Ρούλα Πισπιρίγκου: Στο εδώλιο για τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας


Ξεκινά αύριο η δίκη που αναμένεται να γραφτεί στην ιστορία, με κατηγορούμενη την Ρούλα Πισπιρίγκου.

Η υπόθεση που σόκαρε το Πανελλήνιο. Ένα 9χρονο κοριτσάκι που έφυγε από τη ζωή ένα χρόνο πριν στο δωμάτιο του νοσοκομείου Αγλαΐα Κυριακού.

Η μητέρα της, η Ρούλα Πισπιρίγκου, κάθεται στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας για τη δολοφονία και την απόπειρα δολοφονίας της.

Εννέα μήνες μετά την προφυλάκισης της, θα βρεθεί απέναντι από τους τρεις δικαστές και τους τέσσερις ενόρκους. Δικάζεται για την ανθρωποκτονία από πρόθεση, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, κατ΄εξακολούθηση, τελεσμένη και σε απόπειρα, της κόρης της Τζωρτζίνας.

«Είναι μία ιστορία πολύ δύσκολη, εμβληματική δίκη αλλά είμαι βέβαιος ότι οι δικαστές που θα δικάσουν αυτή τη δίκη γιατί αυτοί είναι οι μόνοι αρμόδιοι και οι ένορκοι που θα κρίνουν και τις τρεις υποθέσεις, θα κρίνουν αθώα την κυρία κατηγορουμένη», δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Το 9χρονο κοριτσάκι κατέληξε στις 29 Ιανουαρίου 2022 στο δωμάτιο του νοσοκομείου που νοσηλευόταν. Μαζί της βρισκόταν η μητέρα της, Ρούλα Πισπιρίγκου. Αιτία θανάτου του: θανατηφόρα δηλητηρίαση με κεταμίνη.

«Η κατηγορούμενη χορήγησε μη επακριβώς ταυτοποιήθησα ουσία, κατασταλτική του κεντρικού νευρικού συστήματος, με πιθανότητα που αγγίζει τη βεβαιότητα η ουσία αυτή να είναι κεταμίνη. Μία ουσία που συγκαταλέγεται σε εκείνες που είναι ικανές να προκαλέσουν ανακοπή και η οποία επέφερε πτώση των σφύξεων και μηδενισμό του κορεσμού στο οξυγόνο», αναφέρει το βούλευμα.

Είχε προηγηθεί μερικούς μήνες πριν τον Απρίλιο του 2021 η ανακοπή που είχε πάθει η Τζωρτζίνα στο Καραμανδάνειο που της άφησε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Γιατροί και νοσηλευτές περιγράφουν και στις δύο περιπτώσεις της, τη μητέρα της, ψύχραιμη και ατάραχη, να τους ειδοποιεί με καθυστέρηση.

«Η κυρία κατηγορουμένη υποστηρίζει από την πρώτη στιγμή και χωρίς δικηγόρο και μετά από μία πολύ σκληρή και βασανιστική διαδικασία στη ΓΑΔΑ, στο τμήμα Εγκλημάτων κατά ζωής, ότι είναι αθώα. Όλη αυτή η ιστορία δημιουργήθηκε από τηλεοπτικούς σταθμούς», συμπλήρωσε ο Αλέξης Κούγιας.

Η «ταυτότητα» της δίκης
Η ακροαματική διαδικασία, από τη στιγμή που θα αρχίσει αναμένεται να διαρκέσει επί μακρόν καθώς έχουν κληθεί 53 μάρτυρες κατηγορίας, ενώ η κατηγορούμενη έχει και 20 μάρτυρες υπεράσπισης στην πλειοψηφία τους ιατροδικαστές.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου την προσεχή Τετάρτη θα περάσει και το «κατώφλι» της ανακρίτριας, για να απολογηθεί για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της, της Μαλένας και της Ίριδας.

Σε περίπτωση που η κατηγορούμενη παραπεμφθεί στο εδώλιο και για αυτήν την υπόθεση και δοθεί αναβολή στην υπόθεση της Τζωρτζίνας, ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, θα ζητήσει συνένωση και των τριών υποθέσεων προκειμένου να διεξαχθεί μία δίκη.

Mega.com

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!