Γάζα: Πάνω από 210 οι νεκροί Παλαιστίνιοι. Πίεση των ΗΠΑ για κατάπαυση του πυρός


Για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα πιέζει το Ισραήλ η Ουάσιγκτον, όμως ο Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε προσωπική επίθεση στον Αμερικανό πρόεδρο κατηγορώντας τον Τζο Μπάιντεν ότι έχει βάψει τα χέρια του με αίμα. Την ίδια ώρα μεγαλώνει o κατάλογος των θυμάτων από τους βομβαρδισμούς ενώ ξένοι δημοσιογράφοι καταγράφουν το δράμα των αμάχων στα νοσοκομεία της Γάζας.

Οι βόμβες πέφτουν ακατάπαυστα στη Γάζα.

Στις νυχτερινές επιδρομές, που έγιναν και σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της πόλης της Γάζας, το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι έπληξε 110 στόχους της Χαμάς. Η ισλαμική οργάνωση εκτόξευσε ρουκέτες εναντίον πόλεων στο νότιο Ισραήλ.

Για πρώτη φορά ο Αμερικανός πρόεδρος εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία στηρίζει ανοιχτά την κατάπαυση του πυρός στην περιοχή.

Προηγουμένως ο Τούρκος πρόεδρος τον κατηγόρησε ότι έχει βάψει με αίμα τα χέρια του.

«Κ. Μπάιντεν, πήρατε την πλευρά των Αρμενίων για τη λεγόμενη Γενοκτονία των Αρμενίων. Και τώρα, δυστυχώς, γράφετε ιστορία με τα αιματοβαμμένα χέρια σας σε αυτή τη σύγκρουση, στη δυσανάλογη επίθεση στη Γάζα, που οδηγεί στο θάνατο εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων.»

Το Ισραήλ λέει ότι έχει σκοτώσει πάνω από 150 στελέχη της Χαμάς και άλλων ισλαμιστικών οργανώσεων.

Ο πρωθυπουργός Νετανιάχου δήλωσε ότι οι βομβαρδισμοί θα συνεχιστούν παρά την αυξανόμενη πίεση για κατάπαυση του πυρός από τη διεθνή κοινότητα.

«Θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να αποκαταστήσουμε την ειρήνη και την ασφάλεια για όλους τους κατοίκους του Ισραήλ.»

Από την αρχή της κρίσης την περασμένη εβδομάδα σκοτώθηκαν 212 Παλαιστίνιοι, ανάμεσα τους 61 παιδιά.

Παιδιά είναι και 400 και από τους 1.400 τραυματίες. Ρεπόρτερ του BBC πήγε στο νοσοκομείο της Γάζας και κατέγραψε τη φρίκη και την απόγνωση.

«Οι εφιάλτες γίνονται πραγματικότητα στη Γάζα για τους γονείς και τα παιδιά τους. Αυτή η μητέρα δεν μπορούσε να μιλήσει για την αεροπορική επιδρομή που τους έπληξε την περασμένη Παρασκευή. Ο 8χρονος Μουσταφά αλ – Ζαχάρνα και η μητέρα του βρίσκονται στο τμήμα Παίδων του νοσοκομείου Τσίφα, το μεγαλύτερο στη Γάζα.

Η γυναίκα λέει ότι ο Μουσταφά τρέμει όταν ακούει τις επιθέσεις των Ισραηλινών από τότε που τραυματίστηκε πριν από μια εβδομάδα όταν βγήκε μαζί με τον πατέρα του για να αγοράσουν καινούργια ρούχα για το τέλος του Ραμαζανιού. Ο πατέρας του είναι πλέον παράλυτος και ο φίλος του Μουσταφά, που ήταν μαζί τους, είναι νεκρός.»

Αυτός ο πατέρας αγκαλιάζει με στοργή το μοναδικό από τα πέντε του παιδιά που επέζησε από τους βομβαρδισμούς.

Στο Ισραήλ οι νεκροί είναι δέκα, δύο από αυτούς είναι παιδιά.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!