Ρουμανία-κορονοϊός: Νέο ρεκόρ 40.018 κρουσμάτων μέσα σε 24 ώρες


Ο αριθμός των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊου κατέγραψε νέο ρεκόρ στη Ρουμανία με 40.018 μολύνσεις μέσα σε 24 ώρες, έδειξαν σήμερα τα κυβερνητικά δεδομένα, ενώ και οι νοσηλείες αυξάνονται καθώς η χώρα υπολείπεται στους εμβολιασμούς.
Η Ρουμανία είναι η δεύτερη χώρα στην Ευρώπη με το λιγότερο εμβολιασμένο πληθυσμό, μετά τη Βουλγαρία. Πλήρως εμβολιασμένο είναι μόλις το 41% του πληθυσμού, κάτι που αντανακλά τη δυσπιστία στους κρατικούς θεσμούς και την κακή εμβολιαστική εκπαίδευση.
 
Χθες, Δευτέρα, υπήρχαν 903 ασθενείς με Covid-19 σε μονάδες εντατικής θεραπείας σ’ όλη τη χώρα, το 84% των οποίων δεν είναι εμβολιασμένο, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα.

 Ενώ ο αριθμός των νοσηλειών αυξάνεται, εξακολουθεί να βρίσκεται πολύ κάτω από τα επίπεδα που είχαν καταγραφεί κατά την κορύφωση του προηγούμενου κύματος της πανδημίας τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο, όταν τα νοσοκομεία είχαν κορεστεί και η Ρουμανία ήταν πρώτη στον παγκόσμιο κατάλογο με τους θανάτους από το νέο κορονοϊό ανά εκατομμύριο κατοίκους. 

Ενενήντα πέντε άνθρωποι πέθαναν από τον ιό μέσα στις τελευταίες 24 ώρες. Η πανδημία έχει στοιχίσει τη ζωή σε 60.122 ανθρώπους σ’ αυτή τη χώρα των 20 εκατ. κατοίκων.

Από σήμερα η Ρουμανία κατήργησε την απαίτηση από τους ταξιδιώτες να μπαίνουν σε καραντίνα εφόσον είναι εμβολιασμένοι, έχουν απόδειξη ότι ανέρρωσαν από την Covid-19 ή μπορούν να παράσχουν αρνητικό αποτέλεσμα τεστ, ανεξάρτητα από το πού έρχονται.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!