Εθνική Ελλάδος Ακρωτηριασμένων / Γνωρίστε την ομάδα που θα σας κάνει να νιώσετε περήφανοι Έλληνες

Μια ομάδα που μπορεί να ήταν δύσκολη η αρχή της αλλά όταν θέλουμε κάτι πολύ και υπάρχουν Άνθρωποι που τολμούν να βοηθήσουν ανθρώπους και να κάνουν τα όνειρα πραγματικότητα όλα γίνονται !!


Μια ομάδα Αθλητών που δυστυχώς δεν γνωρίζει ο κόσμος.

Μια ομάδα ανθρώπων που δίνει την ζωή που χρειάζονται όλοι για να πάρουν ζωή .. Εθνική Ελλάδος Ακρωτηριασμένων

Μια ομάδα που μπορεί να ήταν δύσκολη η αρχή της αλλά όταν θέλουμε κάτι πολύ και υπάρχουν Άνθρωποι που τολμούν να βοηθήσουν ανθρώπους και να κάνουν τα όνειρα πραγματικότητα όλα γίνονται !!

Ο Άρης Μαυρόπουλος και ο Παναγιώτης Καδδάς, που δημιούργησαν εκ του μηδενός αυτή την ομάδα με πάρα πολλές ώρες προσωπικής κατάθεσης, κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα αξιόμαχο σύνολο με την βοήθεια πια και του νέου μας προπονητή Aποστόλη Μπαλτούμα .  Η Εθνική Ελλάδος Ακρωτηριασμένων είναι η ομάδα που ξέρει τι θα πει να αγωνίζεσαι. Σε ένα κράτος που δεν τους γνωρίζει και τόσο καλά …Σε ένα κράτος που δεν τους δίνει ούτε τα εισιτήρια για να πάνε στην Τουρκία να φέρουν μετάλλιο αλλά μόλις γυρίσουν με το μετάλλιο στο χέρι θα βγάζουν όλοι φωτογραφίες μαζί τους …

Γνωρίστε την ομάδα που μας κάνει περήφανους σαν Έλληνες και χωρίς μετάλλια και μόνο που υπάρχουν και δίνουν ελπίδα και ζωή σε όλους μας !!

Εμείς κάναμε μια όμορφη συνέντευξη με τον αγαπημένο μας ψυχολόγο Δημήτρη Πετρούνια ο οποίος μας είπε πολλά για την ομάδα και μας έδωσε την δυνατότητα να την γνωρίσουμε !!  Σε ευχαριστώ για αυτή την συζήτηση και την γνωριμία με μια ομάδα που με έκανε να θαυμάσω ακόμα πιο πολύ κάποιους Ανθρώπους !!

 Ας ξεκινήσουμε να μάθουμε δυο λόγια για εσένα Δημήτρη Πετρούνια και την δράση σου

Η ζωή , όπως αναφέρεται άλλωστε κατά κόρον, δεν είναι τίποτα άλλο από την συνισταμένη των επιλογών μας. Βάσει αυτής ακριβώς της λογικής η ενασχόληση μου με την επιστήμη της ψυχολογίας ήταν πλήρως συνειδητή μεταπηδώντας μάλιστα από τον κλάδο των μαθηματικών . Τα τελευταία χρόνια συνεχείς επιμορφώσεις και πρακτικές μου παρέχουν τα κατάλληλα εφόδια υποστήριξης και δράσης .

  Μίλησε μας λίγο για τον ρόλο σου στις ομάδες

Ο βασικός πυλώνας της επαγγελματικής ευρυθμίας και ανέλιξης είναι να εργάζεσαι και να μην δουλεύεις (δουλειά <  αρχαία ελληνική δουλεία < δουλεύω < δοῦλος) , δηλ με λίγα λόγια να αγαπάς πολύ αυτό που κάνεις. Μετά από διαρκή αναζήτηση κατέληξα στην ψυχοεκπαίδευση  και συμβουλευτική σε ομάδες όπου μου δημιουργεί ψυχική ευεξία και αστείρευτη θέληση για δημιουργικότητα. Έχω την τιμή να έχω ήδη συνεργαστεί με αθλητικές ομάδες που πρωταγωνιστούν κατακτώντας πρωταθλήματα στον χώρο του ποδοσφαίρου και της καλαθοσφαίρισης, με την ακαδημία μπάσκετ του Παναγιώτη Γιαννάκη όπου έγινε πρώτη φορά χρήση ψυχοτεχνικών δοκιμασιών για τους παίκτες, με την κορυφαία αλυσίδα φροντιστήριων ΝΕΟ για ψυχολογική προετοιμασία των μαθητών,με το Ινστιντούτο Οδηγικής Ασφάλειας Πάνος Μυλωνάς για εκπαίδευση μαθητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης , με τα  καλλιστεία «Star Eλληνική Ομορφιά» όπου καινοτομήσαμε παρέχοντας συμβουλευτική στις διαγωνιζόμενες και τέλος μετά από συνεργασία μου με αθλητές που μας εκπροσωπούν σε παγκόσμιους αγώνες ήρθε και η τιμητική συνεισφορά μου στην Εθνική Ελλάδος Ακρωτηριασμένων.

