Σε μία από τις σπάνιες εξομολογήσεις για την προσωπική του ζωή προχώρησε ο Colin Farrell και, σε πρόσφατη συνέντευξη για την ταινία The Killing of a Sacred Deer, μίλησε με συγκινητικά λόγια για τον 14χρονο γιο του, James, που πάσχει από σπάνια νευρογενετική διαταραχή.

Με αφορμή τον ρόλο του στην ταινία, ο 41χρονος ηθοποιός περιέγραψε τα συναισθήματά του όταν ο γιος του, που έχει σύνδρομο Angelman, έκανε τα πρώτα του βήματα. «Όταν ο James περπάτησε για πρώτη φορά, λίγες εβδομάδες μετά τα τέταρτα γενέθλιά του, ήταν κάτι μοναδικό. Οι άνθρωποι πάντα μιλούν για τα πρώτα βήματα των παιδιών τους, είναι ορόσημο. Αλλά, κάποιες φορές, ίσως το παιδί σου να μην κάνει ποτέ αυτά τα πρώτα βήματα…», ανέφερε.

Σημειώνουμε πως, το σύνδρομο Angelman είναι μία σπάνια νευρογενετική διαταραχή με συμπτώματα τη διανοητική και αναπτυξιακή αναπηρία, διαταραχές του ύπνου, προβλήματα στην κίνηση και την ισορροπία, μαθησιακές δυσκολίες και απουσία λόγου. Σχετίζεται άμεσα με τη νοητική υστέρηση και ανιχνεύεται περίπου στην ηλικία των 4-7 ετών, ενώ δεν γνωρίζουμε την αιτιολογία του και δεν υπάρχει θεραπεία.