Κορονοϊός: Εκτοξεύτηκαν οι νεκροί στη βόρεια Ιταλία – Περισσότεροι από 100 μέσα σε μία ημέρα!


Οι υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν απόψε ότι τα κρούσματα του κοροναϊού στην Ιταλία άγγιξαν πλέον τα 7.375, ενώ οι νεκροί είναι 366. 

Σε σχέση με χθες έχασαν την ζωή τους άλλοι 133 άνθρωποι, ενώ 622 ασθενείς έχουν ιαθεί.

Τα κρούσματα του τελευταίου 24ωρου είναι 1.314. Σε μονάδες εντατικής θεραπείας των νοσοκομείων έχουν εισαχθεί 650 ασθενείς.

Το 73% των θανόντων ζούσε στην Λομβαρδία. Συνολικά, 3.557 ασθενείς έχουν εισαχθεί σε δημόσια νοσοκομεία, ενώ 2.180 είναι σε κατ΄οίκον περιορισμό.

Στο μεταξύ, αυτή την ώρα σταματά η απομόνωση της μικρής κόκκινης ζώνης γύρω από την πόλη του Λόντι, με 50.000 κατοίκους. Η απόφαση αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα ισχύουν πλέον όλη την περιφέρεια της Λομβαρδίας.

Η Alitalia αναστέλλει όλες τις πτήσεις από και προς το Μιλάνο

Η Alitalia αναστέλλει όλες τις πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού από και προς το αεροδρόμιο του Μιλάνου, Μαλπένσα, από αύριο.

Εξεγέρσεις στις φυλακές

Εξεγέρσεις σημειώθηκαν την Κυριακή σε σειρά φυλακών εξαιτίας του κλίματος έντονης ανησυχίας που έχει δημιουργηθεί μετά την αύξηση των κρουσμάτων του κοροναϊού.

Δεκάδες κρατούμενοι της φυλακής του Φροζινόνε, κοντά στην Ρώμη, κατέστρεψαν μέρος του τμήματος του σωφρονιστικού ιδρύματος στο οποίο βρίσκονται. Κύριο αίτημά τους, να υιοθετηθούν πιο αποτελεσματικά μέτρα για τον περιορισμό της διάδοσης του κοροναϊού μέσα στις φυλακές. Δεν υπήρξε καμία απόδραση, αλλά η προκλήθηκε τεράστια ένταση.

Για τον ίδιο λόγο εξεγέρσεις σημειώθηκαν στα σωφρονιστικά ιδρύματα στις πόλεις Φότζια της Απουλίας και Μόντενα της Εμίλια Ρομάνια. Οι κρατούμενοι σκαρφάλωσαν στους τοίχους και σε ορισμένες περιπτώσεις έκαψαν στρώματα.

Χθες βράδυ, επίσης, στις φυλακές της πόλης Σαλέρνο, κοντά στην Νάπολη, οι κρατούμενοι εξεγέρθηκαν κατά της απόφασης να σταματήσουν οι επισκέψεις των συγγενικών τους προσώπων, ώστε να μην ευνοηθεί η μετάδοση του κοροναϊού μέσα στο σωφρονιστικό ίδρυμα.

Τρεις νέοι θάνατοι στη Γαλλία

Οι γαλλικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν την Κυριακή τρεις νέους θανάτους από τον κοροναϊό, οι οποίοι αυξάνουν σε 19 τον αριθμό των θανάτων στη χώρα από τότε που ξέσπασε η επιδημία, κι ενώ ο αριθμός των αναφερόμενων λοιμώξεων αυξάνεται επίσης.

Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ήταν 1.126 από τις 16.00 ώρα Ελλάδος την Κυριακή, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι των υπηρεσιών δημόσιας υγείας. Αυτό αντιπροσωπεύει μια αύξηση 177 κρουσμάτων σε σχέση με τον απολογισμό που ανακοινώθηκε αργά χθες, Σάββατο, ο οποίος είχε αυξηθεί κατά 336 κρούσματα το προηγούμενο 24ωρο.

πηγή



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ!