου;

Δεν σήκωναν το τηλέφωνο. Μιλάμε για δειλία κι ανανδρία. Μεγαλώσαμε μαζί, τους στήριξα, τους βοήθησα, τους έφτασα με την προσωπική μου δουλειά πολύ ψηλά. Αλλά εξαφανίστηκαν χωρίς καν να μου εξηγήσουν. Όλος ο κόσμος όμως μου σφίγγει το χέρι. Ειδικά στα Μεσόγεια δεν μπορώ να κυκλοφορήσω από τα «Μπράβο, είσαι παλικάρι». Ο κόσμος ξέρει τι υφίστασαι όταν βγαίνεις από το κατεστημένο και μπαίνεις σε αυτά τα επικίνδυνα μονοπάτια. Κι αυτό είναι γνήσιο, ελληνικό μονοπάτι.  

Πιστεύεις πως αν άλλαζαν λίγο την νοοτροπία τους, ο κόσμος θα τους αγκάλιαζε πιο εύκολα;

Αυτά έχουν βγάλει τα media. Υπάρχει ένα κανάλι που να υποστηρίζει την Χ. Α ;

Όχι. Υπάρχει μόνο η ιστοσελίδα της Χ. Α και δυο εφημερίδες που βγάζουν. Αλλά ποιος τις διαφημίζει; Μαζί με το δεκάλεπτο τότε, διαφήμισα και την εφημερίδα «Εμπρός». Στη βουλή τους βλέπεις αγανακτισμένους, αλλά δεν ξέρεις τι προκλήσεις και τιbulling δέχονται μέρα νύχτα και δεν αντιδρούν. Μου πρότειναν να πολιτευθώ.

Το έχεις σκεφτεί;

Δεν έχω την υπομονή και τον ηρωισμό τους. Θα κάνω ζημιά. Έχω μεγαλώσει στα παλιά σφαγεία, έχω μάθει να λέω το άσπρο άσπρο και το μαύρο μαύρο και θα κάνω κακό στο κόμμα μου. Απλώς θα στηρίζω όπου και όσο μπορώ. Αυτό που βλέπεις να κάνουν τα παιδιά και το λες άγριο, είναι το ξέσπασμα της αγανάκτησης του απλού Έλληνα.

Δίνουν τους μισθούς τους για να συντηρούν το κόμμα και για τα συσσίτια, αλλά τους τα έχουν απαγορεύσει όλα. Κάνανε συσσίτια μόνο για Έλληνες. Με δικαιολογία τη δίκη, είναι το μόνο κόμμα που δεν παίρνει κρατική επιχορήγηση και συντηρεί από τους μισθούς τους, τη βοήθεια του κόσμου και τα έσοδα από τις δυο εφημερίδες. Τους έχουν απαγορεύσει ακόμα και να κάνουν πολιτικές συγκεντρώσεις εκτός Αθηνών, με σκοπό να τους εκμηδενίσουν, να κλείσουν τα γραφεία τους και να φύγουν.

Θα σε πουν και ρατσιστή αν ασχοληθείς μαζί τους;

Τι είναι ρατσισμός;

Είμαι ρατσιστής με αυτούς που είναι ρατσιστές με τους Έλληνες. Δεν είμαι ρατσιστής με τους μετανάστες που ήρθαν στην Ελλάδα , όπως είχαν πάει οι Έλληνες στο εξωτερικό. Με ρίζες, στοιχεία, ταυτότητα, ακόμα και ποινικό μητρώο. Οι μετανάστες που μπαίνουν στην Ελλάδα με ταυτότητα, είναι καλοδεχούμενοι. Όχι όμως οι λαθρομετανάστες όμως που επίτηδες μας φέρνουν για να καταστραφεί η υγεία και να αλλοιωθεί ο πολιτισμός η παιδεία και η οικονομία μας. Έχουμε 3.500.000 λαθροεισβολείς που έρχονται με τα I pad τους και πληρωμένα τα πάντα.

Έχουν και πληρωμένες εξετάσεις που δεν έχουν οι Έλληνες.