Η ενασχόλησή σου με τα άτομα που έχουν κάποιου είδους αναπηρία πως προέκυψε;

Bασικός πυλώνας της φιλοσοφίας μου είναι πως η μόνη αναπηρία στη ζωή είναι η κακή στάση που κρατάμε σε αυτή. Σύμφωνα με το Σύνταγμα της Ελλάδος οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου κι έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις όμως από τις 196.965 εγγεγραμμένες ελληνικές επιχειρήσεις το 14% έχει προσβασιμότητα ΑμεΑ και το 18% έχει κάποιον υπάλληλο ΑμεΑ . Η ανισότητα και η εν δυνάμει αδικία με προσανατόλισε προς αυτή την κατεύθυνση.

Σύστησε μας την ομάδα της Εθνικής Ακρωτηριασμένων Τι ομάδα είναι πως δημιουργήθηκε και τι θέλει να κάνει;

Η Εθνική Ελλάδος Ακρωτηριασμένων (Amputee Football Hellas ) μετά από προσπάθεια και επιμονή θα εκπροσωπήσει την χώρα μας στο Euro 2017 που θα γίνει στην Τουρκία αρχές Οκτώβρη. Η αρχή ήταν δύσκολη όμως ο Άρης Μαυρόπουλος και ο Παναγιώτης Καδδάς, που δημιούργησαν εκ του μηδενός αυτή την ομάδα με πάρα πολλές ώρες προσωπικής κατάθεσης, κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα αξιόμαχο σύνολο με την βοήθεια πια και του νέου μας προπονητή Aποστόλη Μπαλτούμα . Η Εθνική μας ομάδα αποτελείται :

Άρης Μαυρόπουλος, Υπεύθυνος ομάδας και τεχνικός διευθυντής

Παναγιώτης Καδδάς , Υπεύθυνος ομάδας και εκπρόσωπό της

Aποστόλης Μπαλτούμας , Ηead Coach

Δημήτρης Πετρούνιας , Ψυχολόγος και βοηθός Head Coach

 

Παίκτες

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΙΔΗΣ, ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΚΥΡΓΙΑΚΗΣ, ΠΕΤΡΟΣ ΤΣΙΚΟΥΡΑΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΟΥΜΑΡΑΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΓΡΙΑΝΙΤΗΣ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΥΡΜΑΣ, ΤΑΣΟΣ ΤΣΙΓΚΑΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΟΥΒΟΠΟΥΛΟΣ, ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ , ΛΑΖΑΡΟΣ ΜΑΡΙΓΚΟΣ

Στο γήπεδο αγωνίζονται 7 παίκτες και ο αγώνας διαιρείται σε δύο ημίχρονα των 25 λεπτών με ενδιάμεση ξεκούραση 10 λεπτών. Οι διαστάσεις του γηπέδου έχουν επιτρεπόμενο όριο 70 επί 60 μέτρα με τέρματα 2,2 μέτρων μήκους και 5 μέτρων πλάτους. Απαγορεύεται η εσκεμμένη επαφή με τις πατερίτσες, καθώς δίνεται πέναλτι, ενώ δεν υπάρχει offside.

