Το ΝΑΤΟ απέλασε οκτώ μέλη της ρωσικής αποστολής στη Συμμαχία – Αντίποινα προαναγγέλλει η Μόσχα


Το ΝΑΤΟ προχώρησε σε ανάκληση των διαπιστεύσεων οκτώ μελών της ρωσικής αποστολής στην Βορειοατλαντική Συμμαχία που ήταν αδήλωτοι αξιωματικοί της ρωσικής υπηρεσίας πληροφοριών, δήλωσε σήμερα ένας αξιωματούχος του ΝΑΤΟ.

Μπορούμε επίσης να επιβεβαιώσουμε ότι μειώσαμε τον αριθμό των θέσεων που η Ρωσική Ομοσπονδία μπορεί να έχει διαπιστευμένος στο ΝΑΤΟ σε δέκα, σημείωσε ο αξιωματούχος.

Η πολιτική του ΝΑΤΟ απέναντι στη Ρωσία παραμένει συνεπής. Έχουμε ενισχύσει την αποτροπή και την άμυνά μας ως απάντηση στις επιθετικές ενέργειες της Ρωσίας, ενώ ταυτόχρονα παραμένουμε ανοιχτοί για ουσιαστικό διάλογο.

Αντιδρώντας, ο Λεοντίν Σλούτσκι, ανώτερος Ρώσος βουλευτής, δήλωσε πως η Μόσχα θα προχωρήσει σε αντίποινα απέναντι στην απόφαση του ΝΑΤΟ.

Ο Σλούτσκι, επικεφαλής της επιτροπής διεθνών υποθέσεων της Κάτω Βουλής, τόνισε επίσης, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, ότι η Μόσχα δεν θα ανταποδώσει απαραίτητα με τον ίδιο τρόπο.

Η Βορειοατλαντική Συμμαχία επιβεβαίωσε ότι η αποστολή της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ μειώθηκε από τα 20 στα 10 άτομα, μεταδίδει το πρακτορείο TASS από τις Βρυξέλλες , επικαλούμενο την υπηρεσία τύπου της Συμμαχίας.

ΑΠΕ ΜΠΕ 

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!