Κόψανε την ανεργία στο μισό για να την παίρνουν οι λαθρομετανάστες. Κατέστρεψαν την υγεία για τους έλληνες, για να την έχουν, χωρίς δραχμή, εκείνοι. Λένε οι συριζαίοι πως κι εμείς κάποτε πήγαμε μετανάστες. Αλλά εμάς κοίταζαν μέχρι τα δόντια. Με αυτούς είμαι ρατσιστής. Πρέπει να εξαφανιστούν από την Ελλάδα.

Έχεις δημιουργήσει ένα καταφύγιο στο Μαρκόπουλο.

Δεν το δημιούργησα εγώ. Ανήκει σε κάποιον σύλλογο που η πρόεδρός του είναι φίλη από το Πόρτο Ράφτη. Είμαστε πολλά άτομα, αλλά εμείς με τη γυναίκα μου και την Καίτη, την πρόεδρο, έχουμε πάρει τον μεγαλύτερο φόρτο εργασίας. Τα 40 χρόνια της κοινής μας ζωής με τη γυναίκα μου, έχουμε σώσει πάνω από 3.000 ψυχές. Τα περισσότερα ζώα εκεί, είναι ετοιμοθάνατα. Στο σπίτι έχω άλλα 20 δικά μου. Παλιότερα είχα 65.

Πώς νιώθετε που κάνετε αυτό για τα  ζώα;

Υπέροχα. Ψυχικά. Η ζωή μας είναι σε απόλυτη επαφή με τη φύση, την αλήθεια, το δίκαιο και την ομορφιά του να δίνεις. Χαλάσαμε την  περιουσία μας γι’ αυτό το σκοπό, δεν έχουμε χρήματα, αλλά είμαστε τρισευτυχισμένοι.

Έβγαλες λεφτά από αυτή τη δουλειά;

Έβγαλα, αλλά δεν έχω μία.

Λόγω κακοδιαχείρισης;

Και γι’ αυτό. Δεν έφαγα τα χρήματά μου σε καζίνο και τζόγο. Αλλά νόμιζα πως η ζωή μου θα ήταν πάντα έτσι και δεν φρόντισα, την εποχή που έβγαζα πολλά, να βάλω στην άκρη. Φταίνε και τα διαστήματα της ανεργίας που τρως από τα έτοιμα. Μπορεί να είσαι και δυο χρόνια χωρίς δουλειά. Αυτός είναι ο λόγος που οι περισσότεροι ηθοποιοί δεν έχουν λεφτά.

Περάσατε καλά εκείνα τα χρόνια;

Πάρα πολύ καλά. Αλλά και τώρα περνάμε καλά.

Έμαθες να ζεις και με τα πολλά και με τα λίγα.

Με τη Μαρία περνάμε καλά.

Πώς είναι να είσαι 36 χρόνια με την ίδια γυναίκα; Μια ζωή…

Ξέρω πως είναι πολύ σπάνιο. Δεν θα πω πως γνώρισα μια γυναίκα στη ζωή μου, κι αυτό ήταν. Δεν ήμουν και το καλύτερο παιδί του κόσμου, ούτε το πιο ήσυχο. Πιστεύω πως τον τομέα γυναίκα τον γνωρίζω. Όταν γνώρισα αυτή τη γυναίκα, κατάλαβα πως είναι ένα διαφορετικό, πανελεύθερο κύτταρο. Η Μαρία με κράτησε. Έχει έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα, μια ιδιαίτερη συμπεριφορά που πηγάζει από μια φοβερή ψυχή, μια φοβερή αίσθηση δικαίου και μια εσωτερική ελευθερία. Γεννήθηκε έτσι. Την γνώρισα 16 χρονών.  Ήταν αθλήτρια, έριχνε ακόντιο στον Πανελλήνιο και ήταν πρωταθλήτρια Ελλάδος στις κορασίδες. Αργότερα ασχολήθηκε με το χορό, το τραγούδι και τελευταία με την ηθοποιία. Μετά την «Λάμψη» και το «Ροζ συννεφάκι» βαρέθηκε. Δεν τη γούσταρε τη δουλειά. Όσο μεγάλωνε και ανακάλυπτε τον εαυτό της, βαριόταν τη νύχτα. Δεν την ήθελε. Είναι παιδί του ήλιου, του φωτός, της μέρας.