Μια ομάδα που δίνει ψυχή για όλα όσα κάνει. Τι περιμένουμε από αυτή την ομάδα

Η ζωή μας αποδεικνύει καθημερινά πως όταν κάτι το επιθυμείς πραγματικά το κατακτάς. Αυτή η ομάδα είναι από τα πλέον αντιπροσωπευτικά παραδείγματα .Εκ του μηδενός και με κανέναν απολύτως οικονομικό πόρο έφτασε να εκπροσωπεί την χώρα μας στο Ευρωπαικό πρωτάθλημα όπου θα βρεθεί αντιμέτωπη με πολύ μεγάλες δυνάμεις όπως η Ρωσία, η Αγγλία και η Ιρλανδία. Η διαφορά μας αδιαμφισβήτητα είναι μεγάλη σε όλα τα επίπεδα είτε το εξετάσουμε σε επίπεδο υποδομών είτε σε επίπεδο «δεξαμενής» παικτών,σκεφτείτε μόνο πως οι άλλες χώρες έχουν θεσμοθετημένα πρωταθλήματα ακρωτηριασμένων και οι προπονητές έχουν να επιλέξουν μεταξύ 200 παικτών ενώ εμείς λόγω συνθηκών προσπαθούμε να συντηρήσουμε 13 παίκτες στον αγωνιστικό κορμό μας. Παρόλα αυτά εκφράζω την βεβαιότητα πως η Εθνική μας θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια στον αγωνιστικό χώρο αναδεικύοντας της «ψυχή» που μόλις αναφέρατε.

 Υπάρχει κράτος σε όλο αυτό που κάνουν; Αλήθειες πρέπει να βγουν για να μάθει και ο κόσμος τι κάνουν

Η ομάδα λειτουργεί υπό την ανιδιοτελή προσφορά όλων μας . Μάλιστα οι κύριες δυσκολίες υπόκεινται στην εβδομαδιαία προπόνηση αφού ως αντιπροσωπευτικό συγκρότημα διαθέτουμε παίκτες από όλη την επικράτεια «υποχρεώνοντας» τους να έρχονται στην προπόνηση ταξιδεύοντας με δικά τους έξοδα. Δοθείσης της ευκαιρίας ακόμα κι αυτή την στιγμή η ομάδα αναζητά τρόπο εξασφάλισης 16 αεροπορικών εισιτηρίων μέσω χορηγίας. Έχουμε απευθυνθεί σε κρατικούς φορείς και εταιρίες και μέσα σε ένα πλαίσιο καλών προθέσεων αναμένουμε άμεσα περαιτέρω εξελίξεις.

 

Πως συντηρείτε ο σύλλογος; Ποια τα δεδομένα για να έρθει κάποιος στην ομάδα αυτή

Το όραμα για αυτή την ομάδα είναι να ενισχυθεί με δεκάδες νέους παίκτες και να διεκδικεί κάθε φορά μια θέση στις διεθνείς διοργανώσεις. Η ομάδα προσδοκούμε να λειτουργήσει ως το κίνητρο επανένταξης ατόμων με αναπηρία. Οποιοσδήποτε επιθυμεί η ομάδα είναι εδώ για να συμμετάσχει και να βιώσει πρωτόγνωρα συναισθήματα. Στην ομάδα συμμετέχουν ποδοσφαιριστές είτε με ακρωτηριασμό, είτε με εκ γενετής ανωμαλία στο κάτω άκρο χρησιμοποιώντας πατερίτσες (παίκτες γηπέδου εκτός από τον τερματοφύλακα) ή στο άνω άκρο (τερματοφύλακες). Το να εκπροσωπείς την χώρα σου είναι ύψιστη τιμή οπότε το κίνητρο είναι κάτι παραπάνω από ισχυρό. Είναι σημαντικό να επικοινωνήσουμε στον κόσμο πως η δύναμη της θέλησης κατακτά τα πάντα. Κλείνοντας αν μου επιτρέπετε θα επιθυμούσα να δώσω τροφή για σκέψη για τα «Θέλω» του καθενός. Αλήθεια… πέρα από το «Θέλω», έχουμε ακούσει πιο δυνατή λέξη;

Ετοιμάζεστε για πρωτάθλημα. Είναι όλα έτοιμα; Έχετε κανονίσει κάτι που πρέπει να μάθει και ο κόσμος για να είναι δίπλα σας

Η ομάδα προετοιμάζεται εντατικά και δηλώνει έτοιμη για την συγκλονιστική εμπειρία του Euro 2017. Πέρα των αγωνιστικών πλάνων μέσα στον Σεπτέμβρη θα γίνει παρουσίαση της ομάδας αλλά και της εμφάνισης της με την παρουσία σημαντικών ατόμων που συνείσφεραν στην πορεία μας. Για περαιτέρω νέα επισκεφθείτε την σελίδα μας https://www.facebook.com/amputeefootballhellas/?fref=ts

 

 

 



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!