Κως: Ασφυξία διά κατάποσης τροφής η αιτία θανάτου του βρέφους – Συνελήφθησαν οι γονείς


Από ασφυξία που προήλθε έπειτα από κατάποση τροφής έχασε τη ζωή του το βρέφος στην Κω, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ενώ την ίδια ώρα συνελήφθησαν οι γονείς του.

Όπως έγραψε νωρίτερα το enikos.gr, με σημάδια που παραπέμπουν σε σεξουαλική κακοποίηση, με μώλωπες και εκδορές σε διάφορα μέρη του σώματός του, φέρεται να μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Κω, το νεκρό βρέφος ενός έτους, με την έρευνα των Αρχών να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Χθες (20/04) το απόγευμα, στις 19:45 η μητέρα του βρέφους, ενώ βρισκόταν στο σπίτι της, διαπίστωσε ότι το βρέφος δεν έχει τις αισθήσεις του και στη συνέχεια προσπάθησε να το συνεφέρει, ενώ ταυτόχρονα φώναζε για βοήθεια. Τότε, ένοικοι της πολυκατοικίας, έτρεξαν στο σπίτι της προκειμένου να την βοηθήσουν. Περίπου στις 20:15, η μητέρα του βρέφους κάλεσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, και ταυτόχρονα ένας ένοικος της παρείχε τις πρώτες βοήθειες, μέχρι τις 20:25, οπότε και έφτασαν οι διασώστες του ΕΚΑΒ, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι το βρέφος δεν ανέπνεε και εφάρμοσαν τα σχετικά πρωτόκολλα ανάνηψης.

Στις 20:32 το βρέφος παραδόθηκε στους εφημερεύοντες γιατρούς στο νοσοκομείο της Κω, οι οποίοι διαπίστωσαν την παρουσία άπεπτων τροφών στο αναπνευστικό του σύστημα, με αποτέλεσμα τη μη ροή οξυγόνου. Παρά τις προσπάθειές τους, το βρέφος κατέληξε στις 20:45. Έπειτα, οι γιατροί παρατήρησαν ότι το βρέφος έφερε εκδορές και γενικευμένες εκχυμώσεις σε διάφορα μέρη του σώματός του, καθώς και ότι έφερε σημάδια που παραπέμπουν σε σεξουαλική κακοποίηση.

Στις 21:05, ενημερώθηκε η υπηρεσία του Τ.Α. Κω, με τους αστυνομικούς να μεταβαίνουν στο νοσοκομείο της περιοχής, όπου κατά τον μακροσκοπικό έλεγχο της σορού επιβεβαίωσαν όσα ανέφεραν οι ιατροί.

διαβάστε περισσότεραΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!