Τι πιστεύεις ότι θα ήθελε να κάνει και θα είχε τρομερή επιτυχία;

Αυτό που κάνει τώρα, το χωρίς κέρδος κέρατα που λένε. Έχει αφοσιωθεί ψυχή και σώμα στη διάσωση αδέσποτων ψυχών.

Υπάρχει τηλεόραση τώρα;

Υπάρχει. Έχει καλές και κακές στιγμές. Παλιότερα ήταν περισσότερες οι καλές στιγμές, γιατί πρόσεχαν περισσότερο το προϊόν. Τώρα προσέχουν άλλα πράγματα, αλλά ας μη το συζητήσουμε.

Τι θυμάσαι από τον Φώσκολο;

Γενικά. Από έναν άνθρωπο που έχει αφήσει τη δική του ιστορία;

Και η Μαρία και εγώ, έχουμε καλές αναμνήσεις. Κάναμε επιτυχία και είχαμε απόδοση στους ρόλους μας. Ειδικά η Μαρία που είχε πάρει τη «Λάμψη» στους ώμους κι έτρεχε κάνοντας όλους εμάς, ακόμα και τους πρωταγωνιστές, να μοιάζουμε κομπάρσοι. Όταν φύγαμε από τη «Λάμψη» ήταν στο 75% και σε πέντε μήνες πήγε στο 25%. Γι’ αυτό, ‘όταν ρωτούσαν σε συνεντεύξεις τον Φώσκολο σε ποιο ρόλο βλέπει τον εαυτό του, έλεγε στην Άννα την Λάμψης.

Ποιος είναι ο πιο σπουδαίος ρόλος της καριέρας σου;

Όλους τους ρόλους που έπαιξα, από τον πιο μικρό ως τον πιο μεγάλο, τους αντιμετώπισα με την ίδια ευθύτητα, την ίδια σημασία και την ίδια αξία. Είτε έπαιζα στην Επίδαυρο, είτε στο τελευταίο υπόγειο. Ένας και μοναδικός όμως είναι ο ρόλος που θα πάρω μαζί μου  στον ουρανό, όταν φύγω. Ο καλύτερος ρόλος της ζωής μου, είναι ότι δεν έχω ξεπουλήσει  ούτε μισό κομμάτι από την ψυχή, ούτε το σώμα μου, στην αρρώστια της ζωής και αυτής της δουλειάς. Ή αν θες στους άρρωστους. Δεν έχω κάνει ποτέ έκπτωση σε αυτή τη δουλειά.

 Είσαι ένας άνθρωπος μέσα στα πράγματα και με αξία πρωταγωνιστή, αλλά ποτέ δεν έκανες μεγάλο μπαμ.

Είναι το ίδιο. Έχει να κάνει με τον σπουδαιότερο ρόλο της καριέρας μου.

Πιστεύεις ότι σήμερα υπάρχουν καλοί ηθοποιοί;

Ναι. Και γυναίκες και άντρες. Περισσότερες γυναίκες. Αλλά και πολλοί ατάλαντοι. Τι με ενοχλεί; Θέλω τη γυναίκα να είναι θηλυκό και τον άντρα αρσενικό. Και gay να είναι, θέλω η συμπεριφορά του να είναι αντρική. Δεν μπορώ να φέρομαι αδελφίστικα και να περνώ αυτό το πρότυπο στα σχολεία, στην οθόνη, στο θέατρο. Με ενοχλεί αισθητικά.

