Αυτά είναι τα 10 albums που αγαπήσαμε το 2014

Τα albums που κρατήσανε σταθερά τα ακουστικά στα αυτιά μας!


Σήμερα, το albumσαν format αναπαραγωγής μουσικής τείνει να εξαφανιστεί. Οι πωλήσεις CDs και digital albums βρίσκονται σε διαρκή πτώση τα τελευταία χρόνια και το κοινό δηλώνει ξεκάθαρα ότι προτιμά να γεμίζει τις playlists του με τους πιο απίθανους συνδυασμούς τραγουδιών. Παρ ` όλα αυτά και το 2014 κυκλοφόρησαν κάποια albums – συλλογές τραγουδιών που έμειναν στα ακουστικά μας για ασταμάτητα plays. Αυτά είναι τα 10 albums που ακούσαμε περισσότερο την φετινή χρονιά. Το δικό σας;

Bleachers- Strange Desire
Electro, new wave, 80`s ρομαντισμός και μελωδίες που μοιάζουν βγαλμένες από κάποιο songbook των Simple Minds ή των Duran Duran. Λογικό το ότι στην συνέχεια ο δημιουργός των Bleachers, Jack Antonoff συνεργάστηκε και με την Taylor Swift για την παραγωγή του album “1989”.

Διαμαντάκι: “Rollercoaster”

Taylor Swift – 1989
Η Taylor Swift «μεγαλώνει» , ενηλικιώνεται καλλιτεχνικά, με ένα album που ενώνει το country ξεκίνημα της με ένα έξυπνο πειραματικό pop/electro σ` ένα αποτέλεσμα που δεν βαριέσαι ούτε λεπτό.

Διαμαντάκι: “Out Of The Woods

https://www.youtube.com/watch?v=PVAfR3QjFKo

Ariana Grande – My Everything
Aυτή η pin-up λολίτα με τις (φημολογούμενες) «σταριλιστικές» ιδιοτροπίες σε καλεί να πάρεις στα σοβαρά την μουσική της. Το “My Everything” είναι ένα batch τραγουδιών τόσο γεμάτο από early 90`s R&B/soul επιρροές, που στο τέλος σε κάνει να πιστεύεις πως η Ariana είναι time traveler. Μας ξάφνιασε πολύ ευχάριστα η Sam…

Διαμαντάκι: “Love Me Harder»

Linkin Park – The Hunting Party
Τι να πεις τώρα για τους Linkin Park…Σε μια εποχή που όλα τα rock συγκροτήματα «καταργούν» τις κιθάρες και στρέφονται στον EDM ήχο, εκείνοι επέστρεψαν στις heavy rock κιθάρες τους και όλοι περάσαμε πάρα πολύ ωραία.

Διαμαντάκι: “Final Masquerade

The Vamps – Meet The Vamps
Η τάση του 2014 για τα boy bands λέει «κρέμαστε κιθάρες στους ώμους και ανεβάστε την ένταση». Γι` αυτό και οι Vamps, πέντε αγόρια που αγαπούν τους Beatles και τις κολλητικές guitar pop μελωδίες, ήρθαν φέτος και θα μείνουν για καιρό κοντά μας.

Διαμαντάκι: “Oh Cecilia”

Ed Sheeran – X
O Ed γράφει τραγούδια βγαλμένα μέσα από την -πληγωμένη και ερωτευμένη- καρδιά του και αυτό δεν είναι ποτέ κακή ιδέα. Το “X” είναι μια συλλογή τραγουδιών όπου κυριαρχούν οι πιασάρικες pop μελωδίες ως soundtrack της αφήγησης μικρών (αληθινών) ιστοριών με την φωνή του Ed. Ποτέ άλλοτε η pop δεν ήταν τόσο περιπετειώδης και…αφηγηματική!

Διαμαντάκι: Thinking Out Loud

FKA Twigs – LP1
Τα έχουμε ξαναπεί για την FKA, είναι μια από τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις της χρονιάς, που ανανεώνει ευρηματικά τον urban/pop ήχο.

Διαμαντάκι: “Water Me”

Banks – Goddess
Την έχουν χαρακτηρίσει «μοντέρνα Aaliyah» όμως η Jillian Banks παραμένει ένα ντροπαλό κορίτσι που βυθίζεται στον σκοτεινό πυθμένα της electro/r&B μουσικής της για να αναδυθεί μέσα από μυστηριακές pop ελεγείες όπως το “Beggin For A Thread”.

Διαμαντάκι: ΅Beggin For A Thread”.

Lana Del Rey – Ultraviolence
Μια femme fatale χωρίς ηλικία και προορισμό, ένα κορίτσι που δεν «αγαπάει» το vintage και τις `60s ιστορίες, αλλά είναι πια, η πρωταγωνίστρια στις δικές της noir pop/electro ραψωδίες, σε αυτό το album με την παραγωγή του Dan Auerbach (Black Keys).

Διαμαντάκι:“Brooklyn Baby”

Sam Smith – In The Lonely Hour

Hozier – Hozier
Στην ίδια θέση βάζουμε τον Ιρλανδό Hozier και τον Βρετανό Sam Smith, δυο νεαρούς (24 και 22 ετών!) καλλιτέχνες οι οποίοι από τα πρώτα κιόλας albums τους μας έδειξαν πως πρέπει να ακούγεται ένας σύγχρονος τροβαδούρος, ο ένας (Sam Smith) με pop/r&b αναφορές και ο άλλος με folk/rock επιρροές.

Διαμαντάκια:
Sam Smith: “I `m Not The Only One”
Hozier: “Angel Of Small Death”

https://www.youtube.com/watch?v=YpdzZbTs2qo

ΕΙΔΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ:

One Direction: FOUR
Pop/rock μελωδίες που μένουν στο μυαλό , γραμμένες από τα πέντε αγόρια που δείχνουν να ωριμάζουν όμορφα και να κατευθύνονται προς μια πολύ ενδιαφέρουσα guitar pop κατεύθυνση. Το ταξίδι δείχνει μαγικό.

Διαμαντάκι: “Steal My Girl”



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!