Μεντβέντεφ: Ο Ζελένσκι παρακαλά το ΝΑΤΟ να επισπεύσει 3ο παγκόσμιο πόλεμο


Ο αναπληρωτής επικεφαλής του συμβουλίου ασφαλείας της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ επέκρινε την προσπάθεια της Ουκρανίας να ενταχθεί άμεσα στη στρατιωτική συμμαχία του ΝΑΤΟ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ ως μια προσπάθεια που απλώς θα «επιτάχυνε την έναρξη του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου».
 
“Ο Ουκρανός Πρόεδρος Ζελένσκι θέλει να επιταχύνει την ένταξη στο ΝΑΤΟ. Μεγάλη ιδέα. Απλώς παρακαλά το ΝΑΤΟ να επισπεύσει την έναρξη του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου”, έγραψε ο Μεντβέντεφ σε ανάρτηση στο κανάλι του στο Telegram, όπως αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Ο Μεντβέντεφ χλεύασε επίσης την άρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν να αναγνωρίσει την προσάρτηση των ουκρανικών περιοχών μέσω δημοψηφισμάτων στη Ρωσία, προσθέτοντας σαρκαστικά: “Είναι περίεργο που μας θυμήθηκε. Ωστόσο, είναι κρίμα. Θα μπορούσαμε να είχαμε βρει ένα καλό μέρος για να ανοίξουμε ένα αμερικανικό προξενείο στις νέες περιοχές της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

 
Ο στενός συνεργάτης του Βλάντιμιρ Πούτιν δεν δίστασε να σχολιάσει και τις δηλώσεις του ΓΓ του ΝΑΤΟ: «Στόλτενμπεργκ: Εάν η Ουκρανία σταματήσει να πολεμά, θα εξαφανιστεί ως κράτος. Τι κυνικό αγόρι – τελικά, αν δεν σταματήσει, τότε ένα σημαντικό μέρος των Ουκρανών θα εξαφανιστεί» απείλησε.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!