Μπελάδες για τον Μπομπ Μενέντεζ: Πιθανόν να του απαγγελθούν ποινικές κατηγορίες έπειτα από έρευνα για διαφθορά


Μπελάδες για τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ, καθώς το υπουργείο Δικαιοσύνης της χώρας εξετάζει πιθανές κατηγορίες εναντίον του, έπειτα από πολυετή έρευνα για τη διαφθορά στο δημόσιο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, η οποία επικαλείται άτομα που γνωρίζουν καλά την υπόθεση, οι εισαγγελείς είναι πιθανό να συναντηθούν με τους δικηγόρους του Ρόμπερτ Μενέντζε τις επόμενες εβδομάδες, πριν από την τελική απόφαση.

Ο Μενέντεζ, ο οποίος είναι πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας από το 2021, βρίσκεται υπό έρευνα από το γραφείο του εισαγγελέα της νότιας περιφέρειας της Νέας Υόρκης.

Η έρευνα, στην οποία εμπλέκονται αρκετοί ομοσπονδιακοί οργανισμοί, ερεύνησε κάποια «πλούσια δώρα» που φέρεται να έλαβε η σύζυγος του Μενέντεζ, Ναντίν Αρσλανιάν, από έναν παραγωγό τροφίμων στο Νιου Τζέρσεϊ, ο οποίος απέκτησε αποκλειστικό συμβόλαιο με την κυβέρνηση της Αιγύπτου για την πιστοποίηση των εξαγωγών τροφίμων χαλάλ σε όλο τον κόσμο.

Όπως αναφέρει η Wall Street Journal, Αιγύπτιοι αξιωματούχοι και ο επιχειρηματίας από το Νιου Τζέρσεϊ φιλοξενήθηκαν από τον Μενέντεζ στο γραφείο του το 2018. Έναν χρόνο αργότερα, ο επιχειρηματίας έγινε ο «μοναδικός εγγυητής του κρέατος χαλάλ που εξάγεται από τις ΗΠΑ στην Αίγυπτο», σημειώνει το δημοσίευμα.

«Λεπτομέρειες για τις πιθανές ποινικές κατηγορίες δεν έχουν γίνει γνωστές. Επίσης, δεν έχει προσδιοριστεί αν άλλα άτομα που ελέγχονται για την υπόθεση, κινδυνεύουν να διωχθούν ποινικά», αναφέρει η WSJ.

Μενέντεζ: «Δεν θα καταλήξει κάπου η έρευνα»

Τον περασμένο Απρίλιο, ο Ρόμπερτ Μενέντεζ, μιλώντας στο CNN, τόνισε ότι η έρευνα δεν θα καταλήξει κάπου. «Αν κάποιος κοιτάξει το ιστορικό μου σχετικά με την Αίγυπτο, θα γνωρίζει ότι τόσο με την άρνηση βοήθειας προς την Αίγυπτο, την άρνηση πωλήσεων όπλων στην Αίγυπτο, την κριτική για το ιστορικό της όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα, δεν είμαι σε θέση να είμαι χρήσιμος σε κανέναν για την Αίγυπτο» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

Ακόμα και αν του απαγγελθούν κατηγορίες, ο Μενέντεζ, πρώην μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων που υπηρετεί στη Γερουσία από το 2006, θα μπορούσε να συνεχίσει να υπηρετεί στο ανώτερο σώμα. Άλλωστε, είναι υποψήφιος για επανεκλογή το 2024.

 

διαβάστε περισσότερα



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!