
Τηλεόραση 2026: Οι νέες σειρές και ριάλιτι που θα μας καθηλώσουν – Αναλυτικός οδηγός
Με το πρώτο μισό της σεζόν να αποτελεί παρελθόν, τα κανάλια ρίχνουν στη μάχη τα «βαριά τους όπλα» και το 2026 μπαίνει με έναν καταιγισμό από νέες σειρές μυθοπλασίας, λαμπερά shows και πρωτότυπα τηλεπαιχνίδια, υποσχόμενο να μετατρέψει το σαλόνι μας στην απόλυτη αρένα ψυχαγωγίας.
ANT1: Κωμωδία, λάμψη και interior design
Ο ΑΝΤ1 ποντάρει στο γέλιο με τους «Σούπερ Ήρωες», όπου ο Γιάννης Μπέζος ως ιδιοκτήτης σούπερ μάρκετ υπόσχεται επικές ατάκες, ενώ επιστρέφει και ο δεύτερος κύκλος του «VIP Καλά Γεράματα».
Η Ζέτα Μακρυπούλια επιστρέφει στη βραδινή ζώνη με το «Moments», μια high-tech εκπομπή αφιερωμένη στη ζωή διάσημων καλεσμένων.
Ο Σπύρος Σούλης επιστρέφει με το «Extreme Makeover: Home Edition», ενώ το «Flathunters» φέρνει τον ανταγωνισμό των μεσιτών στις οθόνες μας. Στα υπόψιν βρίσκεται και το κλασικό «Κάτι Ψήνεται».
MEGA: Μυθοπλασία υψηλών προδιαγραφών
Το MEGA επενδύει σε σειρές που θα συζητηθούν:
«Οι Αθώοι»: Μια υπερπαραγωγή εποχής βασισμένη στον Κωνσταντίνο Θεοτόκη, με φόντο την Κέρκυρα των αρχών του 20ου αιώνα και ένα all-star cast (Χειλά-Φαμέλη, Νικούλι, Νιάρρος).
«Έχω Παιδιά»: Μια σύγχρονη κωμωδία με την υπογραφή του Λάμπρου Φισφή, που καταγράφει με χιούμορ την καθημερινότητα των γονιών.
ALPHA: Οικογενειακές υποθέσεις
Ο ALPHA συνεχίζει την παράδοση στην οικογενειακή κωμωδία με το «Μπαμπά σ’ αγαπώ». Οι Αναστάσης Ροϊλός, Μιχάλης Βαλάσογλου και Βασίλης Μηλιώνης υποδύονται τρεις σύγχρονους πατέρες που προσπαθούν να ισορροπήσουν ανάμεσα σε παιδιά, πρώην συζύγους και… πεθερές.
STAR: Επετειακό MasterChef και νέα Games
Το «MasterChef» κλείνει 10 χρόνια και επιστρέφει με εορταστική διάθεση και την αγαπημένη τριάδα των κριτών.
Παιχνίδια: Το παγκόσμιο hit «Lingo» έρχεται με επικρατέστερη παρουσιάστρια την Ντορέττα Παπαδημητρίου, ενώ ο Πέτρος Πολυχρονίδης αναλαμβάνει το ανατρεπτικό «The 1% Club», όπου η λογική κερδίζει τις γνώσεις.
OPEN: Η επιστροφή των Classics
Το OPEN «ζεσταίνει» την ψυχαγωγία του:
«Ο Αδύναμος Κρίκος»: Η Μαρία Μπακοδήμου αναλαμβάνει το θρυλικό τηλεπαιχνίδι.
«J2US»: Ο Νίκος Κοκλώνης επιστρέφει τον Φεβρουάριο με την γνωστή κριτική επιτροπή, αλλά με μια σημαντική απουσία, αυτή της Δέσποινας Βανδή.
ΣΚΑΪ: Survivor με γεωγραφικό twist
Το «Survivor» επιστρέφει ανανεωμένο με το concept «Αθηναίοι Vs Επαρχιώτες». Παράλληλα, το απόγευμα θα βλέπουμε το «Beat my guest», έναν μουσικό διαγωνισμό που λαμβάνει χώρα μέσα σε σαλόνια σπιτιών!
ΕΡΤ: Η «Μέκκα» της μυθοπλασίας
Η δημόσια τηλεόραση παρουσιάζει το πιο πλούσιο μενού σειρών:
«Μεγάλη Χίμαιρα»: Η τηλεοπτική μεταφορά του αριστουργήματος του Καραγάτση.
«Αύριο»: Μια σειρά διάσωσης σε πραγματικό χρόνο με τους Στεφανία Γουλιώτη και Χρήστο Λούλη.
«TV Land»: Μια καυστική σάτιρα για το τι συμβαίνει πίσω από τις κάμερες.
Το «Από ήλιο σε ήλιο» (για την απεργία στη Σέριφο το 1916) και το «Θάλασσες μας χώρισαν» (Σύμη 1937).
Εκπομπές: Η Ηρώ Σαΐα μας συστήνει τις «Κυρίες του Ρεμπέτικου», ενώ ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης παρουσιάζει τη «Λεωφόρο Μεσογείων», ένα πρωτότυπο show αυτοσχεδιασμού.
Το 2026 έρχεται και τα κανάλια μας επιφυλάσσουν ατελείωτες ώρες μπροστά στην τηλεόραση με ενδιαφέρουσες προτάσεις για όλα τα γούστα.
πηγή: youfly.gr