Ηράκλειο: Εκκενώθηκε ο αρχαιολογικός χώρος της Κνωσού λόγω των ισχυρών ανέμων – Έπεσαν κλαδιά, φθορές στην τοιχογραφία των δελφινιών


Σοβαρά προβλήματα προκλήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού από τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στο Ηράκλειο και συγκεκριμένα από τους θυελλώδεις ανέμους.

Νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής και καθώς οι ριπές των ανέμων άγγιζαν τα 9 μποφόρ, ο αρχαιολογικός χώρος εκκενώθηκε για λόγους ασφάλειας, σύμφωνα με όσα μετέφερε στο patris.gr ο Μανώλης Αποστολάκης, μέλος του ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων.

Σημειώθηκαν πτώσεις κλαδιών και κουκουναριών στον ευρύτερο χώρο, από όπου ήδη οι περισσότεροι επισκέπτες είχαν αποχωρήσει.

Την εκκένωση του χώρου επιβεβαίωσε και η Ελένη Σαμαριτάκη, πρόεδρος του Σωματείου Ξεναγών Κρήτης και Θήρας. Η κα Σαμαριτάκη αναφέρθηκε και σε σοβαρή φθορά που έχει προκληθεί από τους ανέμους στη γνωστή “τοιχογραφία των δελφινιών”, η οποία βέβαια, όπως είναι γνωστό, αποτελεί πιστό αντίγραφο της αυθεντικής που φιλοξενείται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου.

Σύμφωνα με τις έως τώρα εκτιμήσεις της ΕΜΥ, αναμένεται υποχώρηση των φαινομένων μετά τις 16:00, οπότε και θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση και θα αποφασιστεί αν θα ανοίξει και πάλι ο αρχαιολογικός χώρος, τόνισε ο κ. Αποστολάκης.

διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!