Airbnb: Αυτοί είναι οι νικητές των 10 εκατ. δολαρίων του διαγωνισμού OMG!


Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός OMG! της Airbnb, στον οποίο έλαβαν μέρος δεκάδες χιλιάδες οικοδεσπότες από όλο τον κόσμο.

Ειδικότερα, η πλατφόρμα είχε προηγουμένως προσκαλέσει τους ιδιοκτήτες να δημιουργήσουν εξωπραγματικά ακίνητα, τα οποία στη συνέχεια θα διατεθούν προς βραχυχρόνια μίσθωση στην ειδική κατηγορία της Airbnb, OMG! Από τα χιλιάδες ακίνητα του διαγωνισμού, τερμάτισαν με επιτυχία 100 παράξενες κατοικίες, οι οποίες πληρούν τις προϋποθέσεις και προκαλούν επιφωνήματα εντυπωσιασμού, όπως το OMG!, δηλαδή ώ Θεέ μου.

Οι 100 νικητές, οι οποίοι προέρχονται από 20 χώρες,  θα χρηματοδοτηθούν από την Airbnb με το ποσό των 100 χιλ. δολάρια έκαστος, ώστε να ζωντανέψουν τις ιδέες τους έως το καλοκαίρι του 2023. Από τις ευρωπαϊκές συμμετοχές, διέπρεψαν ιδιοκτήτες από την Αγγλία, την Ιρλανδία, τη Γαλλία, την Πορτογαλία, την Ισπανία, την Ιταλία και τη Σουηδία, συνεπώς στις χώρες αυτές θα εμφανιστούν πολλά παράξενα καταλύματα τους επόμενους 10 μήνες.

Μεταξύ άλλων, οι ιδέες που κατατέθηκαν είχαν τις εξής θεματικές ενότητες:

-400 ιδέες είχαν θέμα την αστροπαρατήρηση

-961 ιδέες ενσωμάτωναν με διάφορους τρόπους τη μουσική

-777 σχέδια ήταν εμπνευσμένα από φρούτα

-680 ιδέες είχαν ως έμπνευση το κρασί

– 1.214 ιδέες αφορούσαν δεντρόσπιτα

-389 σχέδια πρότειναν αιωρούμενες κατασκευές

-509 ιδέες ήταν εμπνευσμένες από μανιτάρια

Τέλος, 7.931 συμμετέχοντες πρότειναν τη χρήση ηλιακών συλλεκτών για βιώσιμη ενέργεια

Όπως ανέφερε η κριτική επιτροπή, η οποία αποτελούταν από στελέχη της πλατφόρμας και αρχιτέκτονες, τα νέα ακίνητα θα αποκαλύψουν καινούριους προορισμούς αλλά και εμπειρίες, καθώς δεν περιορίζονται απλά στην φιλοξενία, αλλά στην προσφορά συναρπαστικών περιπετειών. Σημειώνεται ότι πάνω από το 50% των νικητών, είναι ήδη οικοδεσπότες. 

.tornosnews.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!