Έχουμε όμως αρκετούς. Και λόγω του συμφώνου συμβίωσης που έχει πια υπογραφεί, οι ομοφυλόφιλοι είναι μέσα στη ζωή μας. Εσύ πώς το αντιμετωπίζεις;

Εκτιμώ και σέβομαι αφάνταστα τους σοβαρούς ομοφυλόφιλους κι έχω τέτοιους φίλους. Εκείνους που δεν το αντιμετωπίζουν σαν πρόβλημα και δεν το μεταφέρουν στους άλλους με μορφή επαγγελματικής, οικονομικής, ερωτικής ή όποιας άλλης μορφής βίας που χρησιμοποιούν, προκειμένου να πάνε δίπλα τους. Με τους σοβαρούς ομοφυλόφιλους που δεν συμπεριφέρονται γυναικεία, ειδικά αν είναι επώνυμοι και δεν περνούν τέτοια πρότυπα, δεν έχω πρόβλημα. Έχουν χιούμορ, είναι για πάρτη τους και δεν ενοχλούν κανένα. Αυτούς τους λατρεύω. Οι άλλοι είναι οι πούστηδες. Πολύ απλά. Με τους πούστηδες, είμαι ρατσιστής. Τους σιχαίνομαι. Γιατί γουστάρουν να δουν την κοινωνία να είναι όπως αυτοί. Όχι ρε μαλάκα. Μπορεί να δεις πολλούς στην κοινωνία να είναι σαν εσένα. Αλλά δεν θα γίνει η κοινωνία σαν εσένα. Εσένα θα σε λένε πάντα πούστη. Γιατί είσαι πούστης. Για μένα.

Δεν είσαι ομοφυλόφιλος.

Πες μου τι φοβάσαι περισσότερο. Άλλοι φοβούνται τη μοναξιά. Αλλά εσύ έχεις μια γυναίκα που λατρεύεις.

Είναι δώρο Θεού. Το ωραιότερο δώρο.

Τι φοβάσαι; Αρρώστια; Θάνατο;

Τίποτα από αυτά. Όλα μπορώ να τα αντιμετωπίσω με σθένος, μέχρι εκεί που θέλει ο Θεός. Ή η θεά τύχη.  Αυτό που θέλω είναι να με αφήσει όσο γίνεται περισσότερο να χαίρομαι αυτόν τον υπέροχο ουρανό, το χώμα, τους φίλους και την υπέροχη γυναίκα μου. Λατρεύω να ζω για να τα χαίρομαι. Αυτό που φοβάμαι έχει σχέση με όλα αυτά. Κυρίως με τον ήλιο και το χώμα. Φοβάμαι την καταστροφή αυτής της χώρας.

Πιστεύεις ότι θα καταστραφεί;

Πιστεύω μόνο στο DNA και το νου- όχι τη λογική- του Έλληνα. Παιδιά δεν έχω, αλλά όλα τα ελληνόπουλα είναι παιδιά μου. Οι γονείς τους κάποια στιγμή πρέπει να ενεργοποιηθούν και να μην είναι σε λανθάνουσα κατάσταση. Να μην γίνονται κομματόσκυλα πιστεύοντας πως αξία έχει να διοριστούν τα παιδιά τους σε μια θέση από τον Τσίπρα, τον Βενιζέλο, τον Σαμαρά, τον Καραμανλή και μετά να δουλεύουν με 300 ή 400 ευρώ το μήνα. Μπορούν να ζήσουν με αυτά τα λεφτά; Γίνεται μια μεθοδευμένη προσπάθεια να ξεπουληθεί το χώμα που πότισαν οι παππούδες μας μς πολύ αίμα και πολλή αναπηρία. Θα συμβεί, αν δεν ξυπνήσει ο Έλληνας και δεν βάλει μια ελληνική, πατριωτική κυβέρνηση στα πράγματα. Αν δεν ξανά υπάρξει ένας Μεταξάς, η Ελλάδα δεν θα ξαναζήσει έπος του ’40.

Να κλείσουμε με το μεγαλύτερο όνειρό σου, γιατί έχεις πολλά.

Να δω τη χώρα μου ελεύθερη, πάλι προοδευμένη, ανεπτυγμένη κι απαλλαγμένη από αυτά τα βρωμερά, πολιτικά όντα. Ντόπια και ξένα. Από όλους αυτούς τους βρώμικους νταβατζήδες. Και να βλέπω αυτά τα μάτια της Μαρίας μου μέχρι να πεθάνω…

Η φωτογραφίες είναι από τον Γιάννη Γκογκόπουλο 
Ευχαριστούμε το Κίτρινο Γαλάζιο στην Νέα Μάκρη για την φιλοξενία και την φωτογράφηση !!

 

 



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!