Πειραιώς: Τα κρίσιμα λεπτά μετά το τροχαίο – Η «γέφυρα ζωής» που στήθηκε για τη μεταφορά του 5χρονου αγοριού στο νοσοκομείο


Σε κρίσιμη κατάσταση, διασωληνωμένο νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Παίδων, το 5χρονο αγοράκι που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης στην οδό Πειραιώς. Το παιδάκι φέρει κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και υπεβλήθη σε δεύτερη αξονική εγκεφάλου.

Ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και διασώστες του ΕΚΑΒ κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να στηθεί μια «γέφυρα ζωής» ώστε να αποφευχθεί το μοιραίο.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε το ρεπορτάζ του MEGA, στο σημείο έσπευσαν 3 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, και οι διασώστες που παρέλαβαν το τραυματισμένο παιδί έφτασαν από την Καλλιθέα στην Πειραιώς σε χρόνο ρεκόρ,  και συγκεκριμένα μέσα σε 4 λεπτά. Χωρίς να χάσουν πολύτιμο χρόνο ακινητοποίησαν το παιδί, του φόρεσαν αυχενικό κολάρο και το έβαλαν στο ασθενοφόρο.

Το παιδί, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, είχε 5 ανάσες το λεπτό, με τους διασώστες να κάνουν ό,τι μπορούν για να το κρατήσουν εν ζωή ώστε να το μεταφέρουν μόλις σε 5 λεπτά στο Τζάνειο.

Στο μικροσκόπιο οι κάμερες ασφαλείας

Όσον αφορά στα αίτια του ατυχήματος, φαίνεται ο 26χρονος οδηγός να κινείτο επί της οδού Πειραιώς. Κάποια στιγμή ενδεχομένως να υπήρξε εμπλοκή κι άλλου αυτοκινήτου, το οποίο μάλλον έκοψε την ορατότητα του οδηγού, σύμφωνα με την κατάθεσή του στους αστυνομικούς της Τροχαίας, οι οποίοι τον συνέλαβαν.

Ο 26χρονος οδηγός του αυτοκινήτου μεταφέρθηκε το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης ενώπιον του εισαγγελέα Πειραιά και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.

Η αστυνομία εξετάζει το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας που θα δείξουν το τι ακριβώς συνέβη και είχαμε αυτή την παράσυρση των πέντε πεζών σε ένα πολυσύχναστο σημείο στην οδό Πειραιώς.

 

 

 

διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!