Πρωτοχρονιάτικα πρόστιμα και συλλήψεις: Γλέντι σε… τουαλέτα και κορωνοπάρτι με 400 άτομα


Την ώρα που η μετάλλαξη Όμικρον σαρώνει και τη στιγμή που τα κρούσματα σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, τα πρόστιμα από την Αστυνομία για την παραβίαση των έκτακτων μέτρων έπεσαν βροχή με κορωνοπάρτι να γίνονται σε ολόκληρη τη χώρα.

Σε βίντεο που κάνει το γύρω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, έχει στηθεί πρωτοχρονιάτικο γλέντι σε… τουαλέτα καταστήματος στη Θεσσαλονίκη.

Οι υπεύθυνοι του μαγαζιού έχουν στήσει τραπέζια και σκαμπό στο υπόγειο ενώ έχουν μεταφέρει εκεί και την κάβα ώστε να εξυπηρετήσουν τους δεκάδες πελάτες.

Όπως έχει καταγραφεί πελάτες και εργαζόμενοι δεν φορούν μάσκες, ενώ η μουσική παίζει στη διαπασών από φορητό ηχείο.

Κορωνοπάρτι με 400 άτομα
Στο Μπουρναζι η Αστυνομία διέλυσε λίγο μετά τις 04:00 τα ξημερώματα το κορωνοπάρτι που είχε στηθεί σε κατάστημα σε κεντρικό δρόμο του Περιστερίου.

Οι Αρχές διαπίστωσαν πως νεαρά άτομα έμπαιναν στο χώρο και όταν προσπάθησαν να κάνουν έλεγχο οι υπεύθυνοι κλείδωσαν τις πόρτες και δεν τους επέτρεπαν την είσοδο.

Μετά από διαπραγματεύσεις που κράτησαν για περισσότερα από 30 λεπτά άνοιξαν και οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως το μαγαζί ήταν γεμάτο, ενώ χρειάστηκε να μεταβεί στο σημείο και διμοιρία των ΜΑΤ καθώς τα πνεύματα οξυνθήκαν.

Το συγκεκριμένο κατάστημα είχε παραβιάσει και την περίοδο της καραντίνας τα μέτρα, ενώ υπάρχουν πληροφορίες πως αρκετοί πελάτες έφυγαν από την πίσω πόρτα.

Πρόστιμο 50.000 ευρώ
Τα ξημερώματα έγινε ανώνυμη καταγγελία για πάρτι με μεγάλο αριθμό ατόμων σε εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο στην περιοχή του Αγγελοχωρίου στη Θεσσαλονίκη.

Όταν έφτασε η ΕΛ.ΑΣ. στο σημείο, δεν εντόπισε κόσμο παρά μόνον τον 46χρονο με ένα βανάκι στο οποίο βρέθηκε ένα ολόκληρο ηχοσύστημα.
Οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του άντρα, ενώ του επιβλήθηκε και πρόστιμο 50.000 ευρώ, σύμφωνα με τα νέα μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού.

Πρόστιμα χιλιάδων ευρώ
Κατά τη διάρκεια των χθεσινών ελέγχων βεβαιώθηκαν 640 παραβιάσεις και πραγματοποιήθηκαν οχτώ συλλήψεις.

Οι 549 για μη χρήση μάσκας, ενώ στους ελέγχους που έγιναν στα κατάστηματα διαπιστώθηκε πως 88 δεν τηρούσαν τα έκτακτα μέτρα για τον κορωνοϊό.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα μπαρ στην Κυψέλη οπού λειτουργούσε εκτός ωραρίου με την μουσική στο τέρμα.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!