Άγιοι Ανάργυροι: Τι λέει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την άγρια δολοφονία της 28χρονης – «Δέχθηκε αιφνίδια επίθεση»


Ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ. για την άγρια δολοφονία που σημειώθηκε στους Αγίους Αναργύρους, με θύμα μία 28χρονη η οποία έπεσε νεκρή λίγα μέτρα από το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, έπειτα από επίθεση που δέχθηκε από τον πρώην σύντροφό της, ο οποίος την μαχαίρωσε μέχρι θανάτου.

Όπως έγραψε νωρίτερα το enikos.gr, η 28χρονη είχε βγει έξω βόλτα με έναν φίλο της, και καθώς επέστρεφαν στο σπίτι, είδαν τον πρώην σύντροφό της να κυκλοφορεί στην περιοχή, οπότε πήγαν μαζί στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, καθώς η γυναίκα φοβόταν και πήγε να καταγγείλει το περιστατικό. Μάλιστα, φέρεται να ανέφερε στην αξιωματικό υπηρεσίας πως δεν επιθυμεί να προχωρήσει σε μήνυση σε βάρος του πρώην συντρόφου της, καθώς και την προηγούμενη φορά που το είχε κάνει, ακόμη κυκλοφορούσε ελεύθερος, ενώ στη συνέχεια ζήτησε ένα περιπολικό για να την συνοδεύσει σπίτι της με ασφάλεια.

Τα όσα ακολούθησαν, προκαλούν σοβαρά ερωτήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αξιωματικός υπηρεσίας απάντησε στην 28χρονη πως δεν υπάρχει εύκαιρο περιπολικό, και πρέπει να καλέσουν την Άμεση Δράση. Όπως λέει η αξιωματικός, η 28χρονη είπε «θα την καλέσω εγώ», κι έτσι έγινε.

Βγαίνοντας από το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, κάλεσε την Άμεση Δράση, αλλά δεν πρόλαβε να πει ούτε λέξη. Ο 39χρονος πρώην σύντροφός της, της είχε στήσει καρτέρι θανάτου, και την μαχαίρωσε περίπου 20 μέτρα από το ΑΤ και ενώ υπήρχε φύλακας στο σημείο. Μάλιστα, ο φρουρός στο φυλάκιο, τόνισε πως δεν είχε οπτική επαφή, ενώ ο φίλος της 28χρονης αν και ήταν μπροστά στο περιστατικό δεν φαίνεται να αντέδρασε.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Σχετικά με τον θανάσιμο τραυματισμό 28χρονης γυναίκας πλησίον του Αστυνομικού Τμήματος Αγίων Αναργύρων, γνωστοποιούνται τα ακόλουθα:

Περί την 22:10 ώρα χθες (1 Απριλίου 2024) το θύμα μετέβη με οικείο της πρόσωπο στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων, όπου περιέγραψε περιστατικά τα οποία είχαν λάβει χώρα σε βάρος της κατά το παρελθόν από τον πρώην σύντροφό της και τα οποία είχε καταγγείλει στην Αστυνομία. Παράλληλα, περιέγραψε ότι την προηγούμενη και την ίδια μέρα διαπίστωσε ότι ο πρώην σύντροφός της κινούνταν έξω από την οικία της.

Κατά την παραμονή της στην Υπηρεσία δεν υπέβαλε έγκληση σε βάρος του, εκφράζοντας την επιθυμία να μεταφερθεί με περιπολικό στην οικία της.

Κατά την έξοδό της από το Αστυνομικό Τμήμα κάλεσε την Άμεση Δράση και σε κοντινή απόσταση, ενώ συνομιλούσε με τηλεφωνήτρια, παρουσία του οικείου της προσώπου, δέχθηκε αιφνίδια επίθεση από τον πρώην σύντροφό της, ο οποίος με χρήση μαχαιριού την τραυμάτισε θανάσιμα και στη συνέχεια αυτοτραυματίστηκε.

Ο δράστης συνελήφθη και νοσηλεύεται φρουρούμενος σε ψυχιατρικό νοσοκομείο των Αθηνών.

Τονίζεται ότι από το 2020 έχει καταρτιστεί οδηγός χειρισμού υποθέσεων ενδοοικογενειακής βίας, τα οποία έχουν εκπονηθεί σε συνεργασία με εισαγγελικές Αρχές. Τα πρωτόκολλα αυτά έχουν αποσταλεί σε όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες που χειρίζονται υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας και βρίσκονται υπό διαρκή επικαιροποίηση.

Τα πρωτόκολλα αποτελούν τη βάση διαρκούς εκπαίδευσης του αστυνομικού προσωπικού.

Μάλιστα, αυτή τη στιγμή λειτουργούν 18 επιχειρησιακά γραφεία αντιμετώπισης ενδοοικογενειακής βίας σε ολόκληρη τη χώρα, εκ των οποίων τα δύο στη Δυτική Αττική. Ήδη, δημιουργούνται άλλα 45, ώστε να υπάρχει ένα σε κάθε Διεύθυνση Αστυνομίας.

Επιπλέον, από το 2023 τα θύματα έχουν πρόσβαση και στην ειδική εφαρμογή άμεσης και έγκαιρης ειδοποίησης της Αστυνομίας με δυνατότητα γεωεντοπισμού (Panic Button).

Επισημαίνεται ότι, από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, προκειμένου να διερευνηθούν οι ενέργειες των αστυνομικών που επιλήφθηκαν στην υπόθεση.

διαβάστε περισσότεραΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!