Έτσι θα απαλλαχθείς από το άγχος

Εννέα στους δέκα ανθρώπους «υποφέρουν» και ταλαιπωρούνται απ’ αυτό, ενώ πολλές φορές μας οδηγεί σε λάθος κινήσεις και αποφάσεις, δημιουργώντας μας προβλήματα τόσο στην προσωπική όσο και στην επαγγελματική μας ζωή.


Ο λόγος φυσικά για το άγχος το οποίο δυστυχώς μετατράπηκε σε «must have αξεσουάρ». Αν δεν είσαι η εξαίρεση του κανόνα και ανήκεις κι εσύ στην κατηγορία των ανθρώπων που καταβάλλονται καθημερινά από το άγχος τότε είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ό,τι υπάρχει τρόπος να το κτυπήσετε στην ρίζα του. Σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο «Psychiatry Research», η σωστή διατροφή μπορεί να μας απαλλάξει από το άγχος.

Το τουρσί, οι πίκλες και οι τροφές που έχουν προβιοτικά μπορούν να μας ηρεμήσουν και να διώξουν το άγχος, αφού σύμφωνα με τους επιστήμονες οι συγκεκριμένες τροφές αλλάζουν το περιβάλλον του εντέρου επηρεάζοντας και το άγχος που αισθανόμαστε.
Ο καθηγητής Matthew Hilimire ο οποίος μελέτησε 700 μαθητές αναφορικά με τις διατροφικές τους συνήθειες και τη συχνότητα που γυμνάζονται κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το εκτός από το τουρσί και τις πίκλες, το κιμτσί της κορεάτικης κουζίνας, η λαχανοσαλάτα, αλλά και το γερμανικό πιάτο sauerkraut, (συνοδευτικό στα κρεατικά που περιέχει ξινολάχανο) μας βοηθούν να παραμείνουμε ψύχραιμές μπροστά στης καθημερινές δυσκολίες.  

Εντάξτε λοιπόν τις παραπάνω τροφές στην διατροφή σας έτσι ώστε να αρχίσετε να απολαμβάνετε εποικοδομητικό χρόνο με τον εαυτό σας.